2 bin TL pisi pisi cezası!

Cem BAKIRCI'nın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum'da hayvan sever karı-koca çift kapılarının önünde yavru kedileri severken 'Kedileri çiftleştiriyorlar' diye bağıran A.E., tutuksuz yargılandığı mahkeme'de "Onur, Şeref ve Saygınlığının rencide etmek" suçundan ceza aldı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay Karayolları semtinde meydana geldi. O.S. ile eşi Ö.S., oturdukları apartmanın önünde yavru kedileri severken, bu sırada otomobil ile geçen 18 yaşındaki A.E.,camdan kafasını uzatarak "Kedileri çiftleştiriyorlar" şeklinde hakaret etti. Karı-koca çift, rencide oldukları ve onur kırıcı hakarete maruz kaldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.E. hakkında, Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.
 
"EŞİMLE BİRLİKTE YAVRU KEDİLERİ SEVİYORDUK"
Karar duruşmasında şikayetçilerden O.S.,"Eşimle birlikte hafta sonu dışarıya gezmek için çıktık. Kapının önünde yavru kedileri severken yanımıza otomobil ile yaklaşan şikâyetçi olduğumuz kişi otomobilin camını açarak bize hitaben, "Kedileri çiftleştiriyorlar"diye bağırdı ve uzaklaştı.  Şikâyetçiyim" dedi.
Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen A.E. ise, "Ben kimseye hakaret etmedim, küfür etmedim. Bunlar tamamen iftira atıyor" dedi.
 
HAKARETE 2 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI
Mahkeme, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda O.S. ile eşi Ö.S.'ye karşı toplumun içinde "Kedileri çiftleştiriyorlar'' sözünü, karı-koca çiftin onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde hakaret olarak kabul etti. Sanık A.E., günlüğü 20'şer TL'den olmak üzere 2 Bin TL adli para cezasına çarptırdı.
Mahkeme, A.E.'nın sabıkasız oluşunu dikkate alarak Denetimli Serbestlik Yasası hükümlerine göre, verilen para cezasını 5 yıl süreyle erteledi.(Palandöken)


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/33/2-bin-tl-pisi-pisi-cezasi_7241.html