Pide fiyatları Dadaşları Matematik profesörü yaptı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 14.05.2019 16:35:00
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan pidesine yapılan zamlar...
Pide fiyatları Dadaşları Matematik profesörü yaptı

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan pidesine yapılan zamlar, günlerdir ilde en büyük gündem oldu. İlk zam sonrası toplanan mülki amirler, indirme gidildiğini açıklayıp yeni fiyatları duyurdu. Yeni fiyatlarda vatandaşı memnun etmedi. Nedeni ise, gramajı indirilen pidenin gram hesabı yapıldığında 19 kuruş zamlı olduğunun ortaya çıkması.

 

PİDE TOPLANTISINDAN YENİ FİYAT TARİFESİ ÇIKTI

 

Erzurum Fırıncılar Odası ve ESOB yetkililerinin yaptığı görüşme sonrası Erzurum’da Ramazan pidesi zamlanmıştı. 500 gram yumurtasız pidenin fiyatı 3,5 TL olurken 500 gram yumurtalı pide ise 4,5 TL’den satışa sunuldu. Fahiş fiyatlar, vatandaşın büyük tepkisine neden oldu. Başta gazeteniz GÜNEBAKIŞ’a yansıyan haberler olmak üzere sosyal medya ve Erzurum’daki internet haber sitelerinin haberleri ses getirdi. Erzurum Valisi Okay Memiş başkanlığında pide toplantısı yapıldı. Toplantı sonunca, pide fiyatlarında indirme gidildiği savunularak yeni fiyatlar duyurulu. Buna göre 1 Ramazan pidesinin fiyatı 2,5 TL’ye indirildi ve gramajı da 333 gram oldu. Aynı şekildi yumurtalı bir pidenin fiyatı ise 3,5 TL oldu.

 

DADAŞLAR PİDE YÜZÜNDEN MATEMATİK PROFESÖRÜ OLDU

 

Yeni fiyatlarda halkı memnun etmedi. Fiyatları duyan eline kalem kağıt ya da hesap makinesi alıp gramına göre hesaplamalar yaptı. Yapılan hesaplamalar sonunda, kimi pidede indirim değil zamn bindirildiğini iddia etti, kimi ise, yeni fiyatlara göre gramajın daha fazla olması gerektiğini yaptığı matematik hesapları ile ortaya çıkardı. Vatandaşın yaptığı hesapla ortaya çıkan gerçek şu. 2,5 TL’ye satılan bir pidenin gramının fiyata göre çarpma bölme işlemi yapıldığında 357 gram olması gerek. Şuan belirlenen 33o gramın gerçek fiyatı ise 2,31 TL. Yani matematiksel olarak hesap yapıldığında Ramazan Pidesine yeni fiyatlara göre indirim değil gramına göre 19 kuruş zam yapılmış gözüküyor.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler