Karasu'dan kara haber geldi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 21.02.2020 08:06:00
Aşkale’de ailesi ile tartışıp evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Didem’in cesedi bulundu.
Karasu'dan kara haber geldi

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM  

 

Erzurum’un Aşkale ilçesinde ailesi ile tartıştıktan sonra evden ayrılan ve 11 gündür aranan 17 yaşındaki Didem T.’nin cansız bedeni Karasu nehrinde bulundu. Acı haber yakınlarını gözyaşına boğdu, savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı. Aşkale ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'nde oturan Nermin-Yüksel D. çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan ve Aşkale İMKB Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi olan Didem T., 10 Şubat Pazartesi günü saat 12.30'da annesi ve üvey babası ile tartışıp evden ayrıldı.

 

POLİS VE JANDARMA HERYERDE ARADI

 

Kayıp müracaatında bulunulması sonrası arama çalışmaları başlatıldı, Didem’in Karasu civarından geçerken güvenlik kamaralarına yansıyan görüntülerine rastlandı. Bunun üzerine arama çalışmaları Karasu nehrinde yoğunlaştırıldı. Polis ekipleri genç kızın anne, üvey baba, okul, mahalle arkadaşları, komşuları, akrabaları, öz babası, dayıları ile o tarihte yoldan geçen şehirlerarası otobüs ve kamyon şoförlerini tespit edip, ifadesine başvurdu. Polis ilçe merkezinde, jandarma ise kırsalda çalışmalarını 10'uncu günde de sürdürdü.

 

KARASU NEHRİNDEN ACI HABER GELDİ

 

Ağırlıklı olarak Karasu baraj gölü ve çevresinde gece yarılarına kadar arazide çalışmalarını sürdüren ekipler, arama çalışmalarının 11. Gününde Didem’in cansız bedenine ulaştı. Karasu nehrinde su kenarında cesedi bulunan Didem T.’nin suya atladıktan sonra akıntıya kapıldığı, uzun süre sürüklendikten sonra cesedinin buz tabakasının altında sıkıştığı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının artması ile Karasu Nehri'nde 30 santimlik buz tabakası eriyince çalılıklar arasına çıkan genç kızın cansız bedeni, jandarmanın kadavra köpeği tarafından bulundu. Olay yerinde gelen Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesi sonrası liseli Didem'in cansız bedeni sudan çıkarıldı. İntihar ettiği üzerinde durulan genç kızın cesedi, otopsi için Aşkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

‘KENDİ HALİNDE İÇİNE KAPANIK BİRİSİYDİ’

 

Aşkale Cumhuriyet Savcılığı tarafından geniş çaplı tahkikat başlatıldı. Didem’in arkadaşları, genç kızın maddi durumunun orta halli olduğunu, erkek arkadaşı olmadığını, kendi halinde, kimseye zararı olmayan sessiz e içine kapanık biri olduğunu söylediler. Didem’in annesi Nermin T. ise, çevresindekilere kızının çok içine kapanık, hiçbir sosyal aktivitesi olmayan, kötü niyetli birilerinin eline geçse birinin yardımı olmadan kurtulamayacak derecede bir yapıya sahip olduğunu söylediği öğrenildi.

 

DİDEMİN SINIFINDA YAS VAR

 

Aşkale İMKB Anadolu Lisesi 11 B sınıf öğrencisi Didem T.’nin öğretmenleri ve sınıf  arkadaşları da yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını söylediler. Didem’in sınıftaki sırası boş kalırken sınıf arkadaşları, "Çok sessiz ve içine kapanık biriydi. Bildiğimiz kadarı ile erkek arkadaşı yoktu. Ev ve okulun dışında bir yere gitmezdi. Yaşadıklarına çok üzüldük. Allah rahmet eylesin"  diye konuştular.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler