Feci Kaza Kamerada

BU VİDEONUN EKLENME TARİHİ 26-03-2015 | BU VİDEO TOPLAM 58293 KEZ OKUNDU.
Erzurum'da feci kaza elif çelebioğlu,Erzurum,mukadder yasan,trafik kazası

Feci Kaza Kamerada

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında halk otobüsünün altında kalan iki üniversite öğrencisinden biri hayatını kaybederken, diğeri ağır yaralandı. Kaza, dün saat 20.30 sıralarında Yakutiye Belediyesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolun karşısına geçmeye çalışan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Mukadder Yasan ile sınıf arkadaşı Elif Çelebioğlu'na, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 25 H 0019 plakalı otobüs çarptı. Otobüsün altında sürüklenen Mukadder Yasan, feci şekilde olay yerinde can verdi.

Ağır yaralanan Elif Çelebioğlu ise ambulansla Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası otobüs sürücüsü gözaltına alınırken, Mukadder Yasan’ın cesedi hastane morguna kaldırıldı. Kaza anı Yakutiye Belediyesinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Öte yandan kaza sonrası üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesi kentte adeta infial uyandırdı. Trafik terörü sosyal medya üzerinde geniş yer bulurken, özellikle şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs, servis araçları üzerinde denetimlerin artırılması talebinde bulunuldu. Bugün kentte üniversite öğrencileri tepki amaçlı olarak toplanarak yürüyüş ve bir dizi protestoda bulunacak.

ERZURUM SİVİL TOPLUM ÖRGÜT TEMSİLCİLERİNDEN AÇIKLAMA
Erzurum Sivil Toplum Örgüt temsilcileri de yazılı açıklamada bulunarak olaya tepki gösterdi. Her yıl yaşanan yaralanmalı, ölümlü kazalara sebebiyet veren halk otobüsleri ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, halk otobüslerinin artık halkın kâbusu olduğunu, bu duruma bir an önce son verilmesi için bütün yetkililerin elinden geleni yapmasını istedi. Erzurum merkez nüfusunun neredeyse dörtte biri olan üniversite öğrencilerinin bu şehrin insanlarına ana-babaların emaneti olduğunu söyleyen Güvenli, açıklamasında şunları dile getirdi:

Yaşanan son olayda kaldığı yurda gitmekten başka gayesi olmayan 17 yaşındaki Mukadder Yasan’ın belki de fazla mesaiye kalmış, tecrübesiz bir sürücünün dikkatsizliği sonucu yurduna değil mezara gitmesi hepimizin yüreğini yaralamıştır. Kişisel acımızın yanı sıra bunun toplumsal boyutunu da artık konuşmanın, tepkimizi göstermenin zamanı geçmektedir.

"Hemen her yıl yaşanan, ölümlü, sakat bırakan, yaralamalara yol açan sürücülerin mutlaka denetimlerinin iyi yapılması, belli bir yaşın altındakilere Halk Otobüslerinin, çocuk servislerinin, minibüslerin teslim edilmemesini istiyoruz.

Erzurum için duyarlı çalışmalarını yakinen bildiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen başta olmak üzere emniyet teşkilatımızın ilgili birimleri de bu meseleye hassasiyetle eğilmelidirler. Çünkü toplu taşımacılıkta başka şansı olmayan Erzurum’da yaşayan yüz binlerce insanın bu sistemle çalışan Halk Otobüslerinde artık can güvenliğinden söz edilemez.

Yaşlılara hürmet göstermeyen, üniversite öğrencilerini balık istifi kabul eden, hamileleri atletizm maratonu koşucusu haline getiren, araçta sigara içen, trafikte terör estiren bu yapı Erzurum için felaket bir görüntüdür.
Son elim olayda hayatını kaybeden yavrumuz, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mukadder Yasan’a Allah’tan rahmet; ağır şekilde yaralanan Elif Ç.’ye acil şifalar dilerken konunun sonuna kadar takipçisi olacağımız bilinmesini istiyoruz." (İHA)

  

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR

İzleme Sayısı : 69,842
İzleme Sayısı : 66,067
İzleme Sayısı : 59,813
İzleme Sayısı : 57,851
İzleme Sayısı : 56,961
İzleme Sayısı : 3,242

EN YENİ VİDEOLAR

İzleme Sayısı : 66,067
İzleme Sayısı : 56,961
İzleme Sayısı : 3,242
İzleme Sayısı : 69,842
İzleme Sayısı : 59,813
İzleme Sayısı : 57,851