ATA-UNİ desteklenen üniversiteler arasında

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 13.08.2018 19:00:00
4. çağrı döneminde desteklenen üniversiteler ve alanları belli oldu.
ATA-UNİ desteklenen üniversiteler arasında

 

Dilek BAYRAK'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

YÖK 100/2000 Projesi-Doktora Burs Programının 4. çağrı döneminde desteklenen üniversiteler ve alanları belli oldu. Atatürk Üniversitesi 6 alt alanıyla desteklenen üniversiteler arasında yer aldı. Bu kapsamda 75 üniversiteye 392 alt alanda 2 bin kontenjan verilmesi uygun bulundu. YÖK öncelikli alanlarda doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacın karşılanması amacıyla devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemeye devam ediyor. YÖK´ten yapılan açıklamaya göre, proje bilinen bir burs programı olmayıp derin bir bakış açısıyla ve yeni YÖK tarafından ilk defa belirlenen “öncelikli alanlar ve geleceğin meslekleri” üzerinde yoğunlaşıyor. Proje tematik alanları ve disiplinler arası çalışmaları öne çıkarıyor. Belirlenen öncelikli alanlar arasında; aşı, insan beyni ve nörobeyinden moleküler biyoloji ve genetiğe, ilaç araştırmalarından antorpolojiye, bilim tarihinden felsefeye, deniz hukuku, hukuk felsefesi ve sosyolojisinden Köktürçeye, robotik, yapay zeka, mikro ve nano teknoloji, doku mühendisliği, mekatronikten, hidrojen ve yakıt pillerine, balıkçılık teknolojisinden sürdürülebilir tarıma, veri bilimi ve sensör teknolojilerinden fotonike kadar ülkenin kalkınması ve bilim hayatının sıçrama yapması için gerekli 100 alan bulunuyor.

 

 

"Geleceğin Türkiyesi için Güçlü Nesiller Yetiştirme Projesi" olan YÖK 100/2000 Projesi ile doktora eğitimi yeni bir vizyon kazandı

 

 

2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminde ilk çağrıya çıkılarak başlatılan ve Türkiye´nin küresel rekabeti açısından gelecek 10 yılda ihtiyaç duyulacak 100 öncelikli alanda 2 bin doktora öğrencisine burs vermeyi hedefleyen programda şimdiye kadar dört çağrı dönemi tamamlandı. İlk üç çağrı dönemi sonunda toplam 2 bin 200 öğrenci ayda 2 bin TL burs aldı.

 

4. ÇAĞRI DÖNEMİNDE PROGRAMA YOĞUN İLGİ VAR

 

Kurgusu, amacı ve süreçleri itibariyle bir ilk olan program için 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı güz dönemi için üniversiteler tarafından YÖK´ten 4 bine yakın kontenjan talep edildi. 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde söz konusu başvuruların panel değerlendirmeleri tamamlanarak ilgili alanlarda başarılı bulunan üniversiteler ve kontenjan sayıları belirlendi. Panel değerlendirmelerine, çeşitli üniversitelerden alanlarında uzman 106 öğretim üyesi katıldı.

 

Bu kapsamda 75 üniversiteye 392 alt alanda 2 bin kontenjan verilmesi uygun bulundu. YÖK tarafından uygun bulunan kontenjanlar için başvurular üniversiteler tarafından alınacak ve uygun bulunan adaylar Başkanlığa bildirilecek.

 

PROGRAMA BAŞVURU ŞARTLARI

 

T.C. vatandaşı olan lisans veya yüksek lisans mezunları programa başvurabilecek. Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması gerekecek. 14 Eylül´e kadar tamamlanması gereken başvuru ve değerlendirme işlemleri için tarihler ve şartlar ilgili üniversitelerin web sitelerinden adaylara duyurulacak.

 

Üniversitelere verilen kontenjanlara 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecek.

 

ATAUNİ´nin desteklenen alt programları şunlar:

 

Atatürk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı

 

Atatürk Üniversitesi Optik, Elektrooptik Ve Fotonik

 

Atatürk Üniversitesi Sürdürülebilir Tarım

 

Atatürk Üniversitesi Biyoteknoloji

 

Atatürk Üniversitesi Zootekni Ve Hayvan Besleme (Yetiştirme Ve Hastalıklar)

 

Atatürk Üniversitesi Sağlık Ekonomisi

 

Atatürk Üniversitesi Zootekni Ve Hayvan Besleme (Yetiştirme Ve Hastalıklar)

 

Atatürk Üniversitesi Mikro Ve Nanoteknoloji  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler