Kaçak balık avlayanlara karşı sıkı denetim

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 02.07.2020 11:00:00
Erzurum'daki göl, gölet ve akarsularda ekipler tarafından kaçak avlanmaya karşı denetimler artırıldı.
Kaçak balık avlayanlara karşı sıkı denetim

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, merkez ve ilçelerde su kaynaklarının korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması ile kaçak ve uygunsuz avlanmanın önüne geçmek için denetimlerini artırdı. Bu kapsamda; göl, gölet ve akarsularda sıkı bir çalışma yürüten ekipler, kaçak balık avlanan kişilere ceza kesiyorlar. Kaçak avlanmanın boyutuna göre gerekli adli ve idari sorşuturmalar açılması için de çalışmalar yürütüyorlar. İl Tarım Müdürlüğü ilv ilçe tarım müdürlüklerinde görevli ekipler, su ürünleri denvtimlerini artırarak devam ettiriyor. İl tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, " Köprüköy ve Pazaryolu ilçelerimizde İlçe Müdürlükleri ekipleri tarafından su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla iç sularda ( göl, gölet, akarsu) su ürünleri kontrol ve denetimler gerçekleştirildi. Böylelikle kaçak ve uygunsuz avlanmanın önüne geçebilmek açısından denetimlerimizi artırıyoruz" dedi. 
 
 
AĞIR CEZALAR GETİRİLDİ
 
 
Su Ürünleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 2019 yılının Eylül ayında TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilmişti. Su Ürünleri Kanunu'ndaki değişiklik teklifi kabul edilerek yasalaştı. Buna göre; amatör avcılıkla ilgili usullere aykırı hareket eden kişilere 250 liradan 500 liraya, amatör avcılıkta kullanılan gemiler için sahiplere 5 bin liraya kadar para cezası kesilebiliyor. Yeni yasaya göre; bomba, torpil, dinamit, kapsül ve benzeri patlayıcı maddeler, öldürücü veya uyuşturucu maddeler, sönmemiş kireç, elektroşok ve hava tazyiki ile su ürünleri avlayanlara 10 bin lira idari para cezası veriliyor. Yeni yasayla, amatör balıkçılara da ceza uygulanabiliyor. 
 
 
 
 
500 BİN LİRA CEZA
 
 
Amatör avcılıkla ilgili usul ve esaslara aykırı hareket eden kişilere 250 liradan 500 liraya, amatör avcılıkta kullanılan gemiler için sahip veya donatanlarına 500 liradan 5 bin liraya kadar para cezası kesiliyor. Akarsularda su ürünlerinin geçmesine veya yetişmesine engel olacak şekilde ağ kuran, bent, çit ve benzeri engeller yapanlara 1700 lira idari para cezası kesiliyor. Su ürünleri avlanma amaçlı ışık kullanmanın cezası 50 bin liraya çıkarıldı. İç sular, Karadeniz, Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nda, ağlarla avlanma amaçlı ışık kullanan veya ışık donanımı bulunduran gemilerin sahiplerine 50 bin lira idari para cezası veriliyor. Mevsim, cins, irilik, ağırlık ve büyüklük olarak avlanması yasak olan su ürünlerini satan, taşıyan ya da işleyenlere 500 bin lira, bunları imalatta kullanan ve ihraç edenlere 10 bin lira idari para cezası verilebiliyor. Akarsular üzerinde kurulmuş ve kurulacak olan baraj ve regülatör gibi tesislerde su ürünlerinin geçmesi için balık geçidi veya asansör yapmayanlara, 100 bin liradan 200 bin liraya kadar idari para cezası kesiliyor. 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler