Taksiye Kurşun Yağdırıp Taksiciyi Öldürdüler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 09.08.2016 00:05:00
İçerisinde 4 kişinin bulunduğu 25 T 0770 plaka sayılı ticari taksi, kurşun yağmuruna tutuldu.
Taksiye Kurşun Yağdırıp Taksiciyi Öldürdüler

RADARHABER / ERZURUM

-ÖZEL HABER-

Erzurum'da aynı gün öğlen saatlerinde iki kişi arasında çıkan kavga, akşam saatlerinde cinayetle sonuçlandı. 6 Ağustos günü akşam saat 21.15 sıralarında Narmanlı Mahallesi Hacı Cuma Dere Caddesi Lalapaşa Hamamı önünde meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. İçerisinde 4 kişinin bulunduğu 25 T 0770 plaka sayılı ticari taksi, kurşun yağmuruna tutuldu. Tabanca ile açılan ateş sonrası, 43 yaşındaki taksici Ömür B. olay yerinde hayatını kaybederken, takside bulunan İbrahim A. (25) ise yaralandı. Olay yerine intikal eden Polis ekipleri tarafından çevre güvenliği alındı, ağır yaralı olan İbrahim A., Yakutiye Araştırma hastanesine kaldırıldı. Yaralı kişinin hayati tehlikesi devam ettiği için ifadesi alınamadı, Polis 1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi de ağır yaralayan katil zanlılarının yakalanması için geniş çaplı tahkikat başlattı. Olay yeri inceleme çalışması kapsamında, olay yerinde 5 adet boş kovan bulundu. Ömür B.’nin yapılan otopsisinde sırtından giren kurşunun iç organlarını parçalaması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Ömür B., gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÖNCE SUÇU ÜSTÜNE ALDI SONRA İTİRAF ETTİ..

Cinayetin detaylarına Radar Haber ulaştı. Buna göre; Erzurum Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, ağır yaralı İbrahim A’nın olaydan saatler önce Recep A., ile kavga ettiğini belirledi. Recep A., gözaltına alındı. Sorgusunda olayı kendisinin gerçekleştirdiğini belirten Recep A., İbrahim A. ile gündüz kavga ettiklerini, bu yüzden dolayı olayı kendisinin işlediğini söyledi. Recep A.. ile birlikte suç aleti Baretta marka tabanca ve bu tabancaya ait 5 adet 9 mm çaplı kovan ve 1 adet fişek yatağında fişek ele geçirildi. Saldırı esnasında takside olan Çetin B. İle Cemal Ç. ise, taksinin içinde oldukları sırada kendilerine ateş eden kişinin Lalapaşa Hamamını da çalıştıran Devlet S. olduğunu söyledi. Tekrar sorguya alınan zanlı Recep A. ise, her şeyi itiraf ederek, Devlet S.’nin olayı işlediğini, onun abisi Alay S.’nin ise kendisine yönelik ‘Bu olay senin yüzünden çıktı. Sen gidip adamdan dayak yediğin için olay bu noktaya geldi. Devlet S. yakında düğün yapacak. O yüzden olayı sen üstleneceksin’ dediğini, kendisinin de üstlenmek istememesine rağmen kabul ettiğini itiraf etti. Bunun üzerine Devlet S. İle abisi Alay S.’ de gözaltına alındı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili bilgi sahibi olarak ifadesi alınan Y.N. ise, Alay S:’nin çiftliğinde çobanlık yaptığını, olay günü Erzurum iline geldiğini, saat 15.00 sıralarında birlikte çalıştığı Recep A.’yı telefonla aradığını, bir müddet sonra Recep’ in geldiğini, Recep’ in ağzında burnunda kan olduğunu, kendisine kimin yaptığını sorduklarını, Recep’ in de Kümbet çocuklarının darp ettiğini söylediğini, birlikte köye gittiklerini, aynı gün birlikte tekrar Erzurum’a saat 20.00 sıralarında döndüklerini, Devlet S. ve Recep A. İle birlikte Recep’i döven şahısları bulmak için 3 kümbetlere gittiklerini, şahısları göremediklerini, şahısların bekar olarak kaldıkları eve gittiklerini, bu şahıslar ile arbede yaşandığını, arbede sonrası şahısların olay yerinden kaçtığını, kendilerinin de Devlet S. ve Recep A. İle birlikte Lalapaşa hamamına doğru yürüdüklerini, Recep A.’nın kahvehaneye girdiğini, kendisi ile Yusuf’ un hamama doğru yürüdüklerini, Devlet S.’nin hamamın önünde olduğunu, bu sırada bir ticari taksinin hamama doğru seyir ettiğini, ticari taksinin camlarından silah çıkarıldığı anda Devlet S.’nin elinde bulunan tabanca ile ticari taksiye 4 yada 5 el ateş ettiğini, ticari taksinin durmadan devam ettiğini, tekrar birlikte hamama girdiklerini, bu sırada Devlet S.’nin ağabeyi Alay S.’nin geldiğini, Alay S.’nin kendilerine hitaben dönerek Recep’ e ‘bu olay senin yüzünden meydana geldi, bu suçu üstleneceksin. Devlet S.’nin cezaları var, yeni evlenecek, suçu üstlenmen gerek’ dediğini, Recep’ in önce kabul etmediğini, daha sonradan kabul ettiğini, bu esnada Alay’ ın kendisine hitaben de ‘sizde bu şekilde ifade vereceksiniz’ dediğini ifadesinde söyledi. Devlet S., ile Alay S. ise haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Emniyetteki sorgularının ardından Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Recep A. İle Devlet S. tutuklanırken, Alay S. ise, denetimli serbestlik verilerek serbest bırakıldı.   

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler