Kuyumcu

 rüyada Kuyumcu görmek

İşlenmiş altınları satan kimseyi görmek sevince; ilme, hidayete, sevince, evlenmeye yahut evlada; Altın işleyen kuyumcu hilekar, yalancı ve riyakar kimseye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Sarraf.)

Rüyasında kuyumcu gören insanın sahtekarlık ve yalancılıkla karşılaşılacağına işarettir. Bu rüya aynızamanda ilme, doğru yola, evlada ve evlenmeye yorumlanır.

Başkalarının kısmetinden yararlanmayı düşünen, varlıklı, güçlü, bencil insan olarak yorumlanır. kuzgun: Haşin, kendini beğenmiş, kibirli, üstünlük sağlayan biridir.

Rüyada kuyumcu görmek, sevince isarettir. Rüyada bir kuyumcu dükkaninda oldugunu ve bazi altin esyalara baktigini görmek, bir kitap için hazirlik yaptigina veya bir siir yazmak için kafiye düsündügüne delalet eder. Cabir ül Magribi ye göre; rüyada kuyumcu görmek, ilim, sevinç, evlenmek ve çocuga delalet eder. Cafer Sadik (RA) kuyumcu görmeyi dört sekilde yorumluyor: Uzak akraba, tanidik dost, sanatçi, is. Bir baska rivayete görede: Rüyada, kuyumcu veya islenmis altinlan satan kimseyi görmek, sürura; bazen de bu rüya, hakki batil ile birlestiren kimseye isarettir. Rüyada kuyumcu görmek riya, yalan, yaramazlik ve hilekarlik yapmaya isarettir. Kuyumcu görmek, bazen siir söylemeye veya birtakim cümleleri bir araya getirmeye, bazen de ilim, hidayet, sevinç, evlenmek ve evlata isarettir. Kuyumcu, kendisinde hayir olmayan serli ve yalanci bir kimsedir. Rüyada tanimadigi kuyumcuyu görmek, sözü diledigi kaliba döken ve yalan söz uyduran kimseye isarettir. Rüyada altin ve gümüsü atesten çikanp sonra yine atese sokup kizdirdigini gören kimsenin, yalanci olduguna ve halk arasina fitne soktuguna isarettir. Altin ve gümüs üzerine mücevher yerlestirdigim gören kimse, serle baslayan ve hayirla biten tehlikeli bir iste insanlarin arasini islaha çalisan birisi oldugunu isarettir.