Salavat Görmek

Rüyada Salavat Görmek Nedir

Rüyada Resul-i Ekrem'e (s.a.a) salâvat getirdiğinizi görmek; hacetinizin reva olacağına, rızkınızın bollaşacağına ve akıbetinizin iyi olacağına işarettir.

Cabir Mağribî: Çokça salâvat getirdiğinizi görmek; hacca gideceğinize işarettir.

Bir kimsenin rüyasında Salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen, işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder.

Rüyada Nebiyy-i Zîşan (s.a.s) efendimiz üzerine salat ve selam getirdiğini görmek,  indinde makbuliyete, çok ecir ve hayra ve akıbetin güzelliğine, şefaat-ı Nebiye işaret eder.

Rüyada salavat getirdiğini görmek, rüya sahibinin Allah katında büyük bir mertebesi olduğuna delalet eder. Görülen bu rüya hayra ve iyi şeylere delalet eder. Bilhassa rüya sahibi kişinin temiz kalpli, saf niyetli ve içinde fesatlık taşımayan ve işlerinde hak yolunu tercih eden kişi düşünülür.

Bazı rüya yorumcuları görülen bu rüyayı bir hikmet olarak düşünmüşlerdir ve rüya sahibinin büyük bir sevap işlediği ve bu sevap karşısında büyük ikramlar kazandığı şeklinde rivayet etmişlerdir.

Diğer bir rüya tabirine göre ise rüya da salavat duymak, rüyayı gören kişinin bir şeyi çok fazla istediğine ve gece gündüz istediği o şeyi aklından çıkarmadığına, ancak isteğine kavuşması için çok fazla salavat çekmesi gerektiğine yorumlanmıştır. Tabi her halükarda görülen bu rüya salih bir rüyadır ve kesinlik şeytani rüyalar ile karıştırmamalı ve o şekilde yorumlanmalıdır.

Rüyada salavat çekmek, kalp de olan niyetin hayırlı olacağına, karşısına çıkan kişilerin kötü niyetli olmadıklarına ve tutulan dileklerin, edilen duaların kabul olunacağına yorumlanır. bu rüyayı gören kişinin en kısa zamanda sıkıntılarının gideceğine, düşündüğü iş anlaşmalarının olumlu cevaplar vereceğine ve en zor durumlardan sıyrılıp feraha kavuşulacağına alamet eder.

Rüyada salavat okumak, beladan, kazadan ve insanlardan gelecek olan şerlerden uzak durulacağına, dertlerin Allah rızası ile gidip yerine güzelliklerin geleceğine, her türlü musibetlerden sıyrılacağına, artık huzur dolu bir hayata sürüleceğine alamet eder.

Rüya sahibinin başından eksik olmayan sorunlarının ve çilelerin bu rüya ile biteceğine ve artık ailesi ile birlikte mutlu bir hayat süreceğine yorumlanır.

Rüya sahibinin bu rüyayı görmeden önceki hayatında olan bütün sorunlarının biteceğine, işlerinin yoluna gireceğine, maddi ve manevi yönden hiçbir sıkıntı çekmeyeceğine ve tehlikesiz bir yaşam sürüleceğine işaret eder.

Rüyada peygamber efendimize salavat getiren kişinin gelecek de ki yaşamında manevi huzur bulacağına, maddi anlam da hiçbir aksilik yaşamayacağına ev Allaha yakarışlarının kişiyi bütün belalardan koruyacağına işaret eder.