Möggem Dadaş

BOYUN DEVRİLE ATLAMA KULELERİ!!!

07.07.2015 Möggem Dadaş
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırıldı. 
94 milyon liraya mal oldu...
 
15 yıl iş yapım garantisi vardı, yalnızca 1 yıl sonra göçtü. Yapım maliyeti için ortaya çıkan paranın ağırlığına daha fazla dayanamamış olacakki; 'Ben bu kadar parayı hak etmedim ' deyip, kendi kendini imha etti...
 
Tüm Türkiye'nin gündemine geldi, Erzurumluların içini sızlatan görüntüler ortaya çıktı...Erzurum'da yaşayan her Erzurumlu kendinden bir şeyler buldu o kulelerde. En önemlisi de bize Erzurum'un dünya çapındaki başarısı olan Kış Olimpiyatlarını hatırlatıyor, göğsümüzü kabartıyordu.
 
O yüzden çok değerliydi Atlama kuleleri, Dadaşlar için...Çifte minareli medreseden sonra ikinci simgemizdi. Arkasında fotoğraf çektirip yabancıya 'Burası Erzurum' dedirtebildiğimiz yerdi. 
 
Amerika'nın ikiz kulelerinden farksızdı. 
 
İkiz kuleler terör saldırısında yerle bir oldu! 
 
Atlama kulelerindeki (doğa olayı denen!) saldırı ise faili meçhul kaldı! 
 
Başından beri sahipsizliğe terkedilen atlama kuleleri, yıkıldıktan sonra da sahipsiz kaldı! Çirkin görüntü oluştu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, enkazın üzerini en azından bir branda ile örtecek kadar profesyonel değildi. Valilik ise, 'Örtün şu ayıbın üzerini' demeyi aklına getiremedi.
 
Hal böyle olunca, atlama kulelerinin bulunduğu alanın önüdeki yol çile yolu oldu...Yoldan geçen her Erzurumlunun içi yandı, birilerinin kulaklarını çınlattı!
 
...Ve Vali Ahmet Altıparmak tam bu günlerde ortaya çıktı! Bir açıklama yaparak atlama kulelerini ikinci kez Türkiye gündemine taşıdı. 94 milyona mal olan atlama kulelerinin pistlerinin yıkılması ile ilgili herkes Vali'den, 'Gereken yapılacak. Müteahhit firmanın gerekirse ceza alması için suç duyurularında bulunulacak. Neden eksik malzeme kullanıldığı sorgulanacak. Devletin parasını kimsenin çar-çur etmesine izin vermeyeceği' demesini bekliyordu. Vali beklenen açıklyamayı yapmadı ya da ya-pa-ma-dı! Ne dedi Vali Altıparmak: "Reklamın kötüsü olmaz anlamında bir tanıtımı oldu."
 
...Aynen bunu dedi ve bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Açıklama tepki çekti, "Trilyonlar çöpe gitti ama Vali dalga geçiyor' yorumları  yapıldı...
 
Yıklan pistlerin yenilenmesi için 30 milyon liraya ihaleye yapıldı, iş başı yapıldı. Gerek Mehmet Sekmen gerek se diğer yetkililerin 'kuleler şu ayda faaliyete geçecek' deyip tarih belirtmelerine rağmen o tarihlerin üzerinden yıl geçti. 
 
...Kuleler bu kadar keşmekeşe daha fazla dayanamadı...
 
İkinci göçük...
 
Olay büyütülecek kadar değildi. Sadece iki işçi göçük altında kaldı, dakikalar sonra yaralı olarak kurtarıldı. Bürokrasi de ki klasik mantık gereği, 'ölüm olmadığı için önemi de olmadı'... 
 
Her işyerinde hergün göçük oluyor, çalışanlar zamanlarının yarısını toprak altında geçiriyordu çünkü. Bu nedenle her iş yerinde olabilecek bir iş kazasıydı ve büyütülecek bir şey yoktu Taşkesenlioğlu ve Altıparmak'a göre! Vali Altıparmak olayın yaşandığı bölgeyi gezerken, Anadolu Ajansı kameralarına olayla ilgili bir değerlendirme yaptı: 
 
"Bu tür şeyler her zaman olabilir ama atlama kulelerinde meydana gelince popüler hale geliyor. İş makinesinin dengesi bozulmuş. İş makinesi çalışırken bilinmeyen küçük bir boşluğa girerek düzenini kaybetmiş.Bundan kaynaklı bir olay. Bir ay sonra kazık çakım işlemi bitecek. "
 
Ve en garip açıklama toprak altında kalıp yaralanan işçilerle ilgili!!
 
Vali Altıparmak: "Orada olan arkadaşlarımız birbirlerine yardım etmek için yarım şekilde toprağa girmişler."
 
Vali Altıparmak'ın atlama kulelerinde meydana gelen göçük olayları ile ilgili yaptığı açıklamalarda, değişen bir yok..
 
Yukarıda dediğimiz gibi Amerika için ikiz kuleler ne kadar değerliydiyse, Dadaşlar için Atlama kuleleri de o kadar değerli...
 
Ha ikiz kuleler ha atlama kuleleri...
 
Biri bu dünyadan tamamen göçtü, diğeri ise can çekişiyor ama bir türlü canı çıkmıyor...
 
Boyun devrile atlama kuleleri! Ne talihsiz başın varmış... 
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-07-2015
  
  • tamer burhan 07.07.2015 02:07:51

    Ahmet küçüklerin yaptırdığı firma sekmenin firmasın dan merhametliymiş en azın dan onun firmasının işi 4 yıl gitti sekmenin firması önceki firmanın malzemesinden de çalmış demek ki yapama dan bitti gelen gideni her zaman aratır. daha çok işimiz var bu hırsızlarla Allah sonumuzu hayıra getrisin

Yazarın Diğer Yazıları