Möggem Dadaş

Eskilerde 'Hey gidi eski bayramlar' diyordu!

07.08.2013 Möggem Dadaş

 

“Hey gidi eski bayramlar” demeyeceğim. Çünkü eskilerin de eskiden beri böyle söylediğine inanıyorum. Bence bu cümle bile bayram kutlamalarının bir ritüelidir. Yeter ki bayramlar olsun, kutlama şekilleri elbette zamanla değişecektir. Hep geçmişe övünüp bugünü beğenmiyoruz ya, gelecekte de bugünlerle övüneceğimiz muhakkak.

***

Ben eminim eskiden twitter olsaydı, dedelerimiz yada ninelirimiz de kullanır hatta fenomen olurdu:) Bir de güzel bayram kutlama mesajı atardı.Of ki of...Dündü galiba bir ünlü twit atmış “Aile olmanın en güzel zamanlarıdır bayramlar. Yeni bebeği olanların, yeni evlilerin, yeni aşkların ilk bayramıdır.” Güzel bir twitti.Ramazan'ı bazen zor, bazen kolay geçen günleri ile geride bıraktık. Benim için niyedir bilmem Bayramlar her geçen gün sıradanlaşıyor. Peki bayram adına ne yapabildim biliyor musunuz? Çocuklara yeni elbiseler, ayakkabılar aldım.Buna inanıyorum işte. Bayramda çocuklara yeni bir şeyler alınmalı. Bugün bayram diye kahvaltımızı yapıp, yeni cicilerimizi giyeceğiz. Sonra bayram ziyaretlerimizi yapacağız. 

***

Her şeye rağmen çocukların anılarında güzel olsun bayramlar. Güzel hatırlasınlar çocukluklarındaki bayramları ve onlar da anlatabilsinler “Ah o eski bayramlar” diye. Gerisi teferruat...

Hepinize iyi bayramlar, her şeye rağmen… 

 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-08-2013
  
Yazarın Diğer Yazıları