Palandöken İtalya'nın gündeminde!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm DÜNYA Haberleri 28.12.2018 16:46:00
İtalya La Stampa medya kuruluşu Palandöken´i sayfalarına taşıyıp, ''Türkiye'yi düşünmüyorsunuz?'' diye sordu.
Palandöken İtalya'nın gündeminde!

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

İtalya La Stampa medya kuruluşu Palandöken´i sayfalarına taşıyıp, ‘Fikir yeni bir şeyler yapmaksa neden Türkiye´yi düşünmüyorsunuz?´ diye sorarak kayakseverlere Palandöken´i önerdi. İtalya LA STAMPA Gazetesi, ‘Palandöken, Hepsi Pistte´ Manşeti İle Erzurum´u sayfalarına taşıdı. İtalya LA STAMPA medya kuruluşu, Erzurum´un dünya çapında kış turizm merkezi Palandöken kayak merkezine, sayfalarında geniş bir yazı ile yer ayırdı. Radar Haber'in ulaştığı bilgilere göre; yazıda, denizin hayalini kuranlardan bahsedilip, bunun yerine dağlara ulaşmak ve kayak yapmak için sabırsızlananlara değiniliyor. Ve birçok yerel kayak destinasyonları olduğu ifade ediliyor. Ardından, ‘Fikir yeni bir şeyler yapmaksa´ denilip ‘Neden Türkiye´yi düşünmüyorsunuz?´ diye sorulup Erzurum ve Palandöken işleniyor.

 

 

 

İŞTE O YAZI…

 

Palandöken, hepsi pistte…

 

Erzurum´un merkezine sadece 10 dakika mesafede, karın Mayıs ayının başlarına kadar sabit olduğu ülkenin en uzun yamaçları yer alıyor.

 

Uzun zamandır beklenen Noel tatili geldi. Dedikleri gibi, önce görev ve sonra zevk ergo, akrabalar ve bir masadan diğerine geçen arkadaşlar arasında mekik sonra, gerçekte şenliklerin anı gelecek. Ancak her yıl olduğu gibi, en kararsız olanlar kendilerini hileli bir soruyla karşı karşıya buluyor: Yılbaşında ne yapmalı ? Son ikinci kuruluştan hoşlanmıyorsanız, daha fazla zaman kaybetmemeniz ve bir an evvel kaçmayı planlamanız faydalı olacaktır. Denizin hayalini kuranlar var, bunun yerine dağlara ulaşmak için kayak yapmak için sabırsızlanıyorlar: birçok yerel kayak destinasyonları var, ancak fikir yeni bir şeyler yapmaksa, neden Türkiye´yi düşünmüyorsunuz? Çok popüler İstanbul ve Çesme, Bodrum ve Datça gibi sahil beldelerine ek olarak, yamaçları 2.200 ila 3.100 metre arasında yer alan ve yamaçları 2.200 ila 3.100 metre arasında olan Palandöken gibi daha az yer yok. Dünya durmadan kayak yapmaya istekli. 

 

Palandöken, Türkiye´deki en uzun koşu parkurunu keşfederken

 

Burada, karın mükemmel kalitesi sayesinde, kayak mevsimi oldukça uzundur ve Ekim ayının sonundan Mayıs ayının başına kadar sürer. Bu nedenle valizi hazırlamaya ve kalkışa değer. Rotaya hizmet etmek, her gün 8 İtalyan kentinden doğrudan bağlantı sağlayan yolculara hizmet veren bayrak taşıyıcısı veya Türk Hava Yolları, Erzurum için İstanbul (yerel Türk spesiyallerini tadabileceğiniz ve Selçuklu camilerini ziyaret edebileceğiniz bölgedeki en ilginç yerlerden biri) ve yaklaşık 20 dakikada (havaalanından) Palandöken´e ulaşıyorsunuz. Spor severlerin ihtiyaçlarını karşılamak için, kayak ekipmanlarının taşınması (en fazla 23 kg) ücretsizdir.

 

Spordan eğlenceye

 

İndikten sonra, toplam 100 km´lik bir yüzeye sahip 27 pist (Polat Erzurum Resort Hotel ve Hotel Sway´in özel olanlar da dahil). Mutlu kayakçı adası, Ejder 3200 Dünya Kayak Merkezidir, beyaza boyanmış gerçek bir cennettir, kayakçılara, snowboardculara ve ayrıca kayak safari, kayak yamaç paraşütü ve çok daha fazlası gibi sıra dışı bir şeyle rekabet etmek isteyenler için. Yeni duyguları deneyimleme ve iyi bir adrenaline sahip olma fikirleri (ve sporları), kayaklar kaldırıldıktan sonra rahatlamak ve eğlenmek için birçok fırsat olduğu için kesinlikle eksik değildir.

 

Ayrıca Türkiye´yi okuyun dev başkanlar Unesco Mirası (Turismo.it)

 

Mesela ispatlamak Hotel Sway , kayak pistine sahip terasıyla, arkadaşlarınızla bir şeyler içmenizi sağlar ya da Snow Dora Hotel´in kış bahçesinde semaver çayını ya da bir bardak daha geleneksel bir sıcak içecek yudumlayabilirsiniz . Ancak en romantik olanı, Polat Erzurum Resort Hotel´in içinde bulunan Şömine Bar´ın şöminesi önünde güzel bir şöminenin önünde... Dışarıda donma sıcaklıklarının unutulmasının yanı sıra, çok sayıda canlı müzik eşliğinde canlı dans gecelerinde yer alan küçük saatleri yapmak da mümkündür. Bu nedenle hiçbir şey eksik değil, keşfedilmesi gereken bir yer.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler