5 bin TL'lik 3 puan! En pahalı galibiyet!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 28.10.2023 17:29:00
Tuzlaspor yönetimi misafir takım bilet fiyatlarını 5 bin TL yapdı, Dadaş paha biçilemez bir puna 3 puan aldı.
5 bin TL'lik 3 puan! En pahalı galibiyet!

RADARHABER / ERZURUM
Trendyol 1. Lig’in 10. haftasında deplasmanda Tuzlaspor ile karşılaşan Erzurumspor, 90 dakika sonunda rakibini 1-0 mağlup ederek altın değerinde 3 puan aldı. Dadaşlarin galibiyetine, taraftar gitmesin diye misafir takım bilet fiyatını 5 bin TL yapan Tuzlaspor yönetimi de engel olamadı.  Oldukça kötü bir saha zemininde oynanan mücadele, iki takımında karşılıklı atakları ile başladı. Erzurumspor, futbol oynamanın çok zor olduğu zeminde rakibini akıllı bir futbol ile 1-0 mağlup ederek hanesine çok önemli bir üç puan daha yazdırdı. 6 puan değerinde 3 puan alan Erzurumspor'un galibiyeti, pahalı bilet fiyatlarına da gönderme yapılarak, ''5 bin TL'lik 3 puan' yorumunun yapılmasına neden oldıu. 
 
 
Maçtan dakikalar
 
 
30. dakikada Yahaya’nın sağ taraftan topla birlikte rakip kaleye yönelip ceza yayının üstünden sol ayağı ile yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak, savunmaya çarparak kornere gitti.
 
 
47. dakikada Eren Tozlu’nun ceza yayı gerisinden kullandığı serbest vuruşta kaleci Ferhat’tan seken meşin yuvarlağı Celal filelere yolladı. 0-1
 
 
54. dakikada Eren Tozlu’nun ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda top, savunmaya çarparak yandan kornere gitti.
 
 
76. dakikada Samet’in sağ taraftan ortasında Togui, altıpas çizgisi üzerinde kafa vuruşunu yaptı. Sol köşeye giden meşin yuvarlak, kaleci Göktuğ’da kaldı.
 
 
90. dakikada Alican’ın ceza yayı üzerinden sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Ferhat’ta kaldı.
 
 
90+1. dakikada sol taraftan yapılan ortada altıpas içerisinden Mehmet Taş’ın dokunduğu topu kaleci Göktuğ çeldi. Dönen topa Alihan’ın kafa vuruşunda kaleci Göktuğ, topu tekrar oyun alanına çelmeyi başardı.
 
 
Hakemler: Oğuzhan Çakır, Kadir Beyaz, Azad İlhan
 
 
Tuzlaspor: Ferhat Kaplan, Sadık Baş (Samet Asatekin dk. 23), Selim At, Hasanalizada, Çağrı Giritlioğlu, Mehmet Taş, Yahaya, Tidiany (Ahmethan Köse dk. 70), Muhammed Akarslan (Seçkin Batuhan Fırıncı dk. 83), Ahmet Yazar (Hikmet Çiftçi dk. 83), Togui
 
 
Yedekler: Görkem Demiryürek, Gameli, Mehmet Çınar, Gökhan Akkan, Mehmet Coşkun, Halef Keklik
 
 
Teknik Direktör: Bekir İrtegün
 
 
Erzurumspor FK: Göktuğ Bakırbaş, Celal Hanalp, Orhan Ovacıklı, Fırat Şaşi, Mustafa Akbaş, Furkan Özhan (Ufuk Budak dk. 65), Estrela, Batuhan Artarslan, Sefa Akgün (Alican Özefeli dk. 88), Rosheuvel (Özgür Sert dk. 73), Eren Tozlu
 
 
Yedekler: Rıdvan Yağcı, Yakup Kırtay, Hüseyin Mevlütoğlu, Güney Yılmaz, Muhammed Yavaş, Shala, Gürkan Varlık
 
 
Teknik Direktör: Hakan Kutlu
 
 
Gol: Celal Hanalp (dk. 47) (Erzurumspor FK)
 
 
Sarı kartlar: Muhammed Akarslan (Tuzlaspor) Celal Hanalp (Erzurumspor FK)
 
 
 
 
HAKAN KUTLU: “BU MÜCADELEYI SEZON SONUNA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”
 
 
Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maçta daha çok pozisyona giren ve gol arayan tarafın kendileri olduğunu söyleyerek, “Bu mücadeleyi sezon sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hakan Kutlu, “İki takım oyuncuları da bugün gereken mücadeleyi gösterdi. Maçın genelinde daha çok pozisyona giren taraf bizdik. Geçtiğimiz hafta da hak etmediğimiz bir galibiyet almıştık. Bugün de maç içinde bence penaltımız verilmedi. Hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Bu mücadeleyi sezon sonuna kadar devam ettireceğiz. Erzurum halkını gururlandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Cumhuriyet Bayramı mesajı da veren Teknik direktör Hakan Kutlu, “Yarın Türk halkı içi çok önemli bir gün. Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Coşku ile kutlayacağız. Bende yarın Ankara’da olacağım. Erzurum da Cumhuriyetin temelinin atıldığı şehirlerden bir tanesi. Biz kulüp olarak bu yıl 100. Yıl forması giyen ilk takımız. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarına minnettarız” dedi. 
 
 
GÜRKAN KOCABIYIK: “FEDERASYONUN KURAL DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMESİ GEREKİYOR”

 

Tuzlaspor Teknik Sorumlusu Gürkan Kocabıyık, maçın son bölümünde rakibi baskı altına almalarına rağmen, skor üretemedikleri için puan elde edemediklerini söyledi. Kocabıyık, ofsayt olduğu halde devam ettirilen pozisyonlar için, “Federasyonun kural değişikliğine gitmesi gerekiyor” dedi. Kocabıyık, “Maç istediğimiz sonuçla bitmedi. İlk yarı sahada dengeli bir oyun vardı. İkinci yarının başında bir gol yedik ve geriye düştük. Daha sonrasında maç sonuna kadar baskı kurduk ama skor üretemedik. Golü bulamayınca istediğimiz baskıyı yapsak da skor üretemeyince netice olarak puan alamadık. Önümüzdeki maçlarda erken gol bulup puan elde etmek istiyoruz” diye konuştu. Federasyonun saha içinde bazı kuralları değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Kocabıyık, “Hakemler emin oldukları ofsayt pozisyonlarında devam kararı veriyorlar. Ofsayt olduğu belli olan pozisyonda oyunun devam etmesi durumunda oyuncularımız depar atıyorlar, sakatlık yaşayabiliyorlar. Bu konuda federasyonun oyuncu sağlığı açısından kural değişikliğine gitmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler