''Çelik Melek'' Erzurum'a Geliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 18.01.2017 21:16:00
Bu yıl festivale, dünyaca ünlü Rus dağcı Aleksandra Mentovskya'da konuk olarak katılacak.
''Çelik Melek'' Erzurum'a Geliyor

RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum Valiliği'nin izni ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda ve ATAK Arama Kurtarma Ve Doğa Sporları Kulübü’nün sorumluluğunda 27-31 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan 3. Emrah Özbay Uluslararası Buz tırmanışına, sayılı günler kaldı. Dağcıların buzla kaplanmış şelalelelerden tırmanış gerçekleştireceği Uluslararası Buz Tırmanışı Festivali'ne, Datça'da zıpkınla balık avlarken vurgun yiyip hayatını kaybeden Milli dağcı Emrah Özbay'ın adı verildi.
 
Üçüncüsü düzenlenecek olan Emrah Özbay Uluslarrası Buz Tırmanışı Festivali'ne, çok sayıda yabancı ülkeden katılım olması bekleniyor. Bu yıl festivale, dünyaca ünlü Rus dağcı Aleksandra Mentovskya'da konuk olarak katılacak. 27-31 Ocak tarihlerinde Erzurum'un Uzundere ilçesinde yapılacak olan festivale, 'Çelik Melek' diye bilinen ünlü Rus dağcı Aleksandra Mentovskya'nın katılacağının Erzurumlu ünlü dağcı Çetin Bayram tarafından duyurulması, dağcılar arasında heyecan yarattı. 
 
 
DÜNYAN'NIN EN GÜÇLÜ KADIN DAĞCISI
 
Rusya Federasyonu Dağcılık Milli Takımı üyesi olan Aleksandra Mentovskya, 40 gün içerisinde Dünya'nın en zor 7000 metrelik dağlarından 4'üne tırmanmayı başarmış bir bayan dağcı olarak tanınıyor. Lenin, Communism, Korzhenevskaya ve Khan-Tengri dağlarına 2016 yazında, sadece 40 gün içerisinde tırmanan Aleksandra Mentovskya, en büyük Rus Dağcılık ödülü olan "Çelik Melek" ödülünü 2 kez aldı. Dağcılık spor ustası olan Aleksandra Mentovskya, aynı zamanda Teknik Yüksek İrtifa Dağcısı. Erzurum'da geçen yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne, 10 ülkeden 13'ü yabancı 122 dağcı katılmıştı. 
 

 

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler