Alkışlar B.B Erzurumspor'a

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 26.01.2019 00:03:00
Beşiktaş'a konuk olan BB Erzurumspor, zorlu deplasmandan 1 puan almasını bildi.
Alkışlar B.B Erzurumspor'a

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş'a konuk olan BB Erzurumspor, zorlu deplasmandan 1 puan almasını bildi.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş'a konuk olan BB Erzurumspor, zorlu deplasmandan 1 puan almasını bildi. İkinci yarıda daha etkili olan Erzurumspor, 69'da Scuk'un vuruşunda Dorukhan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş'ın aradığı gol ise yine Dorukhan'dan geldi. Erzurumspor'da 36 yaşındaki Egemen Korkmaz, Beşiktaş'a karşı tam 13 atağı uzaklaştırarak müthiş bir performans gösterdi ve adeta tek başına duvar oldu. Topu oyuna sokma konusunda da %80 başarı yakalayan Egemen, takımının en iyisi oldu.
 
 
 
DADAŞLAR DEPLESMANDA DÖRT BÜYÜKLERİN KABUSU OLDU 
 
 
BB Erzurumspor'da 4 kritik kurtarış yapan Ibrahim Sehic, Egemen Korkmaz ile birlikte maçın en iyilerinden biri oldu. Özellikle attıkları golden önce yaptığı 2 önemli kurtarış maçın kaderini etkiledi. Bu arada maçın son saniyelerinde Beşiktaş defansını üçe iki yakalayan B.b Erzurumspor'da Emrah Başsan'ın asist yapmak yerine topla oynamaya devam etmesi nedeniyle mutlak bir gol pozisyonundan yararlanılamadı. Bu maçta da etkili bir futbol ortaya koyamayan Emrah Başsan, kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda da topu dışarı attı. Mavi beyazlı takımda Rshad Muhammed futbolu ile beğeni toplarken yeni forvet Opseth'de ikinci yarı forma şansı buldu. Mavi Beyazlı takım bu sonuçla dört büyüklere deplasmanda adeta kabus oldu. Fenerbahçe ve Trabzonspor deplesmanından 1 puanla dönen Erzurumspor, sadece Galatasaray deplasmanında rakibine 1-0 mağlup oldu.
 
 
 
 
Maçtan dakikalar 
 
 
3. dakikada Quaresma'nın şık ara pasında topla buluşan Ljajic'in ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği şutu, az fakla auta çıktı. 
 
8. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Ljajic'in savunma arkasına gönderdiği topta Burak Yılmaz'ın şutunu Sehic çeldi. Dönen topta Ljajic kaleyi düşündü ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 
 
32. dakikada sol kanatta topla buluşan Quaresma'nın, rakibini ekarte ederek çaprazdan sert şutunda Sehic topu güçlükle kornere çeldi. 

49. dakikada gelişen Erzurumspor atağında İbrahim Akdağ'ın şutu az farkla auta çıktı. 
 
56. dakikada Medel'i çalımlayarak ceza alanı içine giren Rashad Muhamed çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Muhammed'in sert şutunu Karius ayağıyla kornere çeldi. 
 
62. dakikada Beşiktaş, Ljajic- Mustafa Pektemek- Adriano paslaşmasıyla ceza yayına sarktı. Brezilyalı oyuncunun sert şutu az fakla dışarı çıktı. 
 
64. dakikada Beşiktaş Quaresma ile gole yaklaştı. Necip'in ortasında ceza alanı dışında topla buluşan Portekizli yıldız, ayağının dışıyla kaleyi düşündü. Sehic topu güçlükle kornere çeldi. 
 
65. dakikada kazanılan kornerde Quaresma ortaladı. Topa iyi yükselen Dorukhan'ın kafasını Sehic çeldi. Dönen topu Erzurum savunması uzaklaştırdı. 
 
69. dakikada Emrah'ın ortasını Beşiktaş savunması uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında topla buluşan Scuk'un şutunu Necip uzaklaştırmak isterken top Dorukhan'a çarparak filelerle buluştu.
 
1-0 
 
78. dakikada kazanılan korner vuruşunda Quaresma Ljajic'e pası çıkardı. Ljajic'in ortasına iyi yükselen Dorukhan, düzgün kafa vuruşuyla toplu filelere gönderdi. 1-1 
 
87. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. Quaresma, rakip yarı alanda Leo'ya kayarak müdahale sonrasında kırmızı kartla oyun dışına atıldı. 
 
 
 
 
 
MEHMET ÖZDILEK: İNÖNÜ’DE OLMAK INSANI MUTLU EDIYOR
 
 
BB Erzurumspor’da Teknik Direktör Mehmet Özdilek maçın ardından konuştu. İnönü’de olmanın çok güzel olduğunu söyleyen Mehmet Özdilek, “Bugün 1 puan aldık ama 3 puan da alabilirdik” ifadelerini kullandı. Özdilek, “Uzun zaman sonra İnönü’de olmak insanı mutlu ediyor. Maç öncesinde iyi bir rakibe karşı oynayacağımızı söylemiştim. Bizim için mücadele, oyun disiplinine sadık kalma ve iştah olarak rakipten önde olmamız gerekiyordu. Burada oynayarak puan alabilirsiniz. İlk devrede dengeli bir oyun vardı. İki takım da çok fazla üretemedi. Bizim basit pas hatalarımız nedeniyle oyun Beşiktaş’ta kalır gibi olsa da çok fazla pozisyon vermedik. Ekibimizin mücadele gücü çok yüksek. Bu durum ikinci yarıda da ortaya çıktı. 1-0’dan sonra 2’yi de bulabilirdik. Son vuruşlarda tercihleri doğru yapamadık. Bazı periyotlarda geriye yaslanma oldu ve burada golü yedik. Quaresma’nın atılmasının ardından net pozisyonlar bulduk. Rakibin dağılacağını tahmin edebildik. 90+4’te maçı bitirebilirdik. Yine de puan almak moral açısından çok önemliydi. Geçen hafta da iyi oynadık ama puan alamadık. Bugün puan almak çok önemliydi” ifadelerini kullandı. 
 
 
''HER TAKIM TEHLIKE YAŞAYABILIR”
 
 
Ligde inanılmaz bir dalgalanma olduğunu belirten Mehmet Özdilek, “Bu sene ligde inanılmaz bir dalgalanma yaşanıyor. Puansal anlamda çok reel bir puan durumu olduğunu sanmıyorum. 8. takım ile 18. takım arasında 1.5 maçlık bir fark var. Bu durum devam edecektir. Hayatım boyunca hep bu pozisyonlarda teknik adamlık yaptım ve bu süreçleri çok iyi biliyorum. Puan olarak bütün takımların hedefi 40’ı yakalamaktır ama ben barajın daha düşük olacağını düşünüyorum. Şampiyonluğa oynayan takımlar haricindeki bütün takımların tehlike yaşayacağını düşünüyorum. Bizim hedefimiz bu çizginin üzerinde olmak. Bugün itibariyle aramıza katılan oyuncular var ve biraz daha zamana ihtiyaçları var. İnsanlar transferin hemen takıma adapte olmasını istiyor. Kumaşları çok iyi ve gelecekte takıma katkı sağlayacaklardır. 2-3 transfer daha yapacağız” dedi. 

 
''2-3 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ”

 
Beşiktaş karşısında aldıkları 1 puanı haftaya kazanarak taçlandırmak istediklerini söyleyen Mehmet Özdilek, “Buradan aldığımız 1 puanı galibiyetle taçlandırmak istiyoruz. 8. haftadan bu yana final oynuyoruz. Geçen hafta oyunsal anlamda çok iyi oynadık ama puan alamadık. Bu maçların ardından ayağa kalkmak çok önemli. Beşiktaş favoriydi ama oynanmadan kaybedilmez ya da kazanılmaz. Bu beraberliğin anlam kazanması için haftaya kazanmamız gerekiyor. Final maçını 34. haftadan önce yapmak istiyoruz” dedi. 3 transfer yaptıklarını ve 2-3 transfer daha yapacaklarını söyleyen Mehmet Özdilek, “Gelen 3 oyuncumuz var. İkisi 4 gün önce geldi ve 1 kez antrenmana çıktılar. İştahları çok kabarık. Pazartesi ya da salı günü 2-3 arkadaşımız daha katılacak takıma. Takıma adapte olmaları biraz zaman alacak ama bizim bu süreçte oyundan çok sonuca ihtiyacımız var. Oynadığımız oyunu galibiyetle pekiştirmek çok önemli. Geriden geliyoruz ve her maç bizim için final. Futbolda başlangıçlar çok önemlidir ve son daha önemlidir. Ümit ediyorum ki 34 hafta sonunda Erzurumspor ligi o çizginin üzerinde
bitirecektir” diyerek sözlerini sürdürdü.

 
''ÖZER BIZIMLE OLMAK ISTEMEDI”

 
Alınan iyi sonuçlarda bütün övgüyü oyuncularının hak ettiğini söyleyen genç teknik adam, “Ben oyuncularıma sahada ne yapmaları gerekiyorsa onu söylüyorum. Bugün puan aldık ama 3 puanla da ayrılabilirdik buradan. Özer kıymetli bir arkadaşımızdı ama geçen hafta müsabakanın ortasından habersiz olarak stadı terk etmesi ve sonraki tavırları nedeniyle kendisi yolları ayırmak istediğini söyledi. Bu süreçte bizim mücadeleye ve birlik, beraberliğe ihtiyacımız var. Burada bulunduğu sürede her şeyini vermeye çalıştı. Ama futbolcuların zaman zaman gel-gitleri olabiliyor. Lig uzun bir maraton. Lokman haftaya oynayamayacak. Kadro derinliğimizin biraz daha geniş olması gerekiyor” açıklamasını yaptı. 

 
''BİZ SADECE KENDiI DURUMUMUZLA iLGiLENiYORUZ”

 
Yeni transferin takıma çok yeni dahil olduğunu ifade eden Mehmet Özdilek, “Yeni transferlerimiz çok yeni geldi. Norveç ve Danimarka’da ligler erken bitiyor. Tekrar takım antrenmanına girmeleri ve bütünleşmeleri için zamana ihtiyaçları var. Geçen hafta Erzurum’da havalar soğuktu. Eksi 25 gibi derecelerden geliyoruz buralara. Bundan sonraki haftalarda transferlerin katkısı olacaktır” dedi.

 
Son olarak Fenerbahçe’nin ligdeki durumu sorulan Özdilek, “Puansal olarak Fenerbahçe ile aynı puandayız ama Fenerbahçe 100 yıllık bir kulüp, büyük bir camia. Futbolda bulunduğumuz konumla yorumlanıyorsunuz, onların durumu da çok iç açıcı değil. Biz rakiplerimize saygı duyuyoruz, bizi kendi durumumuz ilgilendiriyor. Sadece bu duruma odaklandık” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
ŞENOL GÜNEŞ: BİZİM İÇİN KAYBEDİLEN 2 PUAN OLDU

 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1 sona eren BB Erzurumspor maçı sonrasında konuştu. Kendileri için kaybedilen 2 puan olduğunu söyleyen Güneş, “Mirin’in sakatlanması oyuna müdahale anlamında hamlelerimizi etkiledi” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’in 19. haftasında sahasında BB Erzurumspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, maçın ardından soruları yanıtladı. Favori oldukları maçta sahaya kazanmak için çıktıklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, “Oyun kontrolü de bizdeydi. Rakibin kontra oynamasını engellemeye çalıştık. Oyun üstünlüğü lehimize olmasına rağmen düşündüğümüz skoru yakalayamadık. Beklenmeyen şekilde gol yedik ama tepkimizi çabuk verdik. Oynadığımız oyun rakibi yenecek kadar yeterliydi. Hücumda özellikle ikinci yarıda araya atılan paslarda, şutta etkisiz kaldık. İlk yarıda şut olarak etkinliğimiz vardı. Rakibe göre etkinliğimiz skora yansımadı. Oyun kendi kalitemizin altında olsa da kazanabileceğimiz bir maçtı. Arzu olarak oyunculara bir şey söyleyemem. Rakip fizik olarak iyi direndi. Gol de bulunca moralleri arttı. Bizim için kaybedilen 2 puan var burada” dedi. 

 
''QUARESMA YANLIŞ YAPTI”

 
Maçta kırmızı kart gören Quaresma’nın takımda kalıp kalmayacağıyla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Güneş, “Quaresma’nın kalıp kalmaması yönetimle-oyuncu arasındaki bir durum. Bugün sahada istekliydi. Gayretleri olmasına karşın daha etkin olabilirdi. Lens’in de gayretleri oldu. Her ikisi de pas hataları yaptı. Kırmızı kart pozisyonuna uzaktım ama yanlış bir hareketti. Rakibin agresifliğini bizim oyuncularımız daha sakin karşılamalıydı. Yanlış yaptığı bir gerçek” dedi. Rakibin ikinci yarıda sahasında kaldığını da sözlerine ekleyen Şenol Güneş, “Öndeki oyuncuların bireysel özelliğiyle gol bulmaya çalıştılar. Orta sahada Adem’in top kayıpları çok fazla oldu. Hücumdan dönen topları alıp üstünlük kurmamız gerekirken, tam tersi olunca savunmada kopma oldu. Öndeki oyuncularımız baskı yapma konusunda biraz zayıf kaldı” ifadelerini kullandı. 

 
''MİRİN’İN SAKATLIĞI BİZİ ETKİLEDI”

 
Kadro dışı kalan Gökhan Töre ve Tolgay konusunda herhangi bir gelişme olmadığını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Yönetim tarafından verilmiş kararlar var. 2 sene önce şampiyon olduk. Bu maçı kazanabilirdik. Şampiyon olduğumuzda bundan daha kötü oynayıp kazandığımız maçlar da vardı. Bu sene başarısızız. Bizim beklediğimiz oyun ve skor bu değil. Bu tip maçları kaybetmemek gerekiyor ama Erzurumspor’un da bir direnci vardı” dedi.

Mirin’in sakatlığı konusunda da konuşan Güneş, “Savunmada bizim gibi takımların değişiklik yapması doğru değil. Kasımpaşa maçında da oldu. Bugün Vida yoktu ve Mirin de devam edemedi. Bu sefer hücumda etkili olabilmek için forvet ve orta sahaya yardımcı olacak Mustafa’yı düşündüm ama bu sefer de Adem ve Dorukhan yalnız kaldı. Adem beklediğimiz oyunu oynasaydı daha farklı olabilirdi. Caner’in kampta idman eksikliği vardı. Sakatlık ve oyunun gidişi, bugün hamlelerimizi etkiledi. Kısmen ikinci yarıda etkili olduk ama beklediğimizin altında kaldık. Burak’ın golcülüğü iyi ama fizik olarak rakibin rahat oynamasını sağladı. Burak’ı daha sonra da oyuna sokarak başlayabilirdik. Mirin’in sakatlanması bizim açımızdan ekstra bir durum oldu” açıklamasında bulundu. 

 
''ŞAMPİYONLUK HEDEFİMİZ İÇİN HAREKET EDİYORUZ”

 
Zirveyle arasındaki puan farkına bakmadıklarını söyleyen Şenol Güneş, “İşimize bakacağız. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Biz kazansak da şampiyonluğumuz garanti değil, rakip de kazanabilir. Biz her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bugün 2 puan kaybettik, bundan sonrakileri kazanmak istiyoruz. Şampiyonluk bir hedeftir ve bu hedefle hareket ediyoruz. Beşiktaş’ın bu yarışta olduğuna inanıyoruz ve sonuna kadar da mücadele edeceğiz” dedi.

 
Takımdaki oyuncularla ilgili kendisinin fikirleri olduğunu ancak kararları yönetimin verdiğini söyleyen Güneş, “Bir oyuncunun teknik tarafı var ve ekonomik tarafı var. Ricardo elimizdeki bir oyuncu. Sadece sizin ve yönetimin demesiyle olmaz, oyuncunun da istemesi önemli. Pepe’yi aldık, şimdi gitti. Babel gitti. Bunlar olabiliyor. Ben oynatıyorum, yarın ne olur bilemiyorum. Babel’in hiç gitmesini düşünmezdim ama gitti. Bunları tekrar tekrar konuşmak doğru değil. Kulübün iç bünyesinde oyuncularla birleştirilip karar verilecek konulardır” diyerek sözlerini tamamladı. 

Stat: Vodafone Park 
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Samet Çavuş xx 
Beşiktaş: Karius xx, Gökhan xxx, Necip xx, Mirin xxx (Mustafa Pektemek dk. 46 xx), Adriano xx (Larin dk 78 x), Medel xx, Dorukhan xxx, Quaresma xx, Ljajic xxx, Lens xx, Burak Yılmaz xx (Caner Erkin dk. 60 x)
Yedekler: Utku, Roco, Oğuzhan, Atiba, Güven, Muhayer, Ersin, 
Teknik Direktör: Şenol Güneş 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Sehic xxx, Tolga xx ( Kanstrup dk. 85 ?), Egemen xxx, Lokman xxx, Leo xxx, Scuk xxx, İbrahim Akdağ xx, Taylan xx, Gilles Sunu xx (Kone dk. 79 ?), Emrah xxx, Rashad Muhammed xx (Opseth dk.68 x) 
Yedekler: Hakan, Dos Santos, Munsy, Serkan, Hakan, Tshabalala, 
Teknik Direktör: Mehmet Özdilek 
Goller: Dorukan (dk. 69 k.k.) (BB Erzurumspor), Dorukhan (dk. 78) (Beşiktaş) 
Kırmızı kart: Quaresma (dk. 87) (Beşiktaş) 

Sarı Kartlar: Necip, Burak Yılmaz, Dorukhan, Medel (Beşiktaş) Lokman, Tolga, Sehic, Opseth (BB Erzurumspor)  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler