Alper Ve Alissa Buz Dansında Yine Başardı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 09.11.2015 10:40:00

RADARHABER / ERZURUM

Buz dansı Olimpik sporcuları Alisa Agafonova-Alper Ucar çifti geçtiğimiz hafta Sofya'daki ISU Challenger seri yarışmalarından birinde aldıkları altın madalyadan sonra, bu sefer de Buz Dansının önemli yarışmalarından olan NRW TRophy'de ülkemize altın madalya kazandırarak büyük bir başarıya daha imza attılar. 
Almanya’nın Dortmund şehrinde 6-8 Kasım tarihlerinde yapılan yarışmaya 7 ülkeden 10 buz dansı çifti katıldı. Yarışmanın ilk günü kısa programı birinci sırada bitiren milliler, serbest programın yer aldığı ikinci günde de toplamda 152.11 puan erişerek altın madalyaya ulaştılar.Buz dansı Olimpik sporcuları Alisa Agafonova - Alper Ucar’ın altın madalya kazandığı yarışmada ikinciliği Avusturya’lı Barbara Silna- Juri Kurakin çifti, üçüncülüğü de Alman Katharina Müler - Tim Dieck çifti elde etti.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türkez, Alisa Agafonova - Alper Ucar çiftinin önümüzdeki hafta 12-16 Kasım tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştirilecek ISU’nun en prestijli yarışmalarından olan Eric Trophee Bompard'da yarışmak için davet aldığını belirterek, “Bu dalda Grand Prix daveti ülkemiz için bir ilk oldu. Sporcularımızı bu başarılarından ötürü de kutluyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler : Erzurum, dans, buz, challenger,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler