Barcelona'da top koşturmaya gidiyorlar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 25.06.2013 12:44:00

RADARHABER / ERZURUM 

Geçtiğimiz yıl İspanya’nın Barcelona şehrinde yapılan turnuvaya katılmaları için seçilen fakat o dönemlerde Suriye sınırında yaşanan talihsiz olaylar sonrasında gidişleri ertelenen Şanlıurfalı minikler şimdide Türkiye’nin gelecekte ki futbol yıldızları arasına girmeye hazırlanıyor. 
Şanlıurfa Valiliği ve Anadolu Spor Akademisi Projesi girişimleri ile spor toto teşkilatı başkanlığının katkıları ile geçtiğimiz yıl seçmelerde Şanlıurfa’yı İspanya’da temsil etmeleri kararlaştırılan miniklerden 6’sı FCBEscola Camp Avea’nın kampına çağrıldı. Aralarında hocaları Mustafa Abak’ın bulunduğu Şanlıurfa takımı Ahmet Akça, Abdulkadir Çelik, Mine Alat, İbrahim Razi, Ahmet Zekerriya Kartal ve Seyfettin Büyükkılı’tan oluşan Şanlıurfalı minikler 4 günlük kampta görücüye çıkacak.
KAMP 4 GÜN SÜRECEK
Ağrı, Hakkari, Muş, Erzurum, Van ve son olarak Şanlıurfa’da kurduğu takımları ile adından bir kez daha söz ettiren Anadolu Spor Akademisi Projesi’nin minikleri uluslar arası arenadada adlarından söz ettireceğe benziyor.
Avea’nın FC Barcelona ile birlikte Türkiye’nin gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın 2013 yılı ilk kamp dönemi 24-28 Haziran tarihleri arasında Kartepe’de gerçekleştirilecek.
Anadolu Spor Akademisi Projesi’nin (ASA) Şanlıurfa’da eğitime aldığı minikler Barcelona’lı hocaların kampına katıldı.
Avea'dan yapılan açıklamaya göre, 9-14 yaş aralığındaki genç yetenekler arasından seçilen 130 yıldız futbolcu adayı ve 12 antrenör, FCBEscola Camp Avea 2013’ün ilk kamp dönemine katılarak bir hafta boyunca FC Barcelona’nın yıldızlarını yetiştiren Barçalı eğitmenler tarafından eğitilecek.
KADIN ANTRENÖRLERDE EĞİTİM VERECEK
Gerçekleştirilecek FCBEscola Camp Avea 2013’ün ilk kamp dönemine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Amasya, Trabzon, Ordu ve Samsun'da bulunan sevgi evleri, çocuk yuvaları ve çocuk yurtlarından belirlenen 20 yetenekli genç de katılacak.
FCBEscola Camp Avea’da geçtiğimiz yıldan farklı olarak, bu yıl kızlar da yer alacak. Oluşturulacak ayrı bir kampta toplam 20 kız yıldız futbolcu adayı, tıpkı Barcelona’da olduğu gibi erkeklerin yanı sıra kadın antrenörlerden eğitim alacak.
Tüm dünyada ücretli olarak verilen FCBEscola Futbol Kamplarındaki eğitim, Avea ile Türkiye’nin 9-14 yaş grubundaki genç futbol yıldız adaylarına tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Kampa katılan gençler bilimsel yöntemlerle geliştirilen eğitim programında hem teorik ve hem de taktiksel yeteneklerini geliştirerek geleceğin futbol yıldızları olmak için çalışacak.
ŞİMŞEK; ASA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Kurulduğu günden bu yana Türkiye’de adından söz ettiren Anadolu Spor Akademisi Projesi’nin uluslar arası arenada da varlığını devam ettirdiğine dikkat çeken Genel Koordinatör Özcan Şimşek, önümüzdeki aylarda yapılacak olan turnuvalarda yine şampiyonluklara imza atacaklarını söyledi. Şimşek, FCBEscola Camp Avea 2013’de ASA’nın miniklerinin varlığının büyük başarı olduğunu söyleyen Şimşek, “Bu seçmelerde emeği geçen Teknik Koordinatör Nazım Saraçoğlu, Teknik adam Mustafa Abak ve koordinatör yardımcısı Burhan Topuz’a teşekkür ediyorum. Bu başarı tüm ASA yönetiminin başarısıdır” dedi.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler