Başkan'dan şampiyona 20 cumhuriyet altını

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 28.06.2013 18:08:00

RADARHABER / ERZURUM 

Akdeniz Oyunları'nda serbest stil güreşte Faslı rakibini yenerek altın madalya kazanan Erhan Bakır, Erzurum'da omuzlarda karşılandı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar Şampiyonu 20 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. 

Mersin'e düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda serbest stil güreşte 60 kiloda Faslı rakibini yenerek altın madalya kazanan Erhan Bakır, memleketi Erzurum'da davul zurna eşliğinde omuzlarda karşılandı. Milli güreşçi Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından 20 Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Erzurum Palandöken Belediyesi Spor Kulubü Güreş takımı oyuncularından Erhan Bakır, uçakla memleketine döndü. Bakır, havalimanında Palandöken Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Taşyürek, Zafer Bülent Engin, ailesi ve sporcu arkadaşları tarafından çiçekle karşılandı. Bakır'ı davul zurna eşliğinde omuzlarına alan vatandaşlar,"Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı attı. Daha sonra sporcu arkadaşları tarafından üç kere eller üzerinde havaya atılan Bakır, üzerinde taşıdığı Türk Bayrağı'nı çıkartıp öptü. Başarısını ve kazandığı altın madalyayı bütün Türkiye'ye armağan ettiğini belirten milli güreşçi Bakır, "Önceden Gençlerde Avrupa Şampiyonu olmuştum. Akdeniz Oyunları'nda kilomda birinciliği elde ettim" dedi.

KONVOY OLUŞTURULUP ZAFER TURLARI ATILDI

Büyük bir coşku ile karşılanan Şampiyon Güreşçi Havalimanında Palandöken Belediyesi ve arkadaşlarının oluşturduğu konvoyla zafer turu attırıldı. Vatandaşların alkış ve ıslıkları arasında kalabalık bir konvoyla Cumhuriyet Caddesinde tur atan şampiyon güreşçi aracın camından el sallayarak kendisini alkışlarla karşılayan vatandaşlara selam verdi. Şehirde zafer turu atan şampiyon Palandöken Belediyesine giderek Başkan Orhan bulutlar ile mutluluğunu paylaştı. Rakiplerini bir bir yenerek Altın madalyayı almaya hak kazanan güreşçisini ayakta karşılayan Bulutlar "Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kıt imkânlarla şampiyonluğu kazanmayı başardık. Diğer şampiyonalarda da yine başarılar kazanmaya devam edeceğiz" dedi. 

20 CUMHURİYET ALTINI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutların makamında ağırladığı Şampiyon sporcuya hediyeleri de vardı. Bulutlar Akdeniz oyunlarında büyük bir başarı elde ederek kilosunda Altın madalyayı almaya hak kazanan Erkan Bakır'ı 20 Cumhuriyet Altını İle ödüllendirdi. Sporcu hocalarını da unutmayan Başkan Bulutlar diğer sporcu ve antrenörlerine de hediyelerini takdim etti. Başkan Bulutlar "Palandöken spor kulübünü 4 yıl önce devraldık ve az bir zaman olmasına rağmen büyük başarılara imza attık. bu güne kadar kıt imkanlarla birçok iş başardık ama ben inanıyorum ki bundan sonra sadece Akdeniz oyunlarında değil Avrupa ve Dünya şampiyonluklarında ayriyeten Olimpiyatlarda da spor kulübümüzün şampiyonlar yetiştireceğine inanıyorum. Kulübümüzde birçok kişi yetişti. Burası bir anlamda sporcuların eğitim görüp yetiştiği bir yer oldu. Sporcularımız tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra diğer şampiyonalarda onlardan başarı beklemeye devam ediyoruz" dedi.

AL BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKTİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Akdeniz Oyunlarında faslı rakibini yenerek Altın madalyayı almaya hak kazanan Erhan Bakır "Güreşçiyi Her alanda olduğu gibi sporda da Türk Bayrağı'nı gönderde dalgalandırdığım ve İstiklal Marşı'nı okuttuğum için çok mutluyum. Kazandığım altın madalya ve başarıyı bütün Türkiye'ye armağan ediyorum. Hedefim Olimpiyatlara katılarak şampiyonluk kazanmak." dedi. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı makamında ziyaret eden Erhan Bakır, "Maddi ve manevi desteklerinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız çalışmalarımızda bizlere hep moral verdi." diye konuştu.Bulutlar birde müjde vererek Yunus Emre Mahallesi'nde yaptırılan spor salonunun ağustos ayında hizmete gireceğini söyledi.

Foto Galeri
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler