Buz dansında büyük başarı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 08.12.2014 10:47:00
Alper Uçar ve Alisa Agafonova,buz dansında dünya ikincisi oldu.
Buz dansında büyük başarı

RADARHABER / ERZURUM

Türkiye’nin Olimpik buz dansı sporcuları Alper Uçar ve Alisa Agafonova, Macaristan’ın Budapeşte şehrinde düzenlenen yarışmada ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. 

01-07 Aralık 2014 tarihleri Arasında Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen 8. Santa Claus Cup yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Olimpik Buz Dansı Sporcuları Alper Uçar ve Alisa Agafonova, kısa programda 58.3'lük kendilerine ait sezonun en yüksek puanını alarak ilk gün yarışmalarını birinci sırada tamamlandı. Yarışmanın uzun programında da başarılı bir performans ortaya koyan Alper-Alisa çifti, toplamda 144.23 puanla yarışmayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

10 ülkeden yarışmacının katıldığı yarışma sonrasında altın madalyayı az bir puan farkıyla kaçırdıkları için üzgün olduklarını söyleyen Alper Uçar, “Hedefimiz altın madalyaydı. Bu sefer kısmet olmadı. Yinede böylesine önemli bir yarışmada ikinci olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türkez, Alper Uçar ve Alisa Agafonova’yı başarılarından dolayı kutladı. Türkez, “Olimpik buz dansı sporcularımız Alper ve Alisa geçtiğimiz ay Polonya’da yapılan yarışmada da çok başarılı bir performans ortaya koymalarına rağmen dereceye girme şanslarını son anda kaçırmışlardı. Türkiye’yi buz dansında en iyi şekilde temsil eden Alper ve Alisa’nın önümüzdeki süreçte çok daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Etiketler : Erzurum, dans, buz, olimpik,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler