Buz gibi başlagıç

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 19.01.2019 18:00:00
B.B. Erzurumspor sahasında Atiker Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu.
Buz gibi başlagıç

Haber ve Fotoğraflar: Sinan AYDIN 
 
 
RADARHABER / ERZURUM
Spor Toto Süper Lig’in 18. hafta karşılaşmasında, B.B. Erzurumspor sahasında Atiker Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşmada, her iki takım futbolcuları da 90 dakika boyunca oldukça zorlandı. Karşılaşmaya atak başlayan Mavi Beyazlı takım, ön bölgedeki forvet eksikliğini daha fazla hissettiği maçta golle bir türlü buluşamadı. İlk yarı 0-0 bitecek sanılırken, 90 dakika boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Emrah Başsan'ın kaptırdığı top, B.B  Erzurumspor'un kalesinde gol olmasına neden oldu. 
 
 
 
 
''ÜNSAL BAYBURT'A''
 
 
İlk yarı Konyaspor'un 1-0'Lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı da yine bir defans hatasında rakip takım 2-0'ı bularak rahatladı. Mavi beyazlı takım Taylan'ın ayağından kazandığı golle farkı bire indirsede maç 2-1 Atiker Konyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi. B.B Erzzurumspor çok önemli bir 3 puan kaybederken, sahadaki etkisiz futboluna rağmen 3 puanın sahibi olan Atiker Konyaspor evine galibiyetle dönmenin sevincini yaşadı. Mavi beyazlı takımda Emrah Başsan etkisiz futbou ve kaptırdığı toplarla taraftarların büyük tepkisini çekti. Bu arada stadı dolduran taraftarların bir kısmı maç sonu 'Ünsal Bayburt'a diye tezahurat yaparak Ünsal Kıraç'ın görevi bırakıp memleketi Bayburt'a gitmesini istediler. 
 
 
 
 
B.B ERZURUMSPOR 5 HAFTADIR KAZANAMIYOR
 
 
 
En son ligin 13’üncü haftasında Antalyaspor karşısında maç kazanan Erzurumspor, 5 haftalık galibiyet hasretini sürdürdü. Sezonun ilk yarısında deplasmanda Konyaspor’a 3-2 mağlup olan Erzurumspor, ikinci yarının ilk maçında evinde Konyaspor’a 2-1 yenilerek 16 puanda kaldı ve küme düşme hattından kurtulamadı.

 
 
 
MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada sağ kanatta topla buluşan Taylan çok sert bir şut çekti ancak kaleci Serkan bu pozisyonda gole izin vermedi.

4. dakikada Erzurumspor çok hızlı çıktı. Topla buluşan Emrah, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak topu az farkla üstten auta gönderdi.

45. dakikada gelişen Atiker Konyaspor atağında Ömer Ali’nin pasına hareketlenen Jahovic kaleciyle karşı karşıya kaldı. Jahovic’in yerden sert şutunda kaleci Sehic son anda topu kornere gönderdi.

45+2. dakikada Emrah'ın pas hatasında topla buluşan Traore ceza sahası içerisindeki Ömer Ali'yi gördü. Bu futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. 0-1

 
 
50. dakikada Egemen’in kafayla uzaklaştırdığı topu alan Traore'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

56. dakikada Ömer Ali’nin köşe vuruşunda ceza sahası içinde Filipovic'in kafa vuruşunda kaleci Sehiç’ten dönen topu Volkan tamamladı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

58. dakikada sol kanattan gelişen B.B. Erzurumspor atağında Muhammed'in pasında topla buluşan Taylan'ın düzgün vuruşun meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2

65. dakikada B.B. Erzurumspor atağında Scuk ceza sahası dışından sert vuruşunda top direkten geri döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
 
 
ERZURUMSPOR MAÇ KADROSU
 
 
Erzurumspor maça, İbrahim Sehıc, Auremır Evangelısta Dos Santos, Egemen Korkmaz, Lokman Gör, Leo Schwechlen, Emrah Başsan, İbrahim Akdağ, Jasmın Scuk, Özer Hurmacı, Taylan Antalyalı, Gılles Chrıst Sunu 11’i ile çıktı. Hakan Canbazoğlu, Hakan Arslan, Tolga Ünlü, Moussa Kone, Sıphıwe Lawrence Tshabalala, Erhan Çelenk, Pıerre Kanstrup, Rashad Muhammed, Sefa Akgün, Rıdge Mısıntere Munsy yedek listede yer aldı.
 
 
KONYASPOR MAÇ KADROSU
 
 
Konyaspor karşılaşmaya, Serkan Kırıntılı, Volkan Fındıklı, Ali Turan, Ömer Ali Şahiner, Marko Jevtovıc, Adıs Jahovıc, Abdou Razack Traore, Moryke Fofana, Leonard Zuta, Yevhen Opanasenko, Petar Fılıpovıc’den oluşan kadroyla başladı. Mahmut Ertuğrul Taşkıran, Mücahit Atalay, Fallou Dıagne, Jens Jonsson, Mustapha Yatabare, Denı Mılosevıc, Ahmet Celalettin Seçkinli, Ferhat Öztorun, Erdon Dacı, Mücahit Can Akçay ise yedek listede yer alan futbolcular oldu.
 
 
 
 
HAKEMLER
 
 
Erzurumspor -  Konyaspor karşılaşmasını Ali Palabıyık yönetti. Serkan Olguncan’ın birinci, Mehmet Cem Satman’ın ikinci yardımcı hakemlik görevini yürüttüğü maçta Sarper Barış Saka dördüncü hakem olarak bulundu. Mustafa Kamil Abitoğlu’nun gözlemci olduğu karşılaşmada Hasan Özbulut, Ahmet Sula ve Erhan Şahin ise temsilcilik görevini üstlendi. Bülent Yıldırım VAR, Suat Arslanboğa AVAR hakemliğini yürüttü.
 
 
MAÇIN KARNESİ
 
 
STAT: Kazım Karabekir
 
HAKEMLER: Ali Palabıyık xx, Serkan Olguncan xx, Mehmet Cem Satman xx
 
B.B. ERZURUMSPOR: Sehic xx, Leo xx, Egemen xx (Tolga dk. 81 ?), Lokman xx, Auremir xx, Scuk xx, İbrahim xx, Taylan xx, Emrah x, Özer xx (Rashad Muhammed dk. 46 xx), Gilles Sunu x
 
YEDEKLER: Hakan Canbazoğlu, Hakan Arslan, Munsy, Kanstrup, Tshabalala, Sefa, Erhan, Kone
 
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek
 
ATİKER KONYASPOR: Serkan xx, Volkan xx, Ali xx, Ömer xx, Jevtovic xx, Traore xx (Milosevic dk. 72 x), Fofana xx (Diagne dk. 84 ?), Zuta xx, Opanesenko xx, Filipovic xx, Jahovic xx (Yatabare dk. 72 x)
 
YEDEKLER: Ertuğrul, Jonsson, Mücahit Atalay, Ahmet, Ferhat, Dacı, Mücahit Can Akçay
 
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
GOLLER: Ömer Ali (dk. 45+2) Volkan (dk. 56) (Atiker Konyaspor), Taylan (dk. 58) (B.B. Erzurumspor)
 
SARI KARTLAR: Jevtovic, Fofana, Ömer, Traore (Atiker Konyaspor) Rashad Muhammed, İbrahim, Lokman (B.B. Erzurumspor
 
 
 
 
AYKUT KOCAMAN: İSTEKLİ BİR TAKIMI KALEMİZE FAZLA YAKLAŞTIRMADIK
 
 
Maçın ardından ilk basın toplantısını düzenleyen Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şunları söyledi: "Yön belirlemeye çalışan takımlardan biriyiz. Bu maç da bizim yönümüzü belirleyecek bir karşılaşmaydı. Kazanma odaklı takımız, iyi futbol, güzel futboldan ziyade, 'daha fazla puan, daha çok nasıl maç kazanırız' amacında bir takımız. İlk yarı planladığımız gibi geçti. İstekli bir takımı kalemize fazla yaklaştırmadık. Özellikle ilk yarının sonlarından itibaren kontrolü ele geçirdik. Devreyi önde bitirmeyi başardık. İkinci yarıya biraz daha öne gitmeyi isteyerek başladık. Biraz daha üstün oynadık, kornerden bulduğumuz golle 2-0 öne geçtik. Takımların o anki haline bakıldığı zaman maç bitti dendiği anda Serkan sezonun nazarlık olabilecek şekilde yediği golle oyundaki kontrolümüz kayboldu. BB. Erzurumspor, direk toplarla kalemize gelmeye başladı. Kazanma odaklı olmak istiyoruz. Bu şekilde kendi adımıza son derece mutlu olduğumuz söylenebilir.” Kocaman, basın mensuplarının Yatabare’nin Erzurumspor’a transferi konusundaki bir sorosunu ise konunun kulüpler arasında görüşüleceğini, henüz kendisine bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Kocaman, Erzurumspor’un öncelikle Konyaspor yönetimiyle konuşmaya başlamasını istedi. 
 
 
MEHMET ÖZDİLEK: EN AZ 2 FORVET ALMAMIZ LAZIM
 
 
B.B Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise şunları söyledi: “Ligin ikinci yarısına başlarken kendi evimizde kazanarak başlamak en büyük dileğimizdi. Rakibin özellikle birlikte oynama alışkanlığı olan çok iyi bir takım olduğunu ifade ettik. Oyuna başladığımız süreçte oyuna hakimdik. Kapanan bir oyunda rakibi açmaya çalıştık. Aslında rakibin ilk 45 dakikada, 90 dakika içerisinde pozisyon diyebileceğimiz iki pozisyonu vardı, ikisi de gol oldu. Birinci gol, top bizdeyken baskı yokken, rakibe pası attık. Etkili oyuncuları var ilk yarıya 0-0 girmek varken, mağlubiyetle girdik. Bu bizi psikolojik olarak etkiledi. Devre arasında oyuncularımıza sonucu değiştireceğimizi ifade ettim. İkinci yarı başladıktan sonra bir anda duran toptan alakasız bir gol yedik. Akabinde gol bulmamız oyuna dahil olma anlamında iyiydi. Son vuruşlardaki beceriksizlik bir çok şeyi etkiledi, oyuna ortak olma adına oyuncuların mücadelesinden memnunum. Teslim olmadık. Kaybetmek, moral anlamında bizi üzdü.” 
 
 
"BEŞİKTAŞ MAÇINA YOĞUNLAŞACAĞIZ" 
 
 
Mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Özdilek, bu maçı unutup Beşiktaş maçına yoğunlaşacaklarını bildirdi. Özdilek, “Ligde bu tür dalgalanmalar olacak. İçeride bunu yaşamak bizi sıkıntıya sokacak ama geldiğim gün itibariyle söylemiştim bizde bu dalgalanmaların içinde olacağız. Bir maç kaybettik. Önümüzdeki Cuma günü maç oynayacağız. Bu maçın etkisinden kurtulup deplasmandaki Beşiktaş maçına yoğunlaşacağız. Ligde herkes herkesi yenebilir. Kaybettiğimiz maçlarda rakiplerin gerisinde kalmadık hep öndeyiz istatistiklerde. Topa sahip olmada, pozisyon üretmede öndeyiz” diye konuştu. 
 
 
'' EN AZ 2 FORVET ALMAMIZ LAZIM'' 
 
 
Takıma en az iki tane forvet oyuncusu gerektiğini bu konuda çalışmaların sürdüğünü anlatan Özdilek, teklif yaptıkları futbolcuların gelmek istemediklerini belirtti. Kulüpte yaşanan seçimin transfer çalışmalarını da geciktirdiğini ifade eden Özdilek, yeni transferleri 1 Ocak’ta başlayan kampa almak istediklerini ancak başarılı olamadıklarını söyledi. 
 
 
MEHMET ÖZDİLEK İLE ÇIKILAN MAÇLAR
 
Erzurumspor 1-0 Aytemiz Alanyaspor
 
Trabzonspor A.Ş. 0-0 Erzurumspor
 
Erzurumspor 1-1 Kasımpaşa A.Ş.
 
Akhisarspor 1-1 Erzurumspor
 
Erzurumspor 2-1 Göztepe A.Ş.
 
Erzurumspor 1-0 Antalyaspor A.Ş.
 
Bursaspor 2-1 Erzurumspor
 
Erzurumspor 1-3 Yeni Malatyaspor
 
Fenerbahçe A.Ş. 2-2 Erzurumspor
 
Erzurumspor 1-1 Kayserispor
 
Erzurumspor 1-2 Koryaspor
 
 
LİGİN İLK YARISINDA 1.HAFTA MAÇ SONUÇLARI
 
MKE Ankaragücü 1 – 3 Galatasaray A.Ş.
 
Fenerbahçe A.Ş. 2 – 1 Bursaspor
 
Rizespor A.Ş. 2 – 3 Kasımpaşa A.Ş.
 
Sivasspor 1 – 0 Aytemiz Alanyaspor
 
Beşiktaş A.Ş. 2 – 1 Akhisarspor
 
Başakşehir Fk 2 – 0 Trabzonspor A.Ş.
 
Konyaspor 3 – 2 Erzurumspor
 
Göztepe A.Ş. 1 – 3 Yeni Malatyaspor
 
Kayserispor 2 – 0 Antalyaspor A.Ş.
 
 
19. HAFTA MAÇ PROGRAMI
 
Beşiktaş A.Ş. - Erzurumspor
 
Göztepe A.Ş. - Galatasaray A.Ş.
 
Kayserispor – Bursaspor
 
Sivasspor - Trabzonspor A.Ş.
 
Rizespor A.Ş. - Akhisarspor
 
Konyaspor - Antalyaspor A.Ş.
 
Mke Ankaragücü - Alanyaspor
 
Başakşehir Fk - Kasımpaşa A.Ş.

Fenerbahçe A.Ş. - Malatyaspor 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler