Buzda Düşleri Yeşerdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 15.06.2015 09:10:00

RADARHABER / ERZURUM
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan protokol kapsamında yürütülen Sevgi Evleri’ndeki çocuklara yönelik başlatılan ‘Buzda Yeşeren Düşler’ projesinin bu yılki bölümü tamamlandı. Diğer illerden gelen öğrencilerin yanı sıra Erzurum’da buz sporlarını icra eden sporcular gösteri yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı protokolla bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Buzda yeşeren düşler’ projesi sona erdi. Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Artvin, Muş ve Bingöl illerindeki sevgi evlerinde barınan öğrencilere yönelik yapılan proje altı ay sürdü. Ocak ayında start alan ve önceki gün sona eren projeye katılan 200 öğrenci buz pateni, short track ve buz hokeyi öğrendi. Öğrenciler, 3 Binlik Buz Arena’da gösteri yaparak hünerlerini sergiledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzurum GHSİM’nin sporcuları gösteri yaptı. Erzurum GHSİM ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun da desteklediği proje oldukça yararlı geçerken, 7 ilden projeye katılan 200 öğrenci tecrübeli buz sporları antrenörlerinden eğitim olarak buz pateni yapmayı öğrendi.
 
GÖKÇEN: PROJEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Ocak ayında start verilen Projenin oldukça verimli geçtiğini belirten Spor Genel Müdürlüğü Eğdim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Nusret Gökçen, projeye büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Erzurum’a yapılan buz salonlarından komşu illerinden faydalanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gökçen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Buzda Yeşeren Düşler Projesi" kapsamında, 7 ildeki sevgi evlerinde kalan ve buz sporlarını yapma imkanı olmayan 200 çocuğa, Erzurum’daki buz salonlarında antrenörler gözetiminde eğitimler verildiğini söyledi. Gökçen, sevgi evlerinde barınan öğrencilerin, buz sporlarında büyük bir aşama kat etmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
 
ŞAMPİYONLAR BU PROJELER SAYESİNDE ÇIKACAK
Üç binlik buz arenada düzenlenen kapanış töreninde konuşan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, buz üzerinde yapılan her türlü projenin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Büyük hazırlık çalışması neticesinde hayata geçirilen projenin önemli olduğunun altını çizen Okuyucu, şunları söyledi:
"Bu projeyle civar illerdeki çocukları da buz ve kış sporlarıyla tanıştırdık. Erzurum'un sosyal ve turistik yerlerini, kültürel öğelerini görme şansı yakaladılar. Hem sportif hem de sosyal anlamda çocukların hayatına dokunan çok önemli bir proje. Sevgi evlerinde kalan çocukların buzla tanışması bizi çok mutlu etti. Federasyon olarak ilk gün de son gün de projenin içerisinde olduk, katkı sunmaya çalıştık. Çok başarılı sonuçlandığı kanaatindeyim."
 
TAŞKESENLİGİL: NE KADAR GURUR DUYSAK YERİDİR
Altı ay önce sevgi evlerinden kalkarak Erzurum’a gelen ve buz salonları ile buz sporları ile tanışan öğrencilerin buzda kaymayı öğrendiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Bu tabloyu gördükten sonra ne kadar gurur duysak yeridir” dedi.Dev projenin altı ay sürdüğünü ve sevgi evlerinde kalan 200 çocuğun ilk kez buzda spor yapma imkanı yakaladığını belirten Taşkesenligil, Yurtlarda yetişen çocukların buz sporlarından faydalanmasını sağladıklarını vurguladı. Taşkesenligil, "Sevgi evlerinden gelerek burada buz pateni eğitimi alan çocuklarımız ileride belki olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek" dedi.
 
ŞENSES: BU PROJE BÜYÜK FIRSAT OLDU
Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, proje kapsamında curling, short track, buz pateni, artistik buz pateni ve buz hokeyi branşlarında 14 antrenörün görev yaptığını anımsatarak, "Projemiz, hiç buzu tanımayan, buzda spor yapma imkanı olmayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yurtlarında kalan çocuklara yönelikti. Amacımız, yetenekli olanları alıp, değerlendirmekti. Çocuklarımız ilk kez buzla tanıştı" dedi.
Etiketler : Erzurum, düş, buz, sevgi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler