Buzun kralı Erzurum'un gençleri oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 20.05.2014 20:00:00
Buz Hokeyi Play-Off Maçlarında rakiplerini mağlup eden Erzurum Gençlikspor, Türkiye Şampiyonu oldu.
Buzun kralı Erzurum'un gençleri oldu

RADARHABER / ERZURUM 
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen Genç Erkekler Buz Hokeyi Play-Off Maçlarında rakiplerini mağlup eden Erzurum Gençlikspor Türkiye Şampiyonu oldu. 8 takımın katılımıyla gerçekleşen ve 7 hafta süren 2013-2014 sezonu Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Gençler Ligi tamamlandı. Lig mücadelesinin arından Play-Off Maçları oynandı.17-18 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleşen Play-off müsabakalarında Erzurum Gençlikspor, Ankara Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor ve Boğaziçi Patenaj Spor Kulübü takımları mücadele etti. Erzurum Gençlikspor Kulübü’nün ABD’li Coach’u Mc. Adams Keith ile Antrenör İkram Çintimar yönetiminde buz hokeyi pistine çıkarken, tarih yazdı. Türkiye Şampiyonu olan Gençlikspor, dev rakiplerini geride bırakmanın gururunu yaşadı.
 
MAÇLAR ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
17 Mayıs Cumartesi oynanan müsabakalarda ilk karşılaşma Erzurum Gençlikspor’la Boğaziçi Patenaj arasında oynandı. Maçı Erzurum Gençlikspor 5-0, kazandı. KBB Kağıtspor ile B.B Ankara arasında oynanan ve çekişmeli maçı uzatmalarda KBB Kağıtsor 3-2 kazandı. Pazar günü oynanan 3'üncülük karşılaşmasında Boğaziçi Patenaj Spor Kulübü’nü 5-4 mağlup eden B.B Ankara bronz madalyanın sahibi oldu.
 
ERZURUM, KOCAELİ’Nİ 5’LEDİ
Ankara’da oynanan final karşılaşmasında ise KBB Kağıtspor Kulübü ile Erzurum Gençlikspor karşılaştı. Mücadeleyi 5-1 kazanan Erzurum Gençlikspor Kulübü, TBHF Gençler Ligi Türkiye Şampiyonu oldu. Finalde kaybeden KBB Kağıtspor Kulübü ise gümüş madalya aldı.
 
SEFA KAVAZ EN İYİ FORVET
Genç Erkekler Buz Hokeyi Türkiye Finalleri sonrasında yapılan ödül töreninde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verilirken, Play-Off’un enleri de belli oldu. En Değerli Oyuncu ödülünü B.B Ankara’dan Mehmet Kiraz alırken, En iyi kaleci ödülü yine Başkent ekibinden Berk Akın’a gitti. Kocaeli BB Kağıtspor’dan Eren Doru en iyi defans oyuncusu seçilirken, En İyi Forvet Oyuncusu ödülü Erzurum Gençlikspor Kulübü’nden M. Sefa Kavaz’a verildi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, şampiyon olan buz hokeycileri ve antrenörleri kutlayarak, elde edilen zaferin kendilerini gururlandırdığını söyledi. Ceyhan, “Bu şampiyonluk kupasını ilimize getiren genç sporcularımızı kutluyorum” dedi.Büyük bir başarıya imza atan şampiyonlara Erzurumluların gösterdiği ilgisizlik ise yadırgandı. 
Etiketler : Erzurum, hokey, buz, Ankara,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler