Buzun sultanı Erzurum'da kampa girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 09.08.2014 14:28:00
Erzurum’da kampa giren Türkiye Şampiyonu Sıla Saygın, Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor.
Buzun sultanı Erzurum'da kampa girdi

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da kampa giren Ankara Vizyon Spor Kulübü sporcusu Türkiye Şampiyonu Milli Buz patenci Sıla Saygın, Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor. 
 
BUZ PATENİ BENİ DİSİPLİNE SOKTU
Yüksek irtifa kampını Erzurum’da sürdüren buz pateni şampiyonu Sıla Saygın İHA Muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Buz pateni hayatıma olumlu birçok şey kattı. Disiplinlilik, insanlarla iletişimim kolaylaştı. Daha çok yaşamı tanıma şansı verdi. Buz pateni çok güzel bir spor. İnsana kesinlikle keyif veren özellikle izlenmesi en çok keyif veren bir sporlardan birisi. Bende yaparken çok keyif alıyorum ve insanların denemelerini tavsiye ediyorum.
 
 
HEDEFİM AVRUPA ŞAMPİYONASI
Ankara’da bu spora başladım. Birçok Türkiye şampiyonluğum ve derecelerim var, Uluslar arası yarışmalarda birincilikten ikincilikten derecelerim var. 2010 yılı Dünya Gençler 14.’süyüm. 2013’ün Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda kısa program elemesini geçerek uzun programa kalarak bunu başaran 2. Türk sporcu oldum. Şuanda hazırlandığım bir yarışma yok. Hedefim bu seneki Avrupa şampiyonasını katılmak.”
 
5 YAŞINDA KAYMAYA BAŞLADIM
“Spora 5 yaşında ailemin yönlendirmesiyle buza başladım. Bronşit astım hastasıyım. Genellikle doktorlar soğuk sporlar yapmamamı söylüyorlardı. Fakat şuan ki alerji doktorum aksine bana direnç kazandıracağını söyleyerek beni spora teşvik etti ailemle birlikte ve bu şekilde maceram başladı. Ankara Vizyon sporlar adına kayıyorum.”
Etiketler : Erzurum, kamp, buz, paten,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler