Çocuklara ücretsiz yüzme ve kayak kursu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 09.12.2015 10:40:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum GHSİM bu kış çocuklara yönelik ücretsiz kayak ve yüzme kursları düzenliyor. Yapılan çalışmada Yakutiye İlçesi Pilot Bölge olarak seçildi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ‘Şehirde yüzme ve kayak bilmeyen kalmasın’ sloganı ile çıktığı yolda çocuklara ücretsiz yüzme ve kayak öğretecek. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, proje kapsamında ilk önce Yakutiye ilçesini pilot bölge olarak belirlediklerini söyledi. Taşkesenligil, “Şehrimiz malum kış sezonunu en uzun geçiren illerden biri. Bizde bu ilde kayak sezonunu en iyi şekilde değerlendirip, şehrimizin çocuklarına yönelik ücretsiz kurslar düzenleyerek kayak öğrenmelerini sağlayacağız. Ayrıca yüzme havuzumuzun da yaz-kış açık olması nedeniyle çocuklara ücretsiz yüzme kursları vereceğiz” dedi.
 
PİLOT BÖLGE YAKUTİYE İLÇESİ
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, proje kapsamında pilot bölgenin Yakutiye İlçesi olacağını belirterek, “Çocukları Yakutiye Spor Salonu’ndan kendi araçlarımızla kayak merkezine götürerek, orada antrenörlerimiz nezaretinde kayak öğrenmelerini sağlayacağız. Kayak antrenman malzemelerini de kurum olarak biz tedarik edeceğiz. Ayda ortalama 40 minik çocuğa kayak eğitimi vererek, onların kayağı öğrenmelerini sağlayacağız. Ayrıca ayda 500-600 çocuğa da ücretsiz yüzme eğitimi vermeyi planlıyoruz.
 
YETENEKLEK KEŞFEDİLECEK
Erzurum GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, yapacakları bu çalışma ile hem Erzurum’un çocuklarına spor yapma imkanı sağlayacaklarını hem de yetenekleri keşfedeceklerini söyledi. Taşkesenligil, “Yüzme ve kayakta antrenörlerimizi çocukların hizmetine seferber edeceğiz. Bu ücretsiz kurslarımızda yetenekli gördüğümüz ve kendisini kanıtlayan gençleri spor kulüplerine yönlendireceğiz. O kulüplerde eğitim almalarını sağlayarak Türk sporunun hizmetine sunacağız” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, kurs, yüzme, ayak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler