Dadaş kadını koşabiliyorken koşuyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 30.07.2013 15:22:00

RADARHABER / ERZURUM
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olan “Koşabiliyorken Koş” Projesi Erzurum’da Ramazan ayında da devam ediyor. Riskli bölgelerde bulunan çocuklar, iftar sonrasında evlerinden alınarak buz pateni ve curling salonlarında spor yaptırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeleri Erzurum’da tüm hızıyla sürüyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM)’de Koşabiliyorken Koş Projesi kapsamında Erzurum’da varoşlar olarak bilinen riskli bölgelerdeki mahallelerden çocukları alarak spor yaptırıyor. Koşabiliyorken Koş Projesi Kapsamı’nda otobüsle evlerinden alınan çocuklar Curling Salonu ve Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonları’na taşınarak burada spor yaptırılıyor. Çocuklar, buz pateni öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, Ramazan ayında iftar sonrası gerçekleşen projenin büyük bir ilgi gördüğü gözlerden kaçmadı.
 
PROJE İÇİN TANITIM AFİŞLERİ ASILDI
Erzurum GHSİM Erzurum’da yürütülen Koşabiliyorken Koş Projesi kapsamında şehrin işlek caddelerine “Koşabiliyorken Koş” afişleri asarak projeyi tanıttı. Proje kapsamında halka açık Spor alanlarına Erzurum GHSİM tarafından görevlendirilen antrenörler, halkımızın bilinçli bir şekilde spor yapmasını sağladı. Katılımcılara HİS lisansı çıkarıldı. Açık alanlarda Tenis turnuvaları düzenlenerek hem halkın katılması sağlandı hem de “Koşabiliyorken Koş” projesinin tanıtımı yapıldı.
 
KOŞABİLİYORKEN KOŞ PROJESİ HIZ KESMİYOR
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan projeleri Erzurum’da yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Bakanımız, Genel Müdürümüz ve Valimiz öncülüğünde Koşabiliyorken Koş-Bayanlar Sıra Sizde sloganı ile bayanlara spor salonlarımızda ve Atletizm pistinde yaptırılan çalışmalar antrenörlerimiz eşliğinde devam etmektedir. Bakımevinde yaşamlarını sürdüren bayanlarımıza, kışın spor salonlarımızda yazın ise Atletizm Pistinde bayan antrenörlerimiz eşliğinde spor yaptırarak Obezitenin önüne geçilmesi sağlanmaktadır”dedi.
 
HİS LİSANSI SAYISINDA ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ
Koşabiliyorken Koş Projesi kapsamında sağlıklı yaşamak için spor yapanlar anında kayıt altına alınıyor ve HİS lisansı çıkartılıyor. Erzurum GHSİM Müdürü Fatih Çintimar, şu anda HİS lisansı sayısı bakımından Erzurum’un Türkiye sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını belirterek, “Şuan İtibariyle Koşabiliyorken Koş projesi kapsamında His lisans sayısında 6182 ile ilk 3 ün içerisindeyiz. Hedefimiz HİS lisansı sayısında ilk sıraya yükselmek” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, koşu, spor, proje,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler