Erzurum dünya şampiyonu yüzücülerin favorisi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 10.07.2019 16:10:00
Dünyaca ünlü şampiyon yüzücüler, bir çok nedenden dolayı Erzurum’u tercih ediyor.
Erzurum dünya şampiyonu yüzücülerin favorisi!

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Palandöken Kayak Merkezi ile kış sporlarının vaz geçilmez adreslerinden olan Erzurum, artık havuz sporlarına da ev sahipliğinde iddialı konuma geldi. Dünya şampiyonu yüzücülerin antrenmanlar için tercih ettiği başlıca bölgeler arasında gelen Erzurum, 'Dünya Yüzme Şampiyonası Erzurum'da neden düzenlenmesin?' sorusunu akıllara getiriyor.

 

TAM OLİMPİK YÜZME HAVUZU KAMP İÇİN İDEAL SEBEP

 

Avrupa’nın en yüksek rakımına sahip olan Erzurum'da bulunan tam olimpik yüzme havuzuna, başta İtalya olmak üzere çok sayıda ülke milli takımı kamp için geliyor. Spor turizminin yükselen değeri Erzurum, Ukranya, Polanya, Hollanda, Almanya ve Azerbaycan derken en son İtalya milli takımının olimpiyat madalyalı sporcularını ağırladı. İtalya Kadın Yüzme Milli Takımı, bu ay Güney Kore'de yapılacak Dünya Yüzme Şampiyonası için denizi olmayan Erzurum'da güç depoluyor.

 

 

 

NEDEN ERZURUM'U TERCİH EDİYORLAR?

 

Uzmanlara göre, dünya şampiyonu yüzücülerin Erzurum’u tercih etmesindeki ana nedenler, rakımı, havası ve yüksekliği. Yükseklik yani rakım arttığı zaman oksijen oranı düşüyor ve vücudun belli bir dirençle çalışması gerekiyor. Buda dayanıklılık özelliğini artırıyor. Bu bağlamda bütün branşlarda yükseklik antrenmanı çok önemli. Ama yüzmede bu daha çok önemli. Burada Erzurum gibi yükseklik antrenmanı yapılacak Dünya'da tesisi olan şehir sayısı yok denecek kadar az. Avrupa'da ise hiç yok. Uzmanlara göre, yetkililerin girişimleri ciddi anlamda olursa, Dünya Yüzme Şampiyonası önümüzdeki yıl Erzurum'a verilebilir.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler