Erzurum, kış olimpiyatlarına aday gösterilmedi...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 04.10.2018 22:54:00
Büyük umutlarla 2026 Dünya Kış Olimpiyatlarına aday olan Erzurum'a kötü haber geldi.
Erzurum, kış olimpiyatlarına aday gösterilmedi...

RADARHABER / ERZURUM 
Büyük umutlarla 2026 Dünya Kış Olimpiyatlarına aday olan Erzurum'a kötü haber akşam saatlerinde geldi. 2026 Olimpiyat Kış Oyunları Çalışma Grubu'nun raporu doğrultusunda, Erzurum  aday olarak gösterilmedi. Siyasi bir karar olduğu savunulan gelişme ile ilgili karara gerekçe olarak, ' Konaklama, ulaşım, enerji ve telekom gibi genel altyapı yatırım yoğunluğu çok yüksek olacaktır. Spor salonlarında da önemli yatırımlar yapılmalıdır. Bölge, önemli uluslararası kış sporları etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda sınırlı deneyime sahiptir.'' denildi. Erzurum, 
Calgary (Kanada), Milan / Cortina d'Ampezzo ( İtalya) ve Stockholm (İsveç) ile birlikte aday adayı olmuştu. 
 
Kararla ilgili Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin resmi sitesinden yapılan açıklama da şöyle denildi: 

OYUNLARI 2026 ADAYI OLARAK ÖNERİLEN ÜÇ ŞEHİR

CALGARY, MİLAN / CORTİNA D'AMPEZZO VE STOCKHOLM CANDİDATURE SAHNESİ İÇİN ÖNERDİ


Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yürütme Kurulu (EB) 2026 Olimpiyat Kış Oyunları Çalışma Grubu'nun raporunu aldı: Dört İlgilenen Kentin fizibilitesini değerlendirdi: Calgary (Kanada), Erzurum (Türkiye), Milan / Cortina d'Ampezzo ( İtalya) ve Stockholm (İsveç).

Çalışma Grubu, mevcut planların azami kullanımı üzerinde durularak, 2020 Olimpiyat Gündemi / Yeni Norm lensi aracılığıyla ön planları analiz etti. Rapor, Oyunlar projesinin yerel, bölgesel ve ulusal uzun vadeli kalkınma planlarıyla uyumlu hale getirilmesine ve daha uygun ve sürdürülebilir hale getirilmesine ve somut miraslar bırakılmasına odaklanmaktadır.

IOC EB, sonuç olarak, 2026 Olimpiyat Gündemi / Yeni Norm'un olumlu etkisinin, 2026 için İlgilenen Şehirler arasında açıkça görülebileceğine dikkat çekti. Ortalama olarak, mevcut veya geçici yerlerin yüzde 80'ini kullanmayı planlıyorlar. 2018 ve 2022 Olimpiyat Kış Oyunlarına Aday Kentler arasında yüzde 60. Bunların yanı sıra, ilk Oyunların işletme maliyetleri, önceki iki adaydaki şehirlerden ortalama 15 yüzde (yaklaşık 300 milyon ABD Doları) daha düşüktür. süreçler.

IOC EB , sürece katılan İlgilenen Şehirler ve NOC'lerin tüm sıkı çalışma, bağlılık ve işbirliği ile ilgili memnuniyetini dile getirdi. 2026 Olimpik Kış Oyunları Çalışma Grubu'nun fizibilite değerlendirmesi ve 2020 Olimpiyat Gündemi hedefleri göz önüne alındığında, IOC EB, 8 ve 9 Ekim tarihlerinde Buenos Aires'te toplanan IOC Oturumu'nun aşağıdaki Şehirleri (alfabetik sırayla) davet ettiğini önermektedir. Adaylık Aşamasına:

Calgary
Milan / Cortina d'Ampezzo
Stockholm
Son karar, Buenos Aires'te 8 ve 9 Ekim 2018'de gerçekleşen IOC Oturumu'nda alınacaktır.

Çalışma Grubu raporunun bulguları, İlgilenen Şehirlerin her birinde şunları içermektedir:

Calgary:
Şehir, 1988 Oyunları'nın mirasını soluyor ve 2026'da mevcut mekanlardan en iyi şekilde yararlanabiliyor. Calgary, kış sporları müsabakaları ve diğer önemli etkinliklere ev sahipliği yaparken değerli deneyime ve uzmanlığa sahip.Şehir, il ve halkı kış sporları için derin bir sevgi ve yakınlığa sahiptir. IOC ile diyalog ve ortaklık içinde, Calgary, Olimpiyat Gündemi 2020 / Yeni Norm'un yeni çağına uyan ve şehrin uzun vadeli hedeflerini karşılayan bir Oyun konsepti ve vizyonu geliştirdi.

Milano / Cortina d'Ampezzo:
Milano ve Cortina d'Ampezzo, büyük bir Avrupa kentinin ve İtalyan Alpleri'ndeki popüler bir dağ beldesi bölgesinin avantajlarını birleştiriyor. Adaylık bölgenin güçlü kış sporları tarihi, geleneği ve tecrübesi ile İtalyanların sevgisi ve spor tutkusundan yararlanmaktadır. Proje aynı zamanda kuzey İtalyan bölgesinin ekonomik gücünü ve refahını arttırabilir. Planlama hala erken bir aşamada olsa da, proje 2020 / Yeni Norm Olimpiyat Gündemi doğrultusunda şehirlerin ve bölgenin uzun vadeli hedeflerine ulaşma potansiyeline sahip.

Stockholm:
Tarihi bir şehir merkezine sahip modern bir küresel sermaye olan Stockholm, şehrin kalbinde oyun deneyimini yükselten ve enerjilendiren mekanlar önermektedir. İsveç, ev sahibi olma tecrübesine, kış sporlarına olan sevgisine ve Oyunların dağıtımı için gerekli Dünya Kupası mekanlarına sahiptir. 2020 Olimpiyat Gündemi / Yeni Norm ile uyumlu olarak Stockholm, şehrin gelecekteki ihtiyaçlarını ele alan ve tüm vatandaşlarının yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlayan bir Oyun konsepti geliştirdi.

Erzurum:
2026 için zamanlama zorludur. Konaklama, ulaşım, enerji ve telekom gibi genel altyapı yatırım yoğunluğu çok yüksek olacaktır. Spor salonlarında da önemli yatırımlar yapılmalıdır. Bölge, önemli uluslararası kış sporları etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda sınırlı deneyime sahiptir ve Dünya Kupaları, Dünya Şampiyonaları ve Gençlik Olimpiyat Oyunlarını organize etmekten fayda sağlayacaktır.

Yine de Erzurum, uzun vadeli bir gelecek için büyük bir vaat sunmakta, genç ve hareketli bir üniversite kentini kış sporları merkezine dönüştürmek konusunda iddialı bir vizyona sahiptir. Erzurum, şehri büyük bir merkez haline getirmek için ulusal hükümet planlarından ve finansmanından faydalanabilir.

IOC EB, tüm İlgilenen Şehirlerin, daha düşük gereksinimleri içeren ve daha uygun, düşük maliyetli adaylar ve şehirler ve Olimpiyat Hareketi için daha uygun Oyunlar konseptleri içeren yeni Adaylık Süreci için takdirlerini ifade etmekten memnuniyet duymaktadır. Şehirler reformlara, sürece katılma kararlarında önemli bir faktör olduğunu belirttiler.

IOC EB, tüm İlgilenen Şehirlere, ileriye dönük şansın en iyisini diliyor. Şu anda bir adaylık ile devam etmeyenler bile, bu alıştırmadan yararlanarak, kendi gelişim hedeflerini derinlemesine incelemelerini ve analiz etmelerini sağladı. Deneyimden edindiği bilgiler, potansiyel Olimpiyat adayları da dahil olmak üzere, gelecekteki projeler dikkate alındığında paha biçilmez olacaktır. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler