Erzurum’a GEStadyum Önerisi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 25.01.2021 18:34:00
Erzurum’da stadyum tartışmaları devam ederken, Gazeteci Samet Özünal’dan dikkat çeken bir öneri geldi.
Erzurum’a GEStadyum Önerisi!

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da stadyum tartışmaları devam ederken, Gazeteci Samet Özünal’dan dikkat çeken bir öneri geldi. Usta gazeteci, futbolda da artık yenilenebilir enerji kaynaklarına dönük atılımlar başladığına işaret ederek, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de de buna benzer girişimlerin ön plana çıkmaya başladığını hatırlattı. Özünal, Erzurum’un günlük güneşlenme süresi ve güneş ışınlarının düşme açısı bakımından başlı başına bir güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum’a Güneş Enerji Santrali (GES) modeliyle yeni bir stadyum inşa edilebilir” dedi. 
 
 
TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ DE VAR 
 
 
Sonradan planlanmış olsa da, Antalya Stadyumu’nda da benzer bir uygulamaya geçildiğini kaydeden Samet Özünal, “Antalya Arena’nın 16 bin metrekarelik çatısının 12 bin metrekarelik kısmında 1,4 megawatt enerji gücü bulunan güneş panelleriyle elektrik üretilerek şehir şebekesine elektrik sağlanıyor. Antalya Stadyumu, Türkiye'de güneş enerjisinden elektrik üretilen tek stat olma özelliğine sahip. Bu stadyumda yıllık ortalama 1,5 milyon kilovatsaat elektrik üretiliyor. Erzurum’daki güneş enerjisi potansiyelini göz önünde bulunduracak olursak, böyle bir stadyumu Erzurum’da inşa etmemek bile büyük bir eksiklik olacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
 
ERZURUM’A ‘GES’TADYUM ÖNERİSİ 

 

Gazeteci Özünal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da kurduğu iki ayrı GES sayesinde yılda ortalama 10 milyon lira kazanç elde ettiğini vurgulayarak, “Erzurum için böylesine özel bir stadyum projesinin hayata geçirilmesini sağlamak demek; hem katma değer üretimi sağlamak ve hem de ekosistemi koruma altına almak demek olacaktır. Türkiye’de son yıllarda yapılan stadyumların neredeyse tamamına yakını TOKİ tarafından inşa edildi. Dolayısıyla Erzurum için de benzer bir işbirliğine gidilmeli, güneş enerjisinden elektrik üretebilen ve tıpkı Güneş Enerji Santrali gibi çalışan bir stadyum Erzurum’a mutlaka kazandırılmalıdır. Kaldı ki, böyle bir stadyum kendi maliyetini elektrik üreterek karşılayabileceği gibi, Erzurumspor’a ya da ilgilisi olacak kuruma parasal kazanç da sağlayacaktır”  diye konuştu. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler