Erzurum’da 3. Ünilig kış spor oyunları heyecanı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 24.03.2017 12:34:00
3. Ünilig Kış Oyunları, nefes kesen mücadelelere sahne oluyor.
Erzurum’da 3. Ünilig kış spor oyunları heyecanı

RADARHABER / ERZURUM
Spor kenti Erzurum’da düzenlenen 3. Ünilig Kış Oyunları, nefes kesen mücadelelere sahne oluyor. Sporun başkenti olan Erzurum’un yeni bir sportif heyecana daha tanık olduğunu ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve diğer yetkililerin katıldığı basın toplantısında, organizasyon hakkında gazetecilere değerlendirmede bulundu. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’da geleneksel hale gelen Ünilig Kış Spor Oyunları’nın bu sene üçüncüsünü düzenlediklerini ifade etti. 
 
Sekmen, şunları kaydetti: “Şehrimizde önemli bir spor organizasyonu düzenleniyor. 3’ncü Ünilig Kış Spor Oyunları kapsamında 33 üniversiteden 550 sporcuyu şehrimizde ağırlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Kayak, Buz Hokeyi ve Curling Federasyonlarıyla birlikte düzenlediğimiz Kış Spor Oyunları 26 Mart’a kadar devam edecek. Buz hokeyi, alp disiplini, curling, snowboard ve kayaklı koşudan oluşan beş branşta üniversiteli sporcularımız Kış Oyunları’nda şampiyon olmanın mücadelesini verecek. Hakem ve gözlemcilerle birlikte 750 kişilik ekiple sağlanan Kış Oyunları’ndaki yetenekli sporcular inşallah ülkemizi, Avrupa ve Dünya’da temsil edecek.”
 
“Erzurum Türkiye’nin en önemli spor şehridir”
 
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un Türkiye’nin en önemli spor şehri olduğunu bildirdi. Kentte yapılan spor organizasyonlarına dikkati çeken Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 yıl boyunca Erzurum’u spor şehri yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Erzurum, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla sporda marka bir şehir haline geldi. 3 yılda yapılan 106 ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla Erzurum’u dünyaya duyurduk. Yarı maraton, tenis, karate, güreş, futbol, sürat pateni, dağcılık, kızak, kayak, yaz ve kış spor okulları, buz hokeyi, kış sporları, kış oyunları ve salon sporlarındaki önemli organizasyonlarla sporda zirveye ulaştık.”
 
Başkan Sekmen, konuşmasında Erzurum medyasına teşekkür ederek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile birlikte şehrimiz; sporda da yerel, yaygın ve Avrupa medyasında ve tanıtım çalışmalarında önemli bir yer edindi. Bu başarıda en büyük pay kuşkusuz Türkiye’nin dördüncü büyük Bab-ı Alisi’ne sahip olan Erzurum medyasının başarısıdır. Erzurum medyası yaptığı haberlerle şehrin sporda marka bir kent olmasına katkıda bulundu. Bu katkıdan ötürü şehrimizin kıymetli medya mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de, 3. Ünilig Kış Oyunları’na destek olan Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı.
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler