Erzurum'da kış ortasında atletizm heyecanı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 03.02.2014 09:27:00
Kulüplerarası Küçükler ve Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi 1. Etap Yarışları Erzurum’da yapıldı.
Erzurum'da kış ortasında atletizm heyecanı

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un GHSİM’nin ev sahipliğini yaptığı Kulüplerarası Küçükler ve Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi 1. Etap Yarışları Erzurum’da yapıldı. Eksi 15 derece soğukta ve fırtına altında geçen yarışlarda sporcular oldukça zor anlar yaşadı. Finiş çizgisini gören bazı atletler baygınlık geçirdi. Türkiye Atletizm Federasyonu Faaliyet Programında yer alan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kulüplerarası Küçükler ve Yıldızlar Atletizm Bölgesel Kros Ligi 1. Kademe Yarışları Erzurum’da yapıldı. Türkiye’nin değişik 11 ilinden 350 dolayında atletin iştirak ettiği yarışlar, eksi 15 derece soğukta ve fırtınalı bir havada gerçekleşti. Nefesleri kesen ve dondurucu havada atletler madalya ve kupa kazanmak için depar atınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Atletlerin koşarken, soğukta ağızlarından çıkan buhar dikkatlerden kaçmadı. Büyük bir heyecana sahne olan ve zor şartlar altında yapılan yarışların ardından dereceye giren takımlara kupa, sporculara da madalya verildi. Erzurum temsilcilerinden Telekomspor, Palandöken Belediyesi ve İl Özel İdarespor Kulüplerinin sporcuları da başarılı derecelere imza atarken, üç kulüpte kürsüde yer almayı başardı.
 
ATLETLER SOĞUKTAN ETKİLENDİ
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen atletizm yarışları Yenişehir Üst Yolda yapıldı. Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ile GHSİM Görevlileri ile Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, yarışların sorunsuz bir şekilde tamamlanması için yoğun bir mesai harcadı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de, koşu güzergahında yolu araç trafiğine kapatarak, yoğun bir önlem aldı. Eksi 15 derece soğukta yapılan yarışlarda finiş çizgisini gören bazı atletler baygınlık geçirirken, bazıları da ağlayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Erzurumlu ailelerde görevlilerle beraber baygınlık geçiren sporculara yardım etti. Yarışlar küçük Kızlar Bin 500 metre, küçük erkekler ve yıldız kızlar 2 bin metre, ve yıldız erkekler 3 bin metre şeklinde gerçekleşti.
 
BAŞARILI ATLETLER 2. KADEMEDE YARIŞACAK
Erzurum Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, 11 ilden 350 sporcunun katılımıyla Küçükler ve Yıldızlar Kulüpler Bölgesel Kros Ligi yarışlarını yaptıklarını belirterek, burada başarılı olan sporcuların ikinci kademe yarışlarında mücadele edeceklerini söyledi. Sekiz bölgede kros yarışlarının gerçekleştiğini belirten Palabıyık, “Bu yarışların 1. Kademesi Erzurum’da gerçekleşti. 2. kademe Erzincan’da 23 Şubatta yapılacak. Final ise 9 martta Samsun’da olacak. 8. bölgede yarışlar yapılıyor. Erzurum’da 8. bölge. Finalde dereceye giren sporcu, kulüp ve antrenörlerine federasyonumuz tarafından para ödülü verilecek. Bugün burada hava çok soğuk ama sporcularımız sıcak kanlı” dedi.
 
DERECEYE GİRENLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ
Erzurum’daki dondurucu yarışın ardından dereceye giren sporculara madalyaları, takımlara da kupaları takdim edildi. Küçük kızlarda Muş Gençlikspor’dan Emine Akbingöl birinci olurken, Ağrı’dan Gülsüm Tunç ikinci, Muş’tan Derya Kunur üçüncü oldu. Takım sıralamasında Muş Gençlik birinci olurken, Erzurum Palandöken Belediyesi ikinci oldu. Erzincan Genlikspor ise üçüncü sırada yer aldı. Küçük erkeklerde Ağrı’dan Nurkan Dağtekin birinci, Erzincan’dan Abdullah Özdemir ikinci, Erzurum Palandöken Belediyespor’dan Abdulkadir Çelik üçüncü oldu. Takım sıralamasında birincilik kupası Ağrı’nın olurken, Erzurum İl Özel İdarespor ikinci, Ağrı İl Özel İdare üçüncü oldu.Yıldız kızlarda Bitlis Gençlikspor’dan Gülcan Akyol birinci olurken, Ağrı’dan Selin Kuş ikinci, Dilan Bağır üçüncü oldu.
Takım olarak birinciliği Muş kazanırken, Bitlis ikinci, Tunceli üçüncü oldu. Yıldız erkeklerde şampiyonluk ferdi olarak Erzurum Palandöken Belediyespor’dan Halil Acar’ın olurken, Erzurum Telekomspor’dan Emrah Günen ikinci, yine aynı kulüpten Adem Bayram üçüncü oldu. Takım olarak şampiyonluk kürsüsüne Erzurum Telekomspor çıkarken, Ağrı Gençlik ikinci, Palandöken Belediyespor üçüncü oldu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’da Kros Ligi 1. Kademe yarışlarına iyi bir ev sahipliği yaptıklarını belirterek, Erzurum adına kürsüye çıkan sporcuları ve takımları da tebrik etti. Kupa törenine Telekomspor Asbaşkanı Sakıp Kılıç ve Atletizm Şube Sorumlusu Zeki Çiftçi de katıldı.
Etiketler : Erzurum, atletizm, kros, fırtına,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler