Erzurumspor zorluklara rağmen kazanarak ligde kaldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 21.05.2023 19:30:00
Lanet bir sezonu geride bıraktık, tüm zorluklara rağmen kazanarak ligde kaldık
Erzurumspor zorluklara rağmen kazanarak ligde kaldı

RADARHABER / ERZURUM 
Transfer tahtası açılmadığı için transfer yapamayan ve eldeki kadroyla lige devam eden Erzurumspor için mevcut kadronun yetersizliği sebebiyle ligden düşüşü beklerken, ekip büyük bir direniş ve yardımlaşma sergileyerek ligde kalmayı başardı. 
Erzurumspor büyük zorluklarla sürdürdüğü sezonu mükemmel bir finalle tamamladı. Boluspor’u 2-0 yenen Mavi Beyazlı ekip 39 puanla sezonu bitirdi. Mustafa Yumlu’daan Eren Tozlu’ya, Celal Hanalp’ten Estrella’ya, Mikhail Kenro Rosheuvel’den Batuhan’a mavi beyazlı ekip taraftarın gönlüne girdi.  
Transfer tahtası açılmadığı için transfer yapamayan ve eldeki kadroyla lige devam eden Erzurumspor için mevcut kadronun yetersizliği sebebiyle ligden düşüşü beklerken, ekip büyük bir direniş ve yardımlaşma sergileyerek ligde kalmayı başardı. Mavi beyazlı ekibin ikinci yarıdaki kadrosunda uyum zirve yaparken, takımın gelecek sezonki iskeleti de ortaya çıktı.
 

 
 
BİR ANDA TAKIMIN YILDIZLARI OLDULAR

 
Mavi Beyazlı ekipte ligin ilk yarısında yeterli forma şansı bulamayan Sefa Akgün, Fırat Şaşi, Celal Hanalp, Özgür Set Erzurumspor’un ikinci yarıda vazgeçilmezleri oldu. Bu futbolcuların ağırlıklı kadro ile gösterdiği uyum, takımın geleceğini de belirledi ve bu futbolcular artık ekstra transfere gerek yok, takım gelecek sezona da hazır, kanaatini oluşturdu. Ve Erzurumspor ideal kadrosunu Hakan Kutlu ile buldu. 
Erzurumspor maçın ilk yarısında etkili olan ve oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı. Orta saha hakimiyetini elinde tutan mavi beyazlılar rakip takım ataklarını 2. Bölgede önledi. Boluspor yalnızca sağ kanattan geliştirdiği ataklarda daha etkili oldu. 6’ıncı dakikada jeneriklik bir golle öne geçen Erzurumspor, yakaladığı 3 net gol pozisyonunu ise kullanamadı.

 
 
 
İLK YARININ HAKİMİ ERZURUMSPOR’DU

 
İlk yarıda Mikhail Kenro Rosheuvel ve Özgürt Sert yüzde yüzlük iki pozisyonu değerlendiremezken, mavi beyazlı ekibin golcüsü Eren Tozlu’da kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı. Rakip takımın ise iki topu direkten dönerken, bire birlik tek pozisyonda Naby Youssouf Oulare topu dışarı attı.
Erzurumspor ilk yarıda takım halinde iyi bir oyun sergiledi. Daha akıllı ve daha sakin bir oyunu terciden Mavi Beyazlılar bu sezonun en iyi pas başarı ortalamasını gösterdiler. Defansta Mustafa Mumlu ve Mustafa Akbaş rakip takım ataklarında hava hakimiyetiyle atakları önlerken, Orta sahada Sefa Akgün oldukça etkili bir oyun ortaya koydu.

 
İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

 

Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Mikhail Kenro Rosheuvel kaleci Muhammet Özkan’ın hatasını affetmeyerek, takımı 2- 0 öne geçirdi. Aynı futbolcu ilk yarıda olduğu gibi yine 3 yüzde yüzlük pozisyonu gole çeviremeyerek, taraftara saç yoldurdu. Maçın son bölümünde Teknik Direktör Lige damga vuran Mustafa Yumlu ve eren Tozlu’yu oyundan alarak taraftara alkışlattı 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler