Federasyon Aslı Nemutlu´yu unutmadı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 15.01.2019 19:05:00
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı, Aslı Nemutlu´yu ölümünün 7. Yıldönümünde unutmadı.
Federasyon Aslı Nemutlu´yu unutmadı

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı, Aslı Nemutlu´yu ölümünün 7. Yıldönümünde unutmadı. Kayak Milli Takım sporcusu 18 yaşındaki Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde Konaklı kayak merkezinde antrenman sırasında pistte düşüp boynunu kırmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Federasyonun resmi internet sitesinin kapağına siyah bir fon içerisinde Aslı Nemutlu´nun fotoğrafı verilip hemen yan bölüme ise, ‘Kızımız, canımız sevgili kardeşimiz…Seni çok özledik. Kar tanemiz, Aslı Nemutlu.´ Notu düşüldü. İç sayfada ise kısa bir metin ve bir şiirle Aslı Nemutlu´ya Allah´tan rahmet dilendi.

 

İşte o mesaj…

 

‘‘Seni çok özledik…

 

Kızımız, canımız, sevgili kardeşimiz… Sporculuğu ve kişiliği ile gönüllerimize taht kuran milli sporcumuz Aslı Nemutlu´yu vefatının 7. yıldönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz.

 

Saygıdeğer Anne ve Babasına,

 

Kalbimiz sizinle, gönlünüzdeki keder bizim de gönlümüzün en derin yerindedir.

 

Güneşin Batışı

Kızıl mor bir hava

izlemek güzeldir

Güneşin batışını ufukta

Bir gün daha bitiyor

Bir gece daha başlıyor

Birazdan hava kararacak

Güneşin acelesi var gibi

Bir kez daha ay doğacak

Bir kez daha gökyüzündeki yıldızlar sayılacak

Masmavi gök oldu birdenbire simsiyah

Bütün kötülükler kayboldu karanlıkta

Sessizliğe büründü bütün dünya

 

Aslı Nemutlu…´´

 

 

 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

 

Olay, Erzurum´un Palandöken´den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı´da 12 Ocak 2012 günü saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum´a gelen Kayak Milli Takımı sporcuları sabah hazırlık antrenmanı için piste çıktı. Kayakçılardan İstanbul´da öğrenci olan Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağından kayak çıktı. Dengesini kaybederek piste düşüp metrelerce sürüklenen ve pist kenarındaki tahta bariyerlere boynunu çarpan Aslı Nemutlu, ağır yaralandı. Aslı Nemutlu, hemen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Aslı Nemutlu, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Genç kayakçının boynunun kırılması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Olaydan sonra Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, 13-15 ve 16-18 Ocak tarihlerinde düzenlenecek yarışlar iptal edildi. Türkiye Kayak Federasyonu internet sitesi “www.kayak.org.tr” aracılığıyla da yapılan duyuruda, 13-15 Ocak 2012 tarihindeki alp disiplini büyük-genç yarışları ile 16-18 Ocak 2012 tarihinde yapılması planlanan alp disiplini çocuk 1-2 ve minikler yarışlarının iptal edildiği bildirildi.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler