Futbol kampı Ağustos'ta açılyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 03.05.2013 20:29:15
Başkan Küçükler, 5 sahalı Futbol Kamp Merkezinin Ağustos'ta hizmetine gireceğini bildirdi.
Futbol kampı Ağustos'ta açılyor

 

RADARHABER - ERZURUM

Küçükler, Erzurum'un son yıllarda, özellikle kış sporlarıyla anılmaya başlandığını hatırlatarak, “Bildiğiniz üzere 2011'de Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarını gerçekleştiren Erzurum, yine sporla gündeme geliyor ve gelecek” şeklinde konuştu. Amaçlarının Türkiye'nin bütün takımlarını kavurucu sıcaklardan kurtarmak ve yüksek rakımda antrenman yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Başkan Küçükler, tesis tamamlandığında futbol takımları ve diğer spor dallarındaki sporcuların kondisyonlarını artırmaları için Erzurum'a geleceklerini söyledi.

 

2 BİN 100 METRE RAKIMDA KAMP

Yüksek rakımda yapılan antrenmanların sporcu performansını artırdığının bilimsel olarak kanıtlandığını anımsatan Küçükler, şöyle devam etti: "Şu anda bu alanda UEFA standardında 5 saha yapıyoruz. 4 adet doğal çim saha, 1 adet sentetik saha, koşu bantları ve çevre düzenlemesi inşaatını gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz üzere Erzurum, yüksek rakımda yer alan bir şehrimizdir. Tesisin bulunduğu bu alanın rakımı ise 2 bin 100 metredir. Kışın otellerimiz kış turizmi nedeniyle dolarken yazın da bu sahalar sporcularla canlanıp şenlenecek." Yapılan tesislere bölge ülkelerinden ve yurtdışından da takımların antrenman için gelmelerini beklediklerini anlatan Küçükler, şunları söyledi:"Türkiye'deki takımlarımızın çoğu, milli takım da dahil olmak üzere, antrenman için genelde Avusturya'daki tesislere gidiyorlar. Onlar, kış sezonunu bizim gibi aynen kış turizmiyle değerlendiriyorlar. Yazın da bütün dünyadan gelen takımları ağırlıyorlar. Biz, kış için Antalya bölgesini futbol kamp merkezi şeklinde değerlendiriyoruz. Yazın ise, böyle bir imkan yok. Dolayısıyla yazın takımlarımızı, inşallah bundan sonra, Erzurum'daki bu tesislere gelecekler. Özellikle antrenmanların bu yüksek rakımda yapıldıktan sonra deniz seviyesine, rakımı daha düşük alanlara gidildiğinde, ciddi bir performans yüksekliği yaşıyor, sporcular. Dolayısıyla Erzurum'u yüksek rakımda bir kamp merkezi olarak, özellikle futbol kamp merkezi olarak, popüler hale getirmek istiyoruz. "

 

TESİS BU SENEKİ KAMPLARA YETİŞTİRİLİYOR

Sahalardaki çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Başkan Küçükler, tesislerin Ağustos ayı itibariyle hizmete gireceğini ve kamp yapmak isteyen takımların emrine verileceğini anlattı. Küçükler, “Geçen yıl Elazığ, Rize gibi takımlarımız Erzurum'da kamp yaptılar. Daha öncede Trabzonspor Erzurum'da kamp yapmıştı. Fatih Terim Milli Takım Teknik Direktörü olduğu dönemde, böyle bir tesis yapıldığında Milli Takımı Erzurum'a getireceğini söylemişti. Dolayısıyla biz bu tesisi yaptığımız da inanıyoruz ki Türkiye'den ve yurt dışından birçok takım Erzurum'a gelerek kamp yapacaktır " dedi. Erzurum'un dört mevsiminin değerlendirilmesi gerektiğini de anlatan Başkan Küçükler, açıklamalarına şöyle devam etti: "Yaz için başka aktiviteler, başka çalışmalar da planlıyoruz. Erzurum'un coğrafyası çok güzel. Dağları, ovası, vadileri, barajları, gölleri. Bu imkanlar dört mevsim değerlendirilebilir. Son yıllarda doğa sporları çok popüler. Yürüme, gezme, rafting, tırmanma, bisiklet turları, binicilik, vs. bunların hepsinde attığımız her adımın başarılı olacağını biliyoruz, görüyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, nasıl, Kışın Palandöken Kayak Merkezi cıvıl cıvılsa yazın da doğamız aynı şekilde hareketli olsun, istiyoruz. Bunun için projeler yapmaya devam ediyoruz."

 

Etiketler : Fatih Terim, kamp, futbol, merkez, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • 04.05.2013 03:05:21

    senden hiç halt olmaz yeter artık defolun gidin bu milleti kahretmeyin gelecek insanlarada destek verin sadece kendi cebize çeverze çalıştız az ALLAH korkusu varsa defolun gidin

En Son Haberler