Habersiz saç ektirince takımdan kovuldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 01.01.2017 10:44:00
Fahri Tatan, tedavisi için gönderildiği İstanbul’dan saç ektirerek geri dönünce, takımdan kovuldu.
Habersiz saç ektirince takımdan kovuldu

Sinan AYDIN'ın Sabah Gazetesi'nde çıkan haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren ve ilk yarıyı lider kapatan B.B. Erzurumspor’un başarılı orta saha oyuncusu Fahri Tatan, kulüp tarafından sakatlık tedavisi için gönderildiği İstanbul’dan saç ektirerek geri dönünce, takımdan kovuldu. Kulüp, ‘Biz seni tedavi ol diye gönderdik, sen saç ektirip geldin’ diyerek oyuncusunun sözleşmesini fes etti, bir dönem Milli takımda da forma giyen Fahri Tatan, 3. Lig ekiplerinden Sakaryaspor ile anlaştı. Türk spor tarihinde bir ilk yaşandı ve bu kez bir futbolcu habersiz saç ektirdiği için ikinci ligden üçüncü lige düşmüş oldu.

 

TEK SUÇU SAÇ EKTİRMEK

BB Erzurumspor’da 8 numaralı forma ile mücadele veren başarılı orta saha oyuncusu Milli futbolcu Fahri Tatan’ın saç ektirdiği için kadro dışı bırakılması, futbol dünyasında, ‘Garip ve ilginç’ yorumlarına sebep oldu. Orta sahanın başarılı ismi Fahri Tatan, 11. Haftada oynanan Zonguldak Kömürspor maçında sakatlandı. Bu maçın ardından tedavi için İstanbul’a gönderildi. 33 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu, tedavi için gittiği İstanbul’da saç ektirdi. Kulüp Fahri Tatan’In biran önce Erzurum’a dönmesini bekledi, Tatan beş hafta sahalardan uzak kaldı. Bu süreçte, saç ektirdiği öğrenilen Milli oyuncu, kulüp tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı. Mavi beyazlı kulüp yöneticileri, ‘ Biz seni İstanbul’a tedavi olmaya gönderdik, sen saç ektirmeye gitmişsin’ diyerek Fahri Tatan’ýn sözleşmesini fes etti. Fahri Tatan’ýn saç ektirdiği için takımdan kovulması, taraftarlar arasında şaşkınlıkla karşılandı. Mavi beyazlı kulüp yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ‘‘ Bir süredir sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalan ve tedavisi için yönetim onayıyla İstanbul’a giden Fahri Tatan’ın Erzurum’a dönüşünde saç ektirdiği ortaya çıkmıştır. Tedavi sürecinde, yönetim ve teknik heyetin bilgisi dışında saç ektirdiği için, yönetimin sert tepkisini çekmiş, kadro dışı bırakılıp, satış listesine konulmuştur. Kendisine “kulüp bul” denilmiştir’’ denildi. Olayla ilgili konuşmayan Fahri Tatan’ın ise çevresine büyük bir haksızlığa uğradığını söyleyerek, ‘‘ Saç ektirmek için izin mi alınır’’ diye dert yandığı öğrenildi.  

 

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE’DE OYNAMIŞ MİLLİ BİR FUTBOLCU

Fahri Tatan, A Milli Futbol takımında 8 kez milli fomyı giymiş milli bir futbolcu olarak ta tanınıyor. Kariyeri başarılarla dolu olan Fahri tatan’ın biyorafisi ise şöyle:

3. Lig takımlarından Pazarspor’un genç takımından U15 Milli takımına seçilince Fenerbahçe elini çabuk tuttu ve dikkat çekmeye başlayan yetenekli oyun kurucuyu PAF Takımına transfer etti. 2002’de Süper Lig’de birkaç maçta boy gösterdi. Sezon sonu memleketinin takımı olan ve aynı zamanda da asıl çıkışını yapacağı Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Rizespor’da modern bir “8 numara” olarak harika 3 yıl geçirdi ve tekrar İstanbul’un yolunu tuttu. Bu kez adres Beşiktaş’tı. Kleberson, Delgado, Ricardinho’nun olduğu orta sahada 20’ye yakın maçta forma giydi. Sezon sonu sürpriz bir şekilde eski takımına kiralandı. Rizespor küme düşse de o 2 sezon daha Süper Lig’de kalmayı başardı. Ancak kötü geçen Eskişehirspor ve Denizlispor dönemlerinin ardından, 8 yıllık Süper Lig kariyeri sona erdi. 1,5 yıllık Adanaspor sürecinden sonra üçüncü kez Çaykur Rizespor’a transfer oldu. 2013’te bir kez daha lig düştü ve Play-off oynayacağı 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’a gitti. Bu sezona ise yine Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Pendikspor’da başladı. 2006-2007’de Beşiktaş’ta geçirdiği iyi sezonun ardından kendisinin de pek anlam veremediği ayrılığı yaşamamış olsaydı halen Süper Lig’de oynuyor olması muhtemeldi. Fahri Tatan, Türkiye Millî Futbol Takımı'nda 8 özel maçta forma şansı buldu. Bunların ilki 12 Nisan 2006'da 1-1 biten Azerbaycan maçıdır. (Sabah)

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler