Kardeşlik için kulaç attılar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 13.07.2014 13:45:00
Erzurum’da 'Olimpik Yüzme Günleri Kardeş İller' projesi kapsamında 400 sporcu yarıştı.
Kardeşlik için kulaç attılar

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da 'Olimpik Yüzme Günleri Kardeş İller' projesi kapsamında 7 ilden katılan 400 sporcu finallere katılmak için yarıştı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün ‘Olimpik Yüzme Günleri Kardeş İller Yüzme Müsabakası’ projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzunda başlayan yarışlara Erzurum, Erzincan, Ardahan, Samsun,Trabzon,Ordu, Sinop illerinden ‘9-10-, 11-12 yaş grubu arasındaki 400 lisanslı sporcu katıldı. Projenin asıl hedefinin yetenekli yüzücüleri THOM merkezlerine kazandırarak 2016 ve 2020 yılında yapılacak müsabakalara yetenekli sporcuları ortaya çıkarılması hedefleniyor.
 

ERZURUM YÜZMEDE BAŞARI GÖSTERDİ

Antrenörler Sercan Acuner, Bülent Tatlısu ve, Tuba Kayacıoğlu nezaretinde eğitim gördüğünü, kardeş iller projesinin kardeşliğin ve yüzle sporunun gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Master Sorumlusu Sultan Acuner, "Bizim amacımız en yetenekli sporcularımızı THOM merkezlerine kazandırıp 2016 Olimpiyatları öncesinde yetenekli sporcularımızın 2020 olimpiyatlarına da hazırlamayı hedefliyoruz. Erzurum’da dereceye giren 24 sporcumuz 21-23 Ağustos tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan finallere katılacak. Bu projenin amacı olimpiyatlarda yarışacak yetenekli sporcuların tespit edilmesidir. Bu finallere Erzurum’dan yüksek puanla dereceye giren 6 sporcumuz kampa katılacak. Yüzmede Erzurum çok kısa zaman da performans sporcu yetiştirme konumuna gelerek başarı gösterdi. Bugün baktığımız zaman; birçok yüzücülerimizin iyi derecede yarıştığını görüyoruz. Daha evvel bunları görmüyorduk. Anadolu illerinden de bazı sporcularımız bu proje nedeniyle Türkiye’de söz sahibi olacağına inanıyorum. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgemizde 7 il var. Her ay bir ilimizde bir günlük yarışlar düzenleniyor. Herkes birbiriyle fikir, bilgi alışverişinde, bulunuyor. Bilimsel temellere dayalı yüzmeyi oturtturmaya çalışıyorlar.Türkiye’de yüzme sporunu geliştirmek, lisanslı sporcu sayısını 100 binin üzerine çıkarmak, gençleri bu spora yönlendirmek. Altyapıdaki lisanslı sporcu, yüzmeyle yeni tanışan çocukların sayısını artırmak ve spor okullarındaki yüzme öğrenme sistemlerinin geliştirilmesi için çaba sarf ediyoruz.” dedi. 

 

Etiketler : Erzurum, olimpik, kulaç, sporcu,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler