Mehmet Özdilek takımın röntgenini çekti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 01.10.2018 13:33:00
1 yıllık sözleşmeyi imzalayarak resmen B.B ERzurumspor Teknik Direktörü olan Mehmet Özdilek...
Mehmet Özdilek takımın röntgenini çekti

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM
1 yıllık sözleşmeyi imzalayarak resmen B.B ERzurumspor Teknik Direktörü olan Mehmet Özdilek, imza töreni öncesi düzenlediği basın toplantısında takımın röntgenini çekti. Mehmet Özdilek, ´´ İstatistikleri paylaşmak istemiyorum. İstatistiksel anlamda iyi görünen takımda, ciddi zafiyetler var. Kafalarda soru işaretleri bırakan oyuncular var. Takımda ciddiyet zafiyeti var. Takımın doğaçlama oyununu taktiksel bir anlayışa taşımak istiyoruz´´ dedi.
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un Teknik Direktörlük görevine getirilen Mehmet Özdilek gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Takımla ilgili değişiklikleri anlatıp bundan hedeflerinin 10 maçtan en fazla puanı almak olduğunu ifade eden Mehmet hoca, daha sonra ise 1 yıllık sözleşmeyi imzalayarak resmen B.B Erzurumspor Teknik Direktörü oldu. B.B. Erzurumspor´la anlaşan teknik direktör Mehmet Özdilek, beraberşinde Kulüp Basın Sözcüsü Metin Barlak ve Sportif Direktör Zafer Demir ile birlikte kulüp binasında takımla ilgili düşünceleri ve ilk yarıdaki hedeflerini anlatttı. Özdilek, takımın doğaçlama oyununu taktiksel bir anlayışa taşımak istediklerini söyledi.

´´KAZANMA ODAKLI OYNAYACAĞIZ´´

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hedeflerinin ligde kalan 10 maçtan alabilecekleri en fazla puanı almak olduğunu söyledi. Bugüne kadar oynanan 7 maçta takımla ilgili istatistikleri incelediğini, iyi sonuçların yanı sıra kötü istatistiklerin de olduğunu hatırlatan Mehmet Özdilek, ´´ İstatistikleri paylaşmak istemiyorum. İstatistiksel anlamda iyi görünen takımda, ciddi zaafiyetler var. Bunları daha iyi hale getirmek istiyoruz. Kazanma odaklı oynayacağız. Her rakibe farklı oynayacak, kazanamasak bile nasıl kaybetmeyiz diye düşünüp bunu uygulayarak hafta sonunu o şekilde çıkacağız´´ diye konuştu.

´´KAFALARDA SORU İŞARETİ BIRAKAN OYUNCULAR VAR´´

Takımda çok yetenekli oyuncuların yanı sıra kafalarda soru işaretleri olan oyuncular bulunduğunu hatırlatan B.B Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Erzurumspor´un kalan 7 haftada Beşiktaş, Başakşehir ve Galatasaray gibi kalburüstü takımlarla oynadığını vurguladı. Teknik direktör olarak 11 yıldan bu yana gittiği her takımı bu seviyeden aldığını hatırlatan Özdilek, ´´ Bu ortamlara alışkın adamım. Camia olarak telaşe girmeden sakin durmak çok önemli. Dik durmak çok önemli. Köprünün altından daha çok sular akar. Daha 27 hafta var, ortada 81 puan var. Büyük bir puan baremi var. Bulunduğumuz yerden hoşnut değiliz, şehir olarak camia olarak teknik adam olarak hoşnut değiliz´´ şekinde konuştu.

´´TARAFTAR TAKIMIN İTİCİ GÜCÜ´´

Taraftarın takımın itici gücü olduğunu belirten Özdilek, hedefleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. B.B. Erzurumspor´un evinde oynadığı her maçın favorisi olduğunu ifade eden Özdilek, şunları söyledi: ´´İlk devrenin bitimine kadar 10 maç var. 6 maçı içerde oynayacağız. Hepsini kazanabilir miyiz Potansiyelimiz var. Onun için bir şeyin kaybolmadığı mesajını veriyorum. Öldük, bittik, mahvolduk düşüncesi bizi başka tarafa götürür. Eksiklerimiz var, dün itibariyle çalışmaya başladık. Oyuncuların genel izlenimleri olumlu. Dolayısıyla inanmasam zaten burada olma şansım yoktu. Devre arasına kadar alabileceğimiz puanları alıp devre arasında nokta diyebileceğimiz oyuncuları bünyemize katacağız. Önemli bir laf var, ´lige nasıl başladığınız önemli değil, nasıl bitirdiğiniz önemli´. Bitirmek için önümüzde uzun bir yol var. Her maça tek tek bakacağız, yoğunlaşacağız. Bu hafta kendi evimizde oynayacağımız Aytemiz Alanyaspor olmazsa olmazlarımızdan. Ligde her maç çok kıymetli her bir puan çok değerli. Telaşa kapılmadan sakin kalarak bütünlüğü sağlayarak aynı hedefe odaklayabilirsek işin içinden çıkabileceğimizi açık net ifade ediyorum.´´

´´1800 RAKIMIN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM´´

Ligdeki puan farkının önemli olmadığını ifade eden Özdilek, Alanyaspor maçını kazanarak milli takım arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. B.B. Erzurumspor´un teklifini kabul ederken tereddüdü olmadığını vurgulayan Özdilek, açıklamalarına şöylşe devam etti: ´´ Dediğim gibi bu süreçlere çok alışık biriyim. Bu süreçleri 11 yıldır yöneten biriyim. Ekibimize inanıyorum. 1800 rakımın çok önemli olduğunu biliyorum. Bizim enerjimizle birlikte takımın ofansif oynayacağını söyleyebilirim. Çalışarak, bunu ileriye taşımamız gerekiyor. Bu haftadan sonra 15 günlük ara var. Ortaya daha net bir şey çıkacaktır. Değişikliği bu hafta itibariyle hissedeceksiniz. Alanyaspor toparladı, etkili oyuncuları var. Bakıldığında bizim de etkili oyuncularımız var ve önemli olan bunları doğru kullanabilmek. Niyetimiz ve arzumuzda sıkıntı yok. Bunu yukarıya taşıyacağız. Heyecanla, coşkuyla daha sakin ve sabırlı oynamayı öğrenmemiz gerekiyor.´´ Her maça göre hikayeleri olacağını belirten Özdilek, puan kaybetme lüksü bulunmadığını anlattı. Kazanmaya odaklanacaklarını ifade eden Özdilek, ´´Kazanmaya odaklanırken de heyecan ve coşkumuzu telaşla birleştirmeyeceğiz. Bunu telaşla birleştirirsek geri dönüşü sıkıntı olur. Sakin ve sabırlı onamayı öğreneceğiz´´ şeklinde konuştu.

´´TAKIMDA CİDDİYET ZAAFİYETİ VAR´´

Erzurumspor´un iyi futbol oynadığını söylediklerini ancak istatistiklerin bunu doğrulamadığını ifade eden Özdilek, ´´Erzurum iyi futbol oynuyor diyorlar ama istatistikler yalan söylemez. Yapamadığımız çok şeyler var. Hem bireysel hem de takım bütünlüğü olarak kötü olduğumuz istatistikleri iyi hale getirmemiz lazım. Üçüncü bölgede işi bitirme anlamında sorunumuz var. Üretmede sonuçlandırma yok. Sonuçlandıramıyorsanız hata yapıyorsunuz demek. Geliştirmemiz gereken çok şey var. İstatistikleri paylaşmak istemiyorum. İyi görünen taraflarımız olduğu gibi takımda ciddi zafiyetler var. Bunları daha iyi hale getirmek istiyoruz. Kazanma odaklı oynayacağız. Her rakibe farklı oynayarak kazanmaya çalışacağız. Doğaçlamadan çok beynimizle ve birlikte oynamayı sahaya yansıtmaya çalışacağız. İstatistiksel anlamda iyi görünen takımda ciddi zafiyetler var ve bunları daha iyi hale getirmek istiyoruz. Kazanma odaklı oynayacağız. Her rakibe farklı oynayarak çalışacağız. Nasıl kaybetmeyiz bunu uygulayıp hafta sonu o şekilde çıkacağız. Bir çok şeyin değiştiğinin sinyalini alacaksınız. Tek tek bakacağız her maça. Kendi bulunduğumuz konumu iyi analiz yapacağız, rakibi iyi analiz edeceğiz. Rakibin, güçlü zaaf yönlerini oyunculara aktaracağız diye konuştu.

´´ÖZER´İ KAYBETMEK İSTEMEM´´

Galatasaray maçı öncesi kampı terk eden Özer Hurmacı ile ilgili de değerlendirmede bulunan teknik direktör Mehmet Özdilek, ´´Çağırdım. Kendisi kulübün profesyonel oyuncusu. Galatasaray maçından önceki programa karışmadım. Galatasaray maçından sonra programı biz belirledik, maçtan sonra pazartesi gününe kadar izin vardı. Bu süreçte izin verdiniz mi zor toparlarsınız. Biz izinleri kaldırdık, maçtan sonra birlikte olalım istedik. Özer´in durumunu biliyorsunuz, maçtan önce yaptığı durum var, doğru olmadığını ifade etti, özür diledi. Bunu yönetim kurulunda konuşacaklar sanıyorum. Ben hiçbir oyuncuyu kaybetmekten yana değilim. Astık, kestik demek kolay, Özer gibi oyuncuya ihtiyacımız var, O´nun da performansını üste çıkaracağına inanıyorum. Bunun cezai müeyyidesi vardır. Kulüp bunu kesecektir. Özer´in burada olmasını istiyorum. Kadro planlamasında eksik var. Özer gibi tecrübeli oyuncuyu kaybetmek gibi lüksümüz yok. O da doğru olmadığın kabul ediyor´´ dedi. Mehmet Özdilek, konuşmasının son bölümünde Nobre ile ilgili bir soruya ise, ´´ Nobre gibi bir oyuncuya her daim ihtiyaç var. Nobre´nin şuan bu takımda olmasını isterdim´´ cevabını verdi. 

 
BAŞKAN DOĞAN MEHMET ALTIPARMAK´A TEŞEKKÜR ETTİ

 
B.B. Erzurumspor´la anlaşan Mehmet Özdilek, basın toplantısının ardından başka bir odaya geçerek imza törenine katıldı. B.B. Erzurumspor kulüp tesislerinde gerçekleştirilen imza törenine,  B.B. Erzurumspor Başkanı Mevlüt Doğan, AS Başkan Ünsal Kıraç, Basın Sözcüsü Metin Barlak ve gazeteciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Kulüp Bakanı Mevlüt Doğan, kariyeri başarılarla dolu bir teknik adamla anlaştıklarını ifade etti. Başkan Doğan, “ Bulunduğumuz durum itibari ile daha önceki hocamız olan Mehmet Altıparmak hocamız ile yollarımızı ayırdık. Mehmet hocamız sağ olsun Süper Lig´e çıkmamızda çok büyük emekleri ve hizmetleri oldu. Knedisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki antrenörlük hayatında başarılar diliyorum.  Bugün itibari ile hem futbolculuk döneminde kariyeri başarılarla dolu olan hem de teknik direktör olarak ta hayatı başarılarla dolu olan hocamız Mehmet Özdilek´le anlaşmış bulunuyoruz. Biz kendisine inanıyoruz, güveniyoruz. Taraftarlarımız da inansınlar, güvensinler. Çıkış noktamız bu hafta itibariyle olacak. Ligde kalıcı bir takım olacağız” diye konuştu. As Başkan Ünsal Kıraç ise, ´´Bu takım ligde kalacak´´ dedi.

MEHMET ÖZDİLEK: BU SÜREÇLERİ 11 YILDIR YAŞAYAN BİR TEKNİK ADAMIM

B.B. Erzurumspor´un zor bir süreçten geçtiğini belirten Mehmet Özdilek ise, kendisinin bu gibi süreçlere alışık olduğunu bu yüzden camianın sabırlı olması gerektiğini belirterek “ Bu süreçleri 11 yıldır yaşayan bir teknik adamım. Gittiğim takımları genelde 2 puan, 3 puanda aldım hep hiç 10 puan, 15 puan da almadım. Dolayısıyla bu ortamlara alışık bir teknik adamım bu süreçte tabi ki sakin olmak çok önemli camia olarak telaşlanmamamız lazım. Derler ya bu köprünün altından daha çok sular akar 27 hafta var ortada 81 puan var bakıldığı zaman orta da çok büyük puan baremi var. Evet bulunduğumuz konumdan hoşnut değiliz mutsuzuz bu şehir olarak, camia olarak, taraftar olarak, oyuncu grubu olarak, teknik heyet olarak ama bu bir süreç bizim elimizde de bir sihirli değnek yok sonuçta zamanla bu süreci lehimize çevireceğiz” dedi.

1 YILLIK SÖZLEŞMEYE İMZA ATTI

B.B. Erzurumspor´un evinde oynadığı her maça mutlak favori olarak çıktığını bunu cumartesi günü oynanacak olan Alanyaspor maçında göstereceklerini ifade eden Özdilek, “ Şunu çok net söylüyorum içeride oynayacağımız her maçın favorisi biziz ilk devrenin bitimine 10 hafta var 6 tane içeride maçımız var çok basit pratik hesaplar yapıyorum 4 tane dışarda var 6 tane içeride var hepsini kazanabilir miyiz? Kazanabiliriz potansiyelimiz var daha bir şeyin kaybolmadığının mesajını vermeye çalışıyorum. Öldük, bittik, mahvolduk düşüncesi bizi başka bir tarafa götürür. Doğaçlamadan daha çok beynimizle oynamayı öğrenmemiz gerek. Cumartesi Alanyaspor maçında takımda bir çok şeyin değiştiği sinyalini alacaksınız. Her maça tek tek bakacağız kendi bulunduğumuz konumu iyi analiz edeceğiz, rakibi iyi analiz edeceğiz rakibin güçlü ve zayıf yönlerini biz oyuncularımıza aktarmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Mehmet Özdilek, açıklamalarnın ardından kendisini 1 yıllığına B.B Erzurumspor Teknik Direktörü yapan sözleşmeyi imzaladı. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler