Menderes'in öğrencileri dünya şampiyonu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 01.04.2014 20:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Adnan Menderes Lisesi Erkek Atletizm Takımı, İsrail’de yapılan Dünya Liseler Arası Atletizm Şampiyonasında birinci oldu. Enis Korkmaz ferdi yarışlarda şampiyonluk ipini göğüslerken, Ömer Oti de, okul ferdi yarışlarında finişi ilk sırada gören sporcu oldu. 
Erzurum Adnan Menderes Lisesi atletizmde dünya şampiyonasına tarih yazdı. Erzurum ekibi daha önce Erzurum Atatürk Anadolu Lisesi ve Şükrü Paşa Anadolu Lisesi’nin ardından Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandıran okul oldu. Andan Menderes Anadolu Lisesi’nin başarısı Erzurum’da ve Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı. Erzurumlu Milli Atlet Enis Korkmaz ferdi yarışlarda finiş çizgisini gören ilk sporcu oldu. Yine Erzurumlu milli atlet Ömer Oti de, okullar yarışında ferdi olarak şampiyonluk ipini göğüsleyen atlet oldu. Mersin Silifke’de yapılan Okullararası Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda Antrenörler Yavuz Bayram, Orhan Güngör, Ali Haydar Kanber ile Beden Eğitimi Öğretmenleri Yavuz Sinan İşler ve Aytekin Gültekin yönetiminde şampiyon olarak İsrail’deki ISF yarışlarına katılmaya hak kazanan Adnan Menderes Anadolu Lisesi Erkek Atletizm Takımı, önceki gün yapılan yarışlarda adeta bir tarih yazdı.
 
ENİS KORKMAZ VE ÖMER OTİ DE ŞAMPİYONLUK KÜRSÜSÜNDE
Adnan Menderes Anadolu Lisesi Atletizm Takımının dünya şampiyonu olduğu ISF yarışlarında ferdi olarak koşan Erzurumlu Milli Atlet Enis Korkmaz, finişe varan ilk sporcu oldu. Okulların yarışında ise ferdi birinciliği Adnan Menderes Lisesi’nden Ömer Oti elde etti. Lise Müdürü Osman Aktoprak, elde edilen zaferin tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söylerken, sporcular da şampiyonluğunu tüm Türkiye’ye hediye etti.
 
ARISOY: ŞAMPİYON ATLETLERLE GURUR DUYUYORUZ
Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonasında krosta Dünyanın bir numarası olan Adnan Menderes Lisesi’nin şampiyonluğuna ve Enis Kokmaz ile Ömer Oti’nin birinciliklerine alkış tutan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, “Sporcularımız İsrail’de adeta bir tarih yazmışlardır. Bu tarihi zaferi bizlere yaşatan antrenörleri ve atletleri kutluyoruz. Bu büyük başarı ülkemiz ve kurumumuz ve Milli Eğitim adına da gurur verici bir gelişme olmuştur” dedi.
 
ÇİNTİMAR: ALT YAPIYA VERDİĞİMİZ DESTEĞİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da, takım halinde İsrail’de dünya şampiyonu olan Adnan Menderes Anadolu Lisesi Atletizm takımını ve Spor Lisesi’nin ferdi anlamda dünya şampiyonu Enis Korkmaz ile Adnan Menderes Anadolu Lisesi adına şampiyonluk kürsüsüne çıkan Ömer Oti’yi tebrik etti. Çintimar, atletlerin İsrail de tarih yazdığını vurgulayarak, atletizmde alt yapıya verdikleri desteklerin artık meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Çintimar, “Bu tür şampiyonluklar ve başarılar, Türkiye Atletizm Federasyonu olarak bizlerin çalışma şevkini daha çok artıracaktır. Bundan sonra alttan gelen atletlere daha büyük destekler vermenin çalışmalarını yapacağız” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, Menderes, atletizm, lise,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler