Milli boksörümüz unvan maçına çıkıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 19.09.2015 09:25:00

RADARHABER / ERZURUM

Dünya Boks Federasyonu (AIBA) tarafından düzenlenen 1.sezon Aıba Professıonal Boxıng (APB) maçlarında 69 kiloda şampiyon olan Bayburtlu milli boksör Onur Şipal, bu kez unvanını korumak için eldiven giyecek. Bu yıl ocak ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen APB’de 4 maçının 4’ünü de kazanarak şampiyon olan milli boksör Şipal, 2.sezon şampiyonu Rus boksör Andrei Zamkovoy’a karşı unvanını korumak ve APB Dünya Altın Kemeri’ni kazanmak için mücadele edecek.

“RÖVANŞI ALIP, ONU GELDİĞİNE PİŞMAN EDECEĞİM”
Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Onur Şipal, “Daha önce Rus rakiple maç yaptın mı?” sorusu üzerine; “Zamkovoy ile Rusya’da düzenlenen bir turnuvada karşılaştım. 3 raunt üzerinden yapılan maçta rakibim beni yenmişti. Geçen zaman içerisinde kendimi çok geliştirdim ve APB 1.sezon Dünya Şampiyonu oldum. Bu maç bir unvan maçı ve 12 raunt oynanacak. Her ne kadar daha önce kaybettiğim maç gibi olmasa da rövanşı alıp onu geldiğine pişman edeceğim” dedi.
Her iki boksörün de oynadıkları APB maçlarında şampiyon olması ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na vize alması Rio öncesi öncesi yapacakları bu maçın önemini daha fazla artırıyor.

8 MİLLİ BOKSÖR 4 BÜYÜK MAÇ
69 kiloda Onur Şipal ve Rus rakibi Andrei Zamkovoy’un mücadele edecekleri altın kemer maçının yanı sıra; yine 69 kiloda kardeşi Önder Şipal’de aynı ringde Alman milli boksörlerinden Türk Asıllı Beşir Ay’a, 64 kiloda Batuhan Gözgeç Bulgar rakibi Ayrin Ismetov’a ve +91 kiloda Ali Eren Demirezen de Hırvat boksör Marin Mindoljevic’e karşı eldiven giyecek.Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonu’nda oynanacak maçlar 19 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak. Bayburtlu hemşehrilerinin otobüslerle gelerek Onur Şipal’e destek verecekleri maçları Erzurumlu spor severler de salonda ücretsiz izleyebilecek. 

Etiketler : Erzurum, unvan, boksör, milli,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler