Milli Güreşçilerimize Büyük Haksızlık

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 26.05.2016 16:10:00
Erzurumlu Milli güreşçilerden Yakup Gör Moğolistan’da, İbrahim Bölükbaşı da Sırbistan’da...
Milli Güreşçilerimize Büyük Haksızlık

RADARHABER / ERZURUM
Erzurumlu Milli güreşçilerden Yakup Gör Moğolistan’da, İbrahim Bölükbaşı da Sırbistan’da olimpiyat kotası almasına rağmen, milli takım teknik kurmayları tarafından yeni bir seçmeye tabi tutulmak istenmesi Erzurum’da tepki ile karşılandı. Spor severler ayaklanarak, “Sadece iki Erzurumlu’ya bu muamelenin yapılması manidar” dedi. Minderde yaşanan skandal Erzurum ve güreş camiasına bomba gibi düştü. Erzurumlu güreşçilerden 65 kilodaki Yakup Gör, Moğolistan’da, İbrahim Bölükbaşı ise 97 kiloda Sırbistan’da olimpiyat kotasını geçerek Rio 2016 Yaz Spor Olimpiyatları için vize almıştı. Ancak altı kişilik serbest güreş olimpiyat kadrosundan sadece iki Erzurumlu güreşçinin Milli takım teknik kurmayları tarafından yeni bir seçmeye tabi tutulmak istenmesi tepkilere neden oldu. Serbest Güreş Milli Takım Teknik Patronu Adem Bereket ve teknik heyetin 6 kişilik olimpiyat takımından yalnız iki Erzurumlu güreşçi Yakup Gör ile İbrahim Bölükbaşı’nın yeniden seçmelere götürmek istemesine tepki gösteren Erzurumlu sporseverler, “Ama bu haksızlık, iki hemşehrimizde olimpiyat vizesi almışken, niçin bir kez daha seçmelere tabi tutulmak isteniyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Ayrıca 6 sikletin sadece iki sikletinde yer alan Erzurumlu iki güreşçinin böyle bir haksız uygulama ile karşı karşıya kalması son derece düşündürücü ve manidar” diye konuştu.
 
ERZURUMLU SİYASİLERE ÇAĞRI
Türkiye’nin Rio 2016 Yaz Spor Olimpiyatları’na katılacak olan Serbest Güreş Milli Takımı’ndaki altı sporcudan ikisinin Erzurumlu olmasının gurur verici bir gelişme olduğunun altını çizen sporseverler, Erzurumlu siyasilere çağrıda bulunarak, olimpiyatlara katılma hakkı kazanan Yakup Gör ile İbrahim Bölükbaşı’nın karşı karşıya kaldığı haksızlığa müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, “Erzurumlu iki hemşehrimiz olimpiyat vizesi almış, bu sporcu arkadaşlarımız yeni bir seçmeye götürülmek istenmektedir. Eğer o gün form ve performansları yerinde olmazsa, maçlarını kaybederse olimpiyata gidemezler. İki güreşçimizde alın teri ve bileğinin hakkı ile olimpiyat vizesi almışlardır. Niçin böyle bir çifte standart ile karşı karşıya bırakılmışlardır. Başta İçişleri Bakanımız ve Erzurumlu hemşehrimiz Efkan Ala ile Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve diğer milletvekillerimizin bu konunun üzerine giderek, bu haksızlığa ‘dur’ demesini istiyoruz” diye konuştular.
 
FİZAN DA BİLE KAZANIRLAR AMA…
Erzurumlu güreş severler, gerek Yakup Gör, gerekse İbrahim Bölükbaşı’nın çok tecrübeli ve güçlü pehlivan olduğunun altını çizerek, “Deyim yerinde ise iki hemşehrimize fizan da bile güreş yaptırsalar, yine kazanırlar. Ancak daha önce olimpiyat vizesi aldıkları için haksızlıkla karşı karşıya kalmışlardır. Niçin altı sikletten sadece Erzurumlu olan iki Erzurumlu güreşçi için farklı bir uygulama yapılıyor. Ata sporumuz güreşin beşiği ve kalesi olan Erzurum’da Belediye Başkanları güreşe destek verirken, üst üste güreşte başarılı sonuçlar ile madalyalar kazanırken, Milli takım teknik kurmaylarının Yakup ve İbrahim için yaptığı muamele Erzurum’da güreşin alt yapısına darbe vurur. Sonra iki güreşçimizde olimpiyat vizesi olarak, devletten belli bir miktarda maddi ödülde alacaklar. Olayın böyle de bir ekonomik yönü bulunuyor. Onun için Milli takım teknik heyetinin bir an önce bu yanlış uygulamaya son vermesi gerekir” diye konuştular.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler