SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Milli sporcu Zeynep Çelik’ten bronz madalya
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm SPOR Haberleri | 01.09.2021 19:43:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Gençlik Spor’da yıllarca judo yapan milli sporcu Zeynep Çelik, Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatlarında bronz madalya kazandı. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kadınlar judo 57 kiloda Zeynep Çelik, bronz madalya kazandı. Erzurum Gençlik Spor Kulübü’nde yıllarca spor yapan ve Antrenörler Nurullah Diyarbakır ile Erdoğan Dönmez nezaretinde Türkiye Şampiyonluklarının yanı sıra Uluslararası müsabakalarda derece elde eden Zeynep Çelik, bu kez Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatlarında kürsüye çıktı.
Nippon Budokan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakada Zeynep Çelik, 2018 Dünya Şampiyonası'nın finalinde yendiği Japon sporcu Junko Hirose'yle karşılaştı. Karşılaşmada daha atak bir oyun sergileyen Zeynep, waza-ari puanıyla 1-0 geriye düştü. Son 20 saniye kala waza-ari puanını bu sefer Zeynep aldı ve maçta durum 1-1'e geldi. Normal süre 1-1 bitince karşılaşma, ilk sayıyı alan sporcunun kazanacağı altın skora gitti. Altın skor bölümünde ıppon puanı alan Zeynep, 2018'de olduğu gibi rakibini yine yendi ve bronz madalyanın sahibi oldu. Karşılaşma sonra sevinç gözyaşlarını tutamayan Zeynep, Türk bayrağını sırtına alarak mutluluğunu yaşadı. Avrupa şampiyonalarında 2 altın, 1 gümüş madalyası, dünya şampiyonasında ise 1 altın madalyası bulunan 25 yaşındaki milli sporcu, kariyerine bir de paralimpik madalyası ekledi. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da salondan takip etti. Kasapoğlu, Zeynep Çelik’i tebrik eden ilk isim oldu.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla milli judocuyu başarısından ötürü kutladı.
Taşkesenligil, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Gençlik spor kulübünün yetiştirdiği bir çok Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar elde eden Milli judocumuz Zeynep Çelik, Paralimpik Oyunları'nda Japon rakibini altın skorla mağlup ederek bronz madalya kazandı. Göğsümüzü kabartan milli sporcumuzu ve antrenörlerini tebrik ediyorum.”
En Son Haberler
-
Serkan Hoca Baltayı Taşa Vurdu! Erzurumspor, ilkyarısını 3 – 0 önde kapattığı maçta, ikinci yarı dağıldı.
-
Tortumlular güreşe doydu! Alkışlar Muammer Yiğider’e Uluslararası Karakucak ve 6. Altın Kemer Karakucak Güreşleri, tam not aldı.
-
Elmalı’dan genç boksörlere destek ziyareti 30 Ağustos Zafer Bayramı Anısına Yapılan Boks Turnuvasında, Ebubekir Elmalı Gençleri Yalnız Bırakmadı.
-
Elmalı’dan Erzurumspor'a anlamlı çağrı Elmalı, Erzurumspor’un evinde oynayacağı yeni sezonun ilk maçına siyah bantla çıkması önerisinde bulundu.
-
Bu sezonda ilk sponsor Elmalı’dan! Erzurumspor sevdalısı Ebubekir Elmalı, bu sezonda Erzurumspor’a ilk sponsor müjdesini veren isim oldu.
-
Erzurumspor'un yeni sezon formaları beğenilmedi Çok aceleye getirilmiş...‘Tişört üzerine logo basılmış gibi’ benzetmesi yapılıyor.
-
Erzurumspor’da yönetim sadece isimden ibaret! Kulüp Başkanı Ahmet Dal’ın, mevcut yönetimi yok sayan tavırları tepkilere neden oluyor.
-
Avukat Ebubekir Elmalı’dan Erzurumspor mesajı Elmalı’dan Erzurumspor İçin Net Mesaj: Şehrin Takımı Olmalıyız...
-
BAL heyecanı zehir olmasın! Güvenlik alınmazsa, Tortumspor İl Özel İdarespor maçı seyircisiz oynanacak.Taraftarın tepkisi büyük.
-
Başkanı Dal, başarının ardındaki zorlu süreci anlattı... Erzurumspor’un yaşadığı zorlukları, Kulüp Başkanı Ahmet Dal anlattı...