Okçulukta hedef şampiyonluk atışı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 01.09.2013 12:47:00
Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun programı olan Kulüplerarası Okçuluk Türkiye Şampiyonası Erzurum’da start aldı.
Okçulukta hedef şampiyonluk atışı

RADARHABER / ERZURUM

Türkiye’de okçuluğun kalbi Erzurum’da atmaya başladı. Erzurum GHSİM’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun programı olan Kulüplerarası Okçuluk Türkiye Şampiyonası Erzurum’da start aldı. Kazım Karabekir Stadyumu yanındaki Atletizm Tartan Pisti'nde gerçekleştirilen şampiyonaya katılan 9 ilden 14 kulüp, ilk gün sıralama atışları yaptı. 50 dolayında sporcu ilk gün 50 metre makaralı yay atışları ve 70 metre olimpik(klasik) atışlar gerçekleştirdi. Şampiyonanın başlaması nedeniyle Erzurum’da açılış töreni yapıldı. Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Erzurum GHSİM Müdürü Fatih Çintimar ile Okçuluk Federasyonu yöneticileri de açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer bir konuşma yaptı. 

ERZURUM SPORDA HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN BİR KENT
Erzurum’un 2011 Üniversiade süreci ile birlikte sporda yeni bir kimliğe ve vizyona büründüğünü belirten Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, okçuluk şampiyonasının da Erzurum’da yapılmasının mutluğunu yaşadıklarını söyledi. İçyer, “Erzurum bu mevsimde bu okçuluk şampiyonasının yapılması için ideal bir yer. Bu şampiyonayı ilimize veren Okçuluk Federasyonu’na teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğümüzü yaptığı ev sahipliğinden dolayı kutluyorum” dedi. Erzurum’un sporda her geçen gün büyüyen bir şehir olduğunun altını çizen Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, müsabakalara katılan tüm sporculara ve antrenörlere başarı dileğinde bulundu.

ERZURUM’DA OLMAKTAN MUTLUYUZ
Türkiye Okçuluk Federasyonu Asbaşkanı Cumhur Yavaş, okullara kayıt dönemi olması nedeniyle sporcu katılımında biraz düşüş olduğuna işaret ederek, Erzurum’daki turnuvayı yayla havasında yaptıklarını söyledi. Güney ve batı bölgelerin Türkiye'de çok sıcak olduğunu belirten Yavaş, "Bizim sporcularımız da sabahtan akşama kadar sahada kalıyor. Erzurum'un ikliminin biraz daha uygun olduğunu düşündük ve onun için burada yaptık" dedi.
Kulüplerarası Türkiye Okçuluk Şampiyonası bugün final atışları ve madalya töreni yapılacak.

Etiketler : Erzurum, ok, start, hedef,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler