Palandöken'de 'bedava kayak' eylemi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 25.01.2014 13:27:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ücret talep edilmesi, kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler tarafından protesto edildi. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile birlikte yıldızı parlayan ve dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri, bir süre önce Başbakanlık tarafından özelleştirme kapsamına alınmış, Ayhan Kabaktepe Daire Başkanı olarak atanmıştı. Yapılan özelleştirme sonrasında Palandöken’deki kayak öğretmenleri için tesislerde kullanım ücreti talep edilmesi eleştiri konusu oldu. Ders içinde olsa ücret alınmasının doğru olmadığını belirten kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler bugün mekanik tesisler önünde toplanarak protestoda bulundu.
Kayak öğretmenlerinin, hiçbir kayak merkezinde bu sıkıntıyı yaşamadıklarını belirten hocalar, bunun Palandöken turizmi adına yanlış bir karar olduğunu kaydetti. Palandöken Dağı’nın kayak öğretmenleri için spor salonu olduğunu ifade eden kayak antrenörü Temel Yavuz, “Palandöken Dağı şu anda Özelleştirme Daire Başkanlığına ait. Palandöken Özelleştirme Dairesine devredildi. Kayak öğretmenleri olarak, dünyanın her yerinde kimliğimi gösterdiğim zaman Ski - Pass alabiliyorum. Çünkü zaten bu benim hakkım. Ben normal bir turist ile aynı konumdayım. Burası benim spor salonum. Ben kendi spor salonuma neden para ödeyeyim. Palandöken’deki kayak hocaları hatta turistler de dahil hepimiz ayaklandık. Hiç birimiz derse çıkmıyoruz. Özelleştirildikten sonra kendilerince bir sistem uygulamak istendi. Kayak hocaları bu dağın bir ayağıdır. Kapalı spor salonlarında ya da yüzme salonlarında antrenörler para mı veriyorlar? Elbette hayır! Palandöken Dağı da bizim spor salonumuz. Dünyanın neresine gidersem gideyim Ski - Pass gösterdiğim zaman ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyorum” dedi.Öte yandan, konuyla ilgili Özelleştirme Daire Başkanlığından bir açıklama yapılmazken, mekanik tesislerin bulunduğu girişe “Dikkat fırtına nedeniyle kapalıdır” uyarı levhasının fırtına olmamasına rağmen asılması dikkat çekti.
Etiketler : Erzurum, kayak, hoca, eylem,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ayşe 25.01.2014 03:01:34

    Bu kayak hocaları da herşey beleş olsun istiyor. dağda yemek beleş,içmek beleş, devlete bir kuruş vergi vermek yok. Kayak dersleri dünyanın parası. EEEE tesisleri bedava kullanalım. Yok öyle yağma...her nimetin bir külfeti olmalı...

En Son Haberler