Şampiyon Galatasaray

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 18.05.2013 21:45:00
Spor Toto Süper Lig'de, 2012 - 2013 sezonunun şampiyonu Galatasaray, kupasını aldı.
Şampiyon Galatasaray

RADARHABER / ERZURUM

Spor Toto Süper Lig'in 2012 - 2013 sezonunu şampiyon tamamlamayı 32. haftadaki Sivasspor karşılaşması ile garantileyen Galatasaray, ligin son haftasında Türk Telekom Arena oynanan karşılaşmada Trabzonspor'u 2-0'lık skorla mağlup ederek başarısını taçlandırdı…Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada şampiyon takım Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Albert Riera ile 52. dakikada Burak Yılmaz kaydetti... Sarı-kırmızılı takım, bu galibiyetle 2012-2013 sezonunu 71 puanla şampiyon tamamladı... Trabzonspor ise sezonu 46 puanla bitirdi...

TRİBÜNLERDE BÜYÜK COŞKU

Sarı-kırmızılı tribünlerde coşku maç öncesinden başladı... Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesinde, maç sırasında ve karşılaşma sonunda hiç susmadan takımlarını destekledi... Oyundan çıkan oyuncularını ayakta alkışlayan sarı-kırmızılı taraftalar, tüm oyuncularını tek tek tribüne çağırdı...

Trabzonspor'a alkış

Galatasaray-Trabzonspor maçı öncesi futbolda örnek olacak görüntüler yaşandı. Sahaya çıkan Trabzonspor takımını alkışlayan sarı-kırmızılı taraftarlar, daha sonra tezahüratlarla Zokora'yı tribüne çağırarak "Üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdılar. Taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolcu Selçuk İnan'dan, eski takımı Trabzonspor'u tribünlerin önüne getirmesini istedi. Bu istek üzerine rakip takımın ısınma yaptığı bölüme giden Selçuk, bordo-mavili futbolcuları çağırdı. Tribüne yönelen Trabzonsporlu futbolculara Galatasaraylı oyuncular da katıldı ve birlikte kol kola taraftarları selamlayarak örnek bir görüntü sergilediler. Karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala tribünde açılan iki

DEV PANKART

TT Arena Stadı'nın dışına 19. şampiyonluğu simgeleyen parçalı Galatasaray forması asıldı...dev pankartta da, "Hoşgeldin 2010-2011 yılının şampiyonu Trabzonspor" ve "2010-2011 şampiyonu Trabzonspor, arenaya hoşgeldin" ifadelerinin yer alması dikkati çekti.

Irkçılık tepkisi

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sarı-lacivertli bir taraftarın tribünden muz sallaması üzerine başlayan ırkçılık tartışmaları, Türk Telekom Arena'da da karşılık buldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, tribüne, "Irkçılığa karşı sizinleyiz (Drogba, Dany, Eboue, Zokora, Sow, Webo)" yazılı pankart açarak, tepki gösterdiler. Öte yandan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırıları da kınayan taraftarlar, "İnsanlar masum, zalimlerin eli kanlı. Bu insanlık suçunda yanınızdayız Reyhanlı" ve "Zalimler suçlu, silahlar zanlı. Acın acımızdır Reyhanlı" yazılı pankartlar açtılar. Derbi maç sonrası bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım için açılan pankartta da, "Başınız sağ olsun Burak Yıldırım ailesi" ifadeleri yer aldı.

Melo ilk yarıda sakatlandı

Galatasaray'da Felipe Melo, maçın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalan ve baldırını tutan Brezilyalı futbolcu, tedavisinin ardından bir süre daha karşılaşmaya devam etmesine karşın, 40. dakikada oyundaki yerini Amrabat'a bıraktı.

Liderlik rekorunu kırdı

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, ligde bir sezondaki liderlik rekorunu kırmayı da başardı. Daha önce 1999-2000 ve 2001-2002 sezonlarında 34 haftalık periyodun 30'ar haftasını liderlik koltuğunda geçiren sarı-kırmızılı takım, bu sezonu ise 32 hafta liderlik koltuğunda oturarak tamamladı.

Pankarta müdahaleye tepki

Karşılaşmanın ikinci yarısında, üzerinde Fenerbahçe aleyhine ifadeler bulunan bir pankarta polisin müdahale etmesi, tribündeki taraftarlardan tepki aldı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle pankartın kaldırılması üzerine tribünler bir anda hareketlendi. Islıklarla başlayan protestonun ardından, güney kale arkası tribünündeki taraftarların müdahalenin olduğu bölgeye yönelmesiyle ortam daha da gerildi. Taraftarlar güvenlik güçleri aleyhine tezahürat yapılırken, olay bir süre sonra yatıştı.

Trabzonspor'un 2000'inci golü gelecek sezona kaldı

Lig tarihinde 1999 golü bulunan ve Galatasaray derbisinde 2000'inci golü atmayı hedefleyen Trabzonspor, bunda başarılı olamadı. Galatasaray karşısında gol üretemeyen bordo-mavili ekip, lig tarihindeki 2000'inci golü için gelecek sezonu bekleyecek. Trabzonspor'un ligdeki ilk golünü 1974-1975 sezonunun 3. haftasındaki Adana Demirspor maçında Ali Yavuz kaydederken, 1000'inci golü ise şimdi takımın başında teknik direktör olarak bulunan Tolunay Kafkas, 1995-1996 sezonunun 16. haftasında Karşıyaka'ya karşı atmıştı.Maç 19.05'te başlayamadı.  Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluk kupasını alacak olması nedeniyle, kulübün kuruluş tarihi olan 1905'ten esinlenerek saat 19.05'te başlaması planlanan maç, gecikmeli start aldı. Mücadele, seremonilerin ardından ancak saat 19.10'da başlayabildi.      

  

Etiketler : kupa, Trabzon, telekom,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler