Şampiyona kurban olsun!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 07.09.2013 12:48:00

RADARHABER / ERZURUM 
 
Karadağ’ın Bar şehrinde yapılan Avrupa Yıldızlar Serbest Güreş şampiyonasında 100 kiloda mindere çıkan ve şampiyon olan Eren Dursun Turan için babası Erdal Turan kurban kesti. Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonu olan oğlunun Dünya Güreş Şampiyonasına katılması halinde kurban kesme sözü veren baba Erdal Turan, sözünü yerine getirdi. Baba Erdal Turan güreşçi oğlu Eren Dursun’un antrenör ve güreşçi arkadaşlarına kestiği kurban etinden bir ziyafet verdi.
 
BABASI SÖZÜNÜ TUTTU
Oltu’ya bağlı Bahçecik Köyünde verilen ziyafette konuşan Eren Dursun’un amcası eski güreşçilerden Özkan Turan, yeğeninin dünya şampiyonasına iyi hazırlanamadığı ancak dördüncü olabildiğini belirterek, “Eren, Ramazan ayına denk gelen hazırlık döneminde yeterince hazırlanamadı. Ama önümüzde yıl iyi bir hazırlık dönemiyle rahatlıkla yine hem Avrupa hem de Dünya şampiyonluğunu kazanacaktır” dedi.Avrupa Şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonasına katılması halinde babasının kurban kesme sözünü yerine getirdiğini aktaran Şampiyon Güreşçi Eren Dursun ise, “Köyümüzde güreşçi arkadaşlarım ve hocalarımla bir araya geldik. Babamda kurban sözünü yerine getirmiş oldu. Oltu’daki güreş camiasının burada olmasından ötürü son derece mutluyum. İnşallah daha çok başarılar kazanır, arkadaş ve hocalarımla yine böyle bir araya geliriz” şeklinde konuştu.
 
ANNE OĞLUYLA GURUR DUYUYOR
Avrupa Şampiyonu güreşçinin annesi Gülçin Turan ise kendilerine büyük bir gurur yaşatan oğlu Eren Dursun’un elde etmiş olduğu bu başarının her anneye nasip olması temennisinde bulundu.
Ailesinin büyük desteğini aldığını dile getiren Şampiyon Güreşçi Eren Dursun desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Bu arada amcası Özkan Turan kesilen kurbanın kanını gelenek gereği yeğeni Eren Dursun’un alnına sürerken “Allah nazardan korusun” şeklinde dua etti.Babası ve amcası eski Milli güreşçilerden Erdal Turan ve Özkan Turan, “Ata sporumuz güreşi aileden birinin devam ettirmesi bizleri son derece memnun ediyor. Eren oğlumuzla gurur duyuyoruz” dediler.Turan ailesinin üç çocuğundan birisi olup ailenin tek oğlu olması nedeniyle el üstünde tutulan Eren, kendi adına kesilen kurban etini Bahçecik Köyünde misafirlerine kendi elleriyle ikram etti.Oltu 25 Martspor Kulübü Güreş Takımı antrenörleri Erturan Ay ve Mehmet Macit, “Oltulu güreşçilerin Avrupa ve Dünya Şampiyonasında görmekten son derece gurur duyuyoruz. Önümüzdeki senelerde birçok genç sporcumuzu Avrupa ve Dünya şampiyonalarına hazırlıyoruz” dediler.
 
Etiketler : Erzurum, güreş, şampiyon, kurban,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler