Snowboard'da final kadrosu belli oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 13.02.2017 16:17:00
Kızlar ve erkekler Snowboard Paralel Büyük Slalom yarışlarında ön elemeler bitti.
Snowboard'da final kadrosu belli oldu

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde kızlar ve erkekler Snowboard Paralel Büyük Slalom yarışlarında ön elemeler bitti. Kardelen Pisti'nde yapılan elemeler sonucunda final turuna kalan sporcular belli oldu. İlk tur elemesinde kızlarda Rus Anastasia Kurochkina 38.49, erkeklerde Rus Dmitry Loginov 35.27 ile en iyi dereceleri elde ettiler. Erkeklerde Türkiye adına yarışan Emre Boydak da 41.29’luk derecesiyle üçüncü oldu. İkinci eleme turunun ardından kızlarda yine Anastasia Kurochkina 1:18.55, erkeklerde Dmitry Logninov 1:10:57'lik derecereliyle birinciliklerini korudu. Elemeyi geçen yarışmacılar finalde mücadele etmeye hak kazanacak. 

RUSYA EYOF'A İYİ BAŞLADI

EYOF 2017 Erzurum’da Avea Pisti heyecan dolu Alp Disiplini büyük slalom kızlar yarışına ev sahipliği yaptı. Hem tekniğin hem de hızın buluştuğu büyük slalom yarışlarında Rus sporcu Rinata Abdulkaiumova birinci olan isim oldu.  Kızlar büyük slalom yarışlarında 21 ülkeden 57 sporcu Palandöken Avea Pisti’nde teknik ve hız puanlarını toplamak için mücadele etti. Kızlar büyük slalom yarışlarının ilk etap birincisi 17 yaşındaki Rus sporcu Rinata Abdulkaiumova oldu. İlk yarışı 1:06.17’lik dereceyle tamamlayan sporcuyu Sloven atlet Ziva Otonicar 1:07.25’le takip etti. Onu takip eden isim Fransız Doriane Escane 1:07.46’lık üçüncülüğe ulaştı. Yarışların ikinci etabında da birinciliği bırakmayan Rus sporcu toplamda 2:12.62’lik süreyle finale ulaşırken, onu takip eden Fransız atlet Doriane Escane de ikinci etabın sonunda toplamda 2:13.83’te ikinci oldu. İlk etapta dördüncü olan Nikola Bubakova ikinci etabın sonunda elde ettiği toplam 2:13.95’lik skorla Çek Cumhuriyeti’ni üçüncülükte temsil eden isim oldu. Türkiye adına yarışan Dila Çakmak ilk etapta yaşadığı düşüşle yarışları tamamlayamazken, ilk yarışı 37. sırada tamamlayan Sıla Kara ikinci etapta diskalifiye oldu. Lara Pelin Tamer ise yarışları 48. sırada tamamladı.
 
 
TÜRKİYE İLK MADALYASINI ALDI

Üçüncülük mücadelesi iki milli sporcumuz Aydan Kulaksız ve Zehra Gözdenur Geneşke arasında geçerken, bronz madalya Aydan Kulaksız'a gitti. Türkiye’nin adını duyurduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden genç sporcu Kulaksız, “Bütün gücümle mücadele ettim, Türkiye'nin adını duyurduğum için çok gururluyum” dedi. Türkiye, Aydan Kulaksız’ın kazandığı madalya ile 1991 yılından beri düzenlenen EYOF’ta ilk kez bir madalya almış oldu.

ZEHRA VE EMRE 4. OLDU

Kıyasıya mücadelenin verildiği Paralel Büyük Slalom yarışlarında milli sporcularımızdan Zehra Gözdenur Geneşke ve yarışma sırında bir talihsizlik yaşayarak düşen Emre Boydak dördüncü oldu.
Madalya alamadıkları için üzgün olduklarını dile getiren genç sporcular, arkadaşlarının elde ettiği üçüncülükten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Dmitry Loginov ve Elena Boltaeva Palandöken'i çok beğendi
Altın madalyayı kazanan Rus sporcular Dmitry Loginov ve Elena Boltaeva, elde ettikleri birincilik için mutlu olduklarını dile getirdiler ve Palandöken’deki pistleri spor için çok elverişli bulduklarını ifade ettiler.
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler