Somali'den kaçtı Erzurum'da Atletizmci oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 06.09.2014 12:00:00

RADARHABER / ERZURUM

Atletizm Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen 2020 Olimpiyatları hazırlık müsabakalarına katılan 11 yaşındaki Somali'li Ali Hüseyin Amer, atletizmde başarı elde ederek savaştan kaçtığı Somali’ye ismini duyurmak istiyor. 
Atletizm Federasyonu tarafından 2016 ve 2020 Olimpiyatları hazırlık müsabakaları Erzurum’da düzenlendi. Hazırlık müsabakalarına Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 350 sporcu katıldı. Cemal Gürsel Stadyumu’nun yanında bulunan Tantan pistinde hazırlık müsabakalarına katılan sporcular, 2016 ve 2020 Olimpiyatlarında katılabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Atletizm, cirit atma ve atlamalı spor dallarında birbirleriyle yarışan yaklaşık 350 sporcu 2 gün boyunca Erzurum’da ter döktü.

SOMALİ’DEKİ İÇ SAVAŞTAN KAÇIP TÜRKİYE’DE HAYATA TUTUNDU
Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen olimpiyat hazırlık müsabakalarına katılan 11 yaşındaki Somali'li sporcu Ali Hüseyin Amer, Somali’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye geldiklerini ve atletizmle hayat tutunduğunu söyledi. 5 yıl önce Somali’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan 10 çocuklu Amer ailesinin 5’inci çocuğu olan Ali Hüseyin Amer, Türkiye’yi çok sevdiğini ve atletizmde başarı elde ederek Somali’ye ismini duyurmak istediğini belirten Ali Hüseyin Amer,” 5 yıl önce Somali’deki iç savaş nedeniyle ailemle beraber Burdur’a yerleştik ve şuan da hayatımızı orada sürdürüyoruz. Ben küçükken ailemle beraber Türkiye’ye gelmişiz ben Burdur’da okula başladım. Okula başladığımda baktım arkadaşlarım hep koşuyor bende artık koşmaya karar verdim. Çabalarım sonucunda atletizmde başarı elde ettim ve bugün Erzurum’a gelerek olimpiyat hazırlık müsabakalarında koştum. En büyük hayalim atletizmde başarı elde ederek savaştan kaçıp geldiğimiz Somali’ye ismimi duyurmak istiyorum. Somali’de hala akrabalarımız var ama Türkiye’ye geldikten sonra geri hiç gitmedik. Türkiye’yi ve insanları gerçekten çok seviyorum” dedi.

PALABIYIK: "MÜSABAKALARA 330 SPORCU KATILDI"
Erzurum Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık ise Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına hazırlık kampı sonucunda Erzurum’da bir deneme müsabakaları yapıldığını hatırlatarak, "Bu müsabakalara 330 sporcu katıldı. Erzurum’daki hazırlık müsabakalarında gelecek vaat eden ve olimpiyatlara hazırlanan sporcuların burada performansları ölçülüyor. Burada hazırlık kampına katılan sporcularımız inşallah Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecekler. Bu çocuklarımızın burada kamp yapmaları gelecekte kendilerine olan özgüvenlerinin daha fazla olmasını sağlayacak” diye konuştu.

Etiketler : Erzurum, atlet, Somali, savaş,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler