Sürat Pateni Milli Takımı Göz Doldurdu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 30.09.2015 09:31:00

RADARHABER / ERZURUM
Sürat Pateni Türk Milli Takımı 2015-2016 sezonu ilk uluslararası yarışması olarak 25-27 Eylül 2015 tarihleri arasında Avusturya'nın Graz şehrinde düzenlenen Sürat Pateni Danubia Serisi 1. Ayak yarışmalarına katıldı. Kafileye Federasyon Başkanı Dr. Dilek Okuyucu Başkanlık etti. Yarışmaya 20 Avrupa ülkesinden 170 sporcu katıldı. Türk milli takımı 2 bayan 10 bay sporcudan oluştu. 
Danubia Serisi yarışmalar toplam 6 ayaktan oluşurken, İlk 5 ayak sonunda her kategoride ilk 8 içerisinde yer alan sporcular final etabına katılmaya hak kazanıyor. Gençler kategorisinde Avrupa Şampiyonası olarak değerlendirilebilecek yarışmada Gençler ve Büyükler kategorisi sporcular kendi yaş gruplarında yarıştılar.
Graz yarışmasında; Gençler C kategorisinde Hazar Karagöl şampiyon olurken, Gençler A kategorisinde Fırat Yardımcı ikincilik elde etti. 500 metre ve bin 500 metre yarışları sonunda Büyükler kategorisinde 3. sırada olan Menderes Eren yarışmada ayağının kesilmesi nedeniyle bin metre yarışına çıkamadı ve buna rağmen 5. olarak yarışmayı tamamladı.Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, yarışmayla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Genç kadro sporcularımız Erzurum TOHM Kış Olimpiyat hazırlık merkezinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Milli takım başantrenörümüz Artur Sultangaliyev, yardımcı antrenörümüz Önder Aslan ve bu sene teknik kadromuza katılan uzman kondisyoner Farhoud Farajollahi hocalarımız nezaretinde sporcularımız 5 Mayıs 2015 tarihinden itibaren yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Bu yarışmada eksiklerimizi gördük. Bundan sonraki antrenman programlarımızı bu eksiklikleri giderecek şekilde düzenleyeceğiz. Gençler B kategorisinde yarışan sporcularımız oldukça iyi performans gösterdiler. Ancak, pek çoğu sakatlıktan yeni çıkan elit sporcularımız. Yarışma performanslarını toparlamak için biraz zamana ihtiyaçları var.Sezonun ilk yarışmasında alınan sonuçlar tüm Avrupa'yı şaşkına çevirdi. Zira, tüm kategorilerde çıkış yapan tek ülkeyiz. Üstelik bu spordaki geçmişimiz sadece 6 yıl. Pek çok Avrupa ülkesi sporcularını Erzurum' da Milli Takımımız ile çalışmak üzere göndermek istediklerini ifade ettiler. Bizim tek amacımız 2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi bu dalda temsil ederek bir ilke imza atmak ve madalya almak. Tüm sporcu ve teknik ekiplerimiz bu bilinçle çalışmalarını sürdürüyorlar." dedi.
Etiketler : Erzurum, paten, takım, sürat,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler