Tahkim Kurulu Özer Ayık'ı akladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 10.05.2013 01:11:00
Tahkim Kurulu, Aslı Nemutlu'nun ölümü nedeniyle 3 ay hak mahrumiyeti cezası alan Federasyon Başkanı Özer Ayık'a verilen cezayı tamamen kaldırdı.
Tahkim Kurulu Özer Ayık'ı akladı

RADARHABER / ERZURUM

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünden ötürü verilen 3 aylık hak mahkumiyeti cezası Tahkim Kurulu tarafından bütünüyle kaldırıldı. Daha önce "mahkeme kararını beklemek" koşuluyla hak mahkumiyeti cezasını kaldıran Tahkim Kurulu, Nemutlu Ailesi'nin itirazı üzerine yeniden toplandı ve nihai kararını açıkladı. Kurul, "delil yetersizliği"ni gerekçe göstererek, Ayık'a verilen cezasının kaldırılmasını hükmetti.

ÖNCE 3 AY HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ALDI

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'ndeki antrenman sırasında düşerek ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu'na sevk edilen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 28 Eylül 2012'de 3 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. Verilen ceza süresi Ayık'ın fedarasyon başkanlığının da sonu anlamına geliyordu. Bunun üzerine Ayık, karara itiraz edip, Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu'na müracaat etti. Tahkim Kurulu, 18 Ekim 2012'de yaptığı duruşmalı toplantısında Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın sözlü savunmasını aldı. Kurul, toplantıda Özer Ayık'a verilen 3 aylık hak mahrumiyeti cezasının, Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Erzurum'da başlayan dava sonuçlanıncaya kadar kaldırılmasına karar verdi. Tahkim Kurulu'nun "geçici kaldırma" kararına Nemutlu ailesi itiraz etti ve kararın verilmesi için mahkemenin bitmesinin beklenmemesini talep etti. 

AİLENİN İTİRAZI ÜZERİNE KURUL YENİDEN TOPLANDI

Nemutlu ailesinin talebi üzerine Tahkim Kurulu 2 Mayıs 2013'de bir kez daha toplandı. Kurul, Nemutlu ailesinin "mahkeme kararı beklenmesin" talebini olumlu karşıladı ve kararını hemen açıkladı. Tahkim Kurulu, eldeki bilgi ve belgeler ışığında Özer Ayık hakkında verilen 3 aylık hak mahrumiyeti cezasını tamamen kaldırdığını açıkladı ve kararını taraflara tebliğ etti. Tahkim Kurulu, kararında şu görüşlere yer verdi:  Başkanının olaya ilişkin kazanın meydana gelmesine neden olabilecek bir kusur veya ihmalinin bulunduğu konusunda sorumluluğunu gerektirecek kesin ve inandırıcı deliller, somut bilgi ve belgeler bulunmadığı anlaşıldığından, açıklanan nedenlerle Özer Ayık'ın 28.09.2012 tarihinde Merkez Ceza Kurulu'nun verdiği 3 ay hak mahrumiyeti cezasının kaldırılmasına karar verilmiştir. Öte yandan Tahkim Kurulu'nun aldığı bu karar kayak camiası arasında memnuniyetle karşılandı. Kayakçılar, spor hukukçularından oluşan Tahkim Kurulu'nun adil bir karar verdiğini belirterek, "Adalet yerini buldu" yorumunu yaptılar. (Kaynak: Erkhaber)

Etiketler : Tahkim, Özer, Aslı Nemutlu, kayak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Süheyla 10.05.2013 01:05:38

    Helal Başkanım.Gözün aydı...Bu arada haberi koyan radar haberi siştesindeki arkadaşada attığı başlık için teşekkürler. Gazetecilikten biraz anlarım. Başlık habere cuk oturmuş...Tebrikler...

En Son Haberler