UEFA cezayı kesti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 25.06.2013 21:04:00

RADARHABER / ERZURUM 

Türk futbolu, 3 Temmuz'dan sonraki en büyük depremle sarsıldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerini Disiplin Kurulu'na sevk eden Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) kulüplerimizi Avrupa kupalarından men etti. 
Beşiktaş'ın 21 Haziran'da, Fenerbahçe'nin 22 Haziran'da yaptığı savunma sonrası UEFA Müfettişi Palacios'un raporunu inceleyen Disiplin Kurulu Beşiktaş ve F.Bahçe'nin savunmalarını da dikkate alarak son kararını açıkladı.

12 sayfalık karar metnine göre, Beşiktaş 1 yıl men cezası alırken Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı suçsuz bulundu. UEFA Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı için müfettişlerinden ek rapor talep etti. 

FENERBAHÇE'YE 2+1 YIL AVRUPA'DAN MEN CEZASI


Fenerbahçe'ye ise 2+1 yıl Avrupa kupalarından men kararı aldı. Böylece sarı lacivertli kulüp 2 yıl Avrupa kupalarına gidemezken 5 yıl içerisinde benzer bir problem olması durumunda 1 yıl daha Avrupa kupalarına katılamayacak. Şahıslara ise şimdilik ceza verilmezken Beşiktaş kararında olduğu gibi UEFA müfettişleri Fenerbahçeli 5 yönetici için ek rapor hazırlayacak. Fenerbahçe'nin Tahkim Kurulu'na itiraz etmesi bekleniyor.


BEŞİKTAŞ TAHKİM'E GİDİYOR


UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş Kulübü, 3 gün içinde Tahkim Kurulu'na başvuracak. Siyah-beyazlı kulüp daha sonra Tahkim'den çıkacak karara göre Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracak.

Bu arada Siyah-beyazlıların Tahkim Kurulu'na yarın başvuracağı öğrenildi.

Öte yandan Siyah-beyazlı kulüp yöneticileri, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı konusunda ek rapor istenip karar verilmemesi, ancak Beşiktaş'ın 1 yıl men edilmesini tepkiyle karşıladılar. 
Yönetim kurulu, yarın yapacakları itirazda bu duruma vurgu yapıp cezanın kaldırılmasını talep edecekler. Ayrıca Siyah-beyazlı kulübün avukatları bu gece hazırlayacakları geniş bir raporu da yarın Tahkim Kurulu'na iletecekler.


NE OLMUŞTU


Beşiktaş'ın 2 yöneticisiyle (Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu) birlikte, 2011 yılındaki Türkiye Kupası'nda şike yapıldığı iddiasıyla, Fenerbahçe'nin de maç sonuçlarını etkileme faaliyetleri şüphesiyle 5(Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan) yöneticisiyle Disiplin Kurulu'nda sevk edilmişti. Bunun üzerine 20 Haziran günü Beşiktaş, 21 Haziran günü ise Fenerbahçe İsviçre'nin Nyon kentinde yüzyüze UEFA'ya savunmalarını vermişti.


BUNDAN SONRA NE OLACAK?


UEFA disiplin Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarını açıkladı. Kurul Fenerbahçe'ye 2+1, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa'dan men cezası verdi... Şimdi en çok merak edilen soru şu; Bundan sonra ne olacak? İşte yanıtı..


1)Fenerbahçe Kulübü, önümüzdeki sezon da dahil olmak üzere 2 yıl boyunca Avrupa kupalarına katılamayacak...

2)Beşiktaş Kulübü, önümüzdeki sezon da dahil olmak üzere 1 yıl boyunca Avrupa kupalarına katılamayacak...

3)Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş kulüpleri, önümüzdeki 1 hafta içerisinde Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacak.

4)Tahkim Kurulu'nun Disiplin Kurulu'nun verdiği kararları onaylaması durumunda son çare olarak CAS'a gidilecek.

5) Eğer buradan da bir sonuç çıkmadığı takdirde kararların uygulanmasından başka bir yol kalmayacak.

6)Fenerbahçe yerine şampiyonlar ligi'ne Bursaspor gidecek...

7)Beşiktaş yerine ise UEFA Avrupa Ligi'ne Kayserispor ve Kasımpaşa gidecek... (Kaynak: Hürriyet)

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler