Uzundere Buz Tırmanışı Festivali Gün Sayıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 23.11.2018 18:53:00
Uzundere'de düzenlenecek Uluslararası Buz Tırmanışı Festivalinin günleri belli oldu.
Uzundere Buz Tırmanışı Festivali Gün Sayıyor

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Uzundere´de bu yıl 5´incisi düzenlenecek olan Uluslararası Buz Tırmanışı Festivali, 30 Ocak 3 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Dünya´nın en iyi dağcılarının katıldığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali´nin zamanı belli oldu. Bu yıl 30 Ocak 3 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak buz tırmanışına, çok sayıda ülkeden yüzlerce sporcunun katılması bekleniyor. Geçen yıl, 18 ülkeden 180´in üzerinde sporcunun ilgi gösterdiği buz tırmanışına, Dünyada ilgi her geçen yıl artıyor.

 

DETAYLAR VE KATILIM ŞARTLARI HENÜZ BELLİ DEĞİL

 

Erzurum Valiliği´nin de katkılarıyla 5 gün sürecek olan buz tırmanışı festivalinde, geçen yıl olduğu gibi bu yılda 1 yıl içinde hayatını kaybeden 3 dağcı ile bugüne kadar hayatını kaybeden dağcıların anılacağı öğrenildi. 2 yıl önce yapılan 3. Buz tırmanışı festivaline katılan ancak aradan geçen zaman zarfında hayatlarını kaybederek bir sonraki yıl yapılan festivali göremeyen 3 dağcının adı, geçen yıl yapılan tırmanışlarda bir parkura verilmişti. ATAK Başkanı ve 5. Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali Genel Koordinatörü Çetin Bayram, ‘‘ Geçen yıl dördüncüsü yapılan ve tırmanışla geçen 3 dolu gününün her birine, geçen yıl içerisinde kaybettiğimiz 3 dağcının isimlerini vermiştik. Talihsiz bir kaza neticesinde bizleri derinden yaralayan ölümüyle Kırgızistan´dan çok kıymetli dostumuz Sevgili Olga Gorozhanina, Elbistan´da özellikle buz tırmanışı için büyük çabalar sarf eden Antrenör kardeşimiz Sevgili Hakan Coşkun ve Olimpos´ta geçirdiği kaza neticesinde genç yaşta aramızdan ayrılan Karabük il temsilcisi kardeşimiz Cansu Nur Özkalp´ın isimlerini vererek onları andık. Bu yılda onları unutmayıp anma töreni gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Şu an için sadece festivalin yapılacağı günler belirlendi. Detaylar ve katılım şartlarını da önümüzdeki günlerde netleştirip açıklamayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

 

 

FESTİVALE DÜNYADAN İLGİ GER GEÇEN YIL ARTIYOR

 

Aynı zamanda kendisi de dağcı olan Çetin Bayram, ‘‘ Festivale dünyadan ilgi her geçen yıl artıyor. Geçen yıl katılımcı ülke sayısı 18´e çıkmıştı. Bu yıl bu sayının da artacağını tahmin ediyoruz. Festivalin yaşatılmasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´in emeği çoktur. Kendisine bütün dağcı arkadaşlar adına çok teşekkür ediyorum. Erzurum Valiliğimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok dolu dolu bir 5 gün geçirmeyi hedefliyoruz'' dedi.   

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler